Jirny jako první tým v historii obhájily prvenství v ČFL. Před mužstvem se klaním, říká po sezóně trenér Hradecký

0

Jirny i přes odpočet šesti bodů zvládly přetahovanou o první místo a obhájily titul mistra ČFL.

Jirny, klub ze středočeské obce o dvou tisících obyvatelích, slaví další obrovský úspěch. "Moc to klukům přeji, protože si titul zasloužili. Udělali nejvíc bodů, nejvíc vítězství," je po konci ročníku spokojený trenér Václav Hradecký. "Sezónu mi ale trochu zkalily odpočty bodů, kdy člověk neví, co bude platit zítra," připomíná fakt, že Jirnám bylo odečteno za neuhrazení sběrných faktur hned šest bodů, kdy bylo dlouho nejasné, zda se skutečně týmu odečtou, či neodečtou. Nakonec i přes odečet Jirny získaly titul s bodovým náskokem před hradeckou Olympií, která nezvládla poslední kolo proti Vltavínu.

 

Jirny se tak po loňském úspěchu znovu radují z mistrovského poháru, o postup do FNL klub nestojí. "Dvakrát za sebou vyhrát třetí nejvyšší soutěž je úspěch, navíc v konkurenci minimálně osmi oddílů, které chtěly hrát v popředí. Uprostřed sezóny jsme zvládli období, kdy už se nám tolik nedařilo a neměli jsme štěstí. Před mužstvem se klaním, protože v závěru se zase semklo. Pokora a slušnost se vždy ukážou a štěstí, které k fotbalu potřebujete, se k nám vrátilo," říká osmašedesátiletý kouč Jiren.

 

"Kdyby nefungoval tým, jeden hráč za druhého, není nic. K úspěchu ale potřebujete hráče, kteří dokážou v rozhodujích situacích převážit výsledek na vaši stranu. Písek, či Zápy, tedy týmy, které se mi líbily a skončily níže, nedotáhly několik svých zápasů do konce, zato my utkání dokázali v závěrech zlomit či zvládnout," zmínil silnou stránku svého celku Hradecký.

 

Ano, Jirny, fungovaly jako tým, ale koho pochválit jmenovitě? "Brankář Čáp byl nováčkem týmu, je to mladý kluk, nečekali jsme od něj žádné zázraky, ale on nás podržel. Vzadu dirigoval obranu Hruška, vedle něj hráli velmi dobře Čepelák, Kejha a další. V záloze pro mě byl velice platným hráčem Láďa Pokorný, který s kluky neustále spolupracoval, i když se mu na hřišti v každém zápase nedařilo třeba úplně stoprocentně, tak to byl tmel mužstva. Jirka Vondráček je fotbalista, který v mých očích má na to, aby se posunul do vyšších soutěží, je to jenom na něm. Bezpředmětné pak je mluvit o Alešovi Melechovském, jeho góly prostě rozhodovaly," uzavírá zkušený trenér. 

 

Právě Aleš Melechovský se stal s 26 trefami králem střelců. Brankáři Luděk Frydrych z Olympie a Jiří Krček z Králova Dvora se pak mohou pyšnit dvanácti vychytanými nulami.

 

Ze soutěže sestoupilo béčko Táborska, které navíc pro příští rok přihlásilo pouze krajský přebor, a Hořovicko. Protože první Jirny o postup do FNL neusilují, míří do druhé nejvyšší soutěže druhá Olympia. "Je před námi hektické léto, přestávka bude krátká a budeme muset výrazně doplnit kádr, abychom byli konkurenceschopní. Na domácí stadion pro FNL máme rozpracovanou smlouvu pro stadion Evžena Rošického na Strahově," prozradil pro náš portál trenér Olympie Miloš Sazima.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou