Obrat z 1:3 na 5:3 během deseti minut. Jak vypadá nezájem o výsledek? To ukázali hráči Bzence v divizi. Jeho soupeř se díky tomu zachránil!

0

V posledním kole Divize D šlo o hodně. Bylo jasné, že sestup nemine Pelhřimov. Ale ještě dvě sestupová místa zůstávala neobsazená a hned šestice týmů bojovala o to, aby se jim vyhnula. A jak to dopadlo? 

Překvapivě, protože až na jeden případ kluby bojující o sestup porazily v posledním kole své soupeře.  

 

Brumov si poradil doma s šestou Břeclaví 4:0.

Stará Říše porazila doma třetí Rosice 1:0.

Velká Bíteš vyhrála doma s osmým Bzencem 6:4.

Holešov uspěl proti sedmé Polné také na domácím hřišti 3:0.

Žďár nad Sázavou vyzrál doma na poslední Pelhřimov.

Jediná Bystřice nad Pernštejnem nedokázala uspět, když na půdě prvního Hodonína schytala debakl 2:12.

 

Nakonec tak spolu s Pelhřimovem opouští soutěž Bystřice nad Pernštejnem a Holešov, když rozhodovala minitabulka a z ni vyšel nejlépe z jednatřicetibodových celků Žďár nad Sázavou (tabulku soutěže najdete zde).

 

Co ale napříč divizí nejvíce zaujalo, byl výsledek a především průběh zápasu mezi Spartakem Velká Bíteš a Slovanem Bzenec. Proč?

 

V prvním poločase ještě nic nenapovídalo divokému konečnému výsledku, hosté se dostávali do šancí a brankou Rešky, jehož střelu zpoza vápna k tyči podcenil domácí gólman Pelán, šli do vedení. Pár vteřin na to si Bzenečtí málem dali vlastní gól, když brankář Kůřil z brankové čáry odkopl ve skluzu nepovedenou malou domů. Ve 41. minutě už bylo vyrovnáno, když na dlouhý centr naskočil ve vápně Pohl.

 

Ve druhé půli si hosté začali hrát s míčem, k vidění tak například byla patička obránce naslepo hned po rozehrávce, kdy jen těsně míč nepřevzal rozběhnutý útočník Bíteše. Vzápětí ale šli hosté do vedení, když si na dlouhý míč naběhl Reška a se štěstím nadvakrát proměnil. V 50. minutě odevzdal hostující hráč míč místo střely z vápna dloubnutím do náruče brankáře. V 51. minutě už se ale trefil hostující Zůbek, když se uvolnil ve vápně zasekávačkou a pálil přesně k tyči. Bíteš v tu chvíli mířila o soutěž níže. Pak to ale přišlo.

 

Hráči Bzence provozovali na hřišti něco, čemu se nedá říkat divizní fotbal. Se zvláštní rozehrávkou vídanou tak u starých pánů nesměřovali dopředu, předávali si míč na několika metrech, než přišlo odebrání ze strany domácího celku. Domácí se lehce dostali do úniku na brankáře už pár sekund po brance na 1:3, ale to ještě branku minuli. Mrzet je to nemuselo…

 

52. minuta – 2:3 - Pohl si zpracoval míč, obránce ho bránil velmi netaktickým způsobem, brankář zůstal stát na čáře a střelec si poradil.

Za pár sekund střílel osamocený domácí hráč jen slabě do rukavic brankáře.

53. minuta – 3:3 – obránce předal míč soupeři, který posunul míč na Pohla a bylo srovnáno.

Na druhé straně pak z úniku z úhlu pálil nejlepší a nejaktivnější hráč hostů Reška.

58. minuta – 4:3 – Hosté opět po sérii přihrávek vzadu přišli o míč, Valsa jej z třiceti metrů kope lehkým obloučkem na bránu, když je brankář vyběhnutý, Kůřil se sice stihne vrátit, ale míč k překvapení všech nevyboxuje, ale vytrčí ruce do prázdna – domácí vedou a diváci se „zákroku“ smějí.

62. minuta – 5:3 – Máca se protlačil po přesném pasu za beky před svého strážce a poslal míč k tyči. Jsme zachránění, tuší v Bíteši! Během deseti minut nasázeli domácí čtyři branky!

 

Na 6:3 pak Velká Bíteš zvýšila z penalty kopem á la Panenka, když ve vápně hloupě fauloval Mlýnek. Hosté ještě snížili na konečný výsledek 4:6.

 

Ano, Bzenec pouze dohrával soutěž a nemohl nic změnit na svém konečném postavení ve středu tabulky, to domácí museli vyhrát. Ale naložit s vedením 3:1 tímto způsobem, to se skutečně vidí málokdy. Smutné je, že laxní přístup hostů k utkání nakonec takovým způsobem zamíchal s osudem hned několika klubů. 

 

ZÁZNAM SI MŮŽETE PUSTIT NA TVCOM.CZ


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou