V Kobylisích se představí americké dorostenky

0

Na půdě Admiry Praha sehraje 10. a 13. června dva přátelské zápasy reprezentace žen USA do devatenácti let. Jejich soupeřkami budou nejprve výběr České republiky WU19 a poté A-tým ženské reprezentace.

Trenér české reprezentace žen do 19 let Petr Vlachovský nominoval osmnáct fotbalistek narozených v roce 1999 a 2000. Půjde o první přípravný duel před dalšími kvalifikačními zápasy o mistrovství evropy. „Je skvělé, že do České republiky přicestuje národní tým USA a my si s nimi můžeme zahrát. Po letošním Euru je to pro hráčky další možnost se konfrontovat se špičkovým soupeřem. V nominaci chybí několik dívek, které jsou bohužel zraněné. Pro nás to bude první příprava na novou sezónu, která bude mít první vrchol na podzim v Bulharsku, kde hrajeme první fázi kvalifikace ME,“ řekl pro web Fotbalové asociace České republiky.

 

Konfrontaci se silným výběrem Američanek vítá i český A-tým. „Po turnaji na Kypru nás nyní čeká další přípravné utkání, ve kterém chceme dát příležitost dalším hráčkám, které s námi na zmiňovaném turnaji nebyly. Na podzim nám pak začne ostrý start kvalifikace mistrovství světa. K týmu se po utkání WU19 připojí i mladá Kamila Dubcová, aby se postupně zapracovala do týmu,“ řekl pro web FAČR trenér Karel Rada.

 

Program přípravných zápasů

10.6. 17:00 Česká republika WU19 – USA WU19 (nominace ČR zde)
13.6. 17:00 Česká republika ŽENY – USA WU19 (nominace ČR zde)

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou