POZVÁNKA NA DERBY: Tatran má SK co oplácet

0

Rakovník - 24. kolo I. B třídy sk. A nabídne derby mezi domácím Tatranem a hostujícím SK! Na podzim vyhrálo SK 2:1 a nyní se schyluje k odvetě, ve které se oba celky budou chtít předvést v tom nejlepším světle.

Derby je vždy specifický zápas, který nemá favorita. Pro oba týmy jde však o jeden z nejdůležitějších zápasů sezony. Bodově jsou na tom městští rivalové stejně, a tak se dá očekávat vyrovnaný boj do poslední minuty. Naše redakce vyzpovídala zástupce obou táborů, aby sdělili své pocity k nadcházejícímu derby. Výkop zápasu je naplánován na neděli 4. června od 14h v areálu Tatranu Rakovník.

 

TATRAN:

Marek Kučera: ,,Samozřejmě se moc těším už jen proto, že jsem na SK hrál a kluky dobře znám. Myslím si, že oba týmy budou nahecované už jenom proto, že jde o derby, ke kterému zdravé nahecování rozhodně patří. Kluky znám a nečekám proto žádnou divočinu. Je jasné, že chceme tři body a určitě nám k tomu pomůže i domácí prostředí, čehož budeme chtít také využít."

 

Kevin Kaňák: ,,Podzimní derby dopadlo pro nás nepříznivým výsledkem, kde jsem doslova spálil tutovku, o které jsem přesvědčen, že by změnila průběh i výsledek utkání. Před derby jsem pozitivní a věřím, že SK přejedeme jak parní válec i přes velkou marodku. Na derby "béček" se těším moc a doufám, že dostanu šanci alespoň na pár minut si zahrát. Očekávám fair play fotbal s góly jen do sítě SK."

 

Zdeněk Weis: ,,Na derby jsem se opravdu moc těšil, ale kvůli zranění bohužel nemůžu nastoupit. Od zápasu čekám kvalitní technický fotbal. Samozřejmě by derby mělo být trochu vyhecované a my bychom samozřejmě rádi oplatili porážku z podzimu a tým pro to udělá vše. Také si myslím, že to bude opatrnější, jelikož se dá říci, že jsou obě mužstva zachráněné. Každopádně se moc těším a věřím, že bude na co koukat."

 

Jakub Hejda: ,,Na zápas se těším. Přestože se nám v poslední době moc nedařilo, tak derby je vždy zápas úplně o něčem jiném, tudíž věřím, že naše horší výkony v posledních zápasech nebudou mít na tohle utkání vliv. Navíc máme SK z podzimu co vracet, takže určitě se je na co těšit."

 

SK:

Petr Kýzl: ,,Derby městských rezerv je pro mě opravdovým lákadlem, na které se těším jako hráč a nyní i jako trenér. Je to příjemné zpestření sezony. Sám za sebe mohu říci, že vždy, když došlo na měření našich sil, především pak v kategorii dorostu, tak jsem samozřejmě vždy chtěl vyhrát ještě víc než v jakémkoliv jiném zápase. Což se mi ve všech případech jako hráči povedlo. Série pokračovala i v podzimní derby a já věřím, že bude trvat nadále! Věřím, že zápas bude atraktivní i pro diváky a že oba týmy si v zápase sáhnou na pomyslné dno.

 

Preview hrajícího trenéra SK ke shlédnutí zde: 

 

Tomáš Pešek: ,,Na derby se samozřejmě těším. Od přípravek si nepamatuji zápas, který bychom s rivalem z "lesa" prohráli. Podzimní derby pro nás dopadlo vítězně, což bychom velice rádi zopakovali, ale bude to velmi těžká písemka. Tatran má co oplácet a do zápasu dají všechno stejně jako my, tudíž se dá očekávat vyrovnaný zápas. Oba aktéři rakovnického derby jsou zachráněni, tudíž jak nám, tak i Tatranu, nebrání nic v tom, abychom si zápas užili. Očekávám boj o klíč od města v duchu fair play a ať vyhraje ten lepší!"

 

Marek Tvrz: ,,Co se týče výsledku, tak si samozřejmě přeji odvést si z "lesa" nějaký ten bodík. Nejlépe pochopitelně tři. Bude to extrémně náročné utkání, protože zatímco naše sestava je celkem čitelná, tak u domácích těžko odhadovat, kdo v jejich dresu nastoupí. Moc se na zápas těším. V úterý jsem si byl dokonce zahrát tenis a pak trénoval s mladšími dorostenci, tak se už musím do neděle šetřit, abych byl připraven nastoupit (smích). Jsem rád, že jsme zachráněni a můžeme si zápas užít. To samé platí o domácich. Na Tatran si jedu upevnit pozici nejlepšího střelce týmu (smích)."

 

Michal Fojtík: ,,Na podzim jsem bohužel do zápasu nezasáhl, ale na derby se obrovsky těším. Od zápasu očekávám, že si všichni uvědomíme, že hrajeme za SK Rakovník a všichni na hřišti necháme srdce. Doufám, že se nám podaři vstřelit jako první gól a pak ze zabezpečené obrany budeme vyrážet do brejků. A co rozhodne? Trpělivost, udržení koncentrace na zápas a kdo udělá více chyb v obraně, ten prohraje."

 

 

V galerii je menší fotoohlédnutí za podzimním derby. Autor fotek je všem dobře známý David Svoboda, který si jistě nenechá tento fotbalový moment ujít.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou