Seriál exligistů: MARTIN POUSTKA

0

Většina fotbalové veřejnosti si Martina Poustku pamatuje s kšiltovkou na hlavě nebo po boku Alexe Pastoora. Kovaný slávista vyhrál s dorostem v Edenu titul, vedl A-tým sešívaných, působil několikrát i jako asistent. V současnosti pracuje v agentuře Global Sports a trénuje „svůj“ Motorlet.

Datum narození: 2. prosince 1975

Trenérská kariéra: Motorlet Praha (2002-2008), Slavia Praha (2008-2015), Motorlet Praha (2016-)

 

Hráčskou cestu Martina Poustky zabrzdilo vážné zranění kolena, při kterém si zpřetrhal přední křížový vaz, a musel tak velmi předčasně, v pouhých 26 letech, svou kariéru ukončit.

 

Již za rok však začal budovat novou životní dráhu. Vrhnul se na trénování mládeže ve svém mateřském klubu, ze kterého v roce 2008 odešel do pražské Slavie. Stal se členem týmu skautů vedeného Františkem Ciprem. Postupně se přes pozice trenéra U16 a trenéra B-týmu dostal až na místo asistenta áčka sešívaných, kde pomáhal Františku Strakovi.

 

Dosud nejslavnější část trenérské kariéry Martina Poustky přišla na jaře 2012, když Straka rezignoval na post hlavního kouče a na jeho místo usedl právě Poustka s cílem udržet Slavii v první lize. Stal se tak čtvrtým nejmladším trenérem v historii klubu, zažil atmosféru vyprodaného derby v Edenu. Jako hlavní trenér odkoučoval celkem jedenáct zápasů.

 

Po sezóně si ho jako asistenta vybral Petr Rada, o dva roky později stál také po boku nizozemského stratéga Alexe Pastoora. Od ročníku 2014/2015 se znovu vrátil k mládeži Slavie, kde vydržel do léta 2015.

 

Od srpna téhož roku začal pracovat v agentuře Global Sports, kam ho přivedl Pavel Zíka. V současnosti zde působí na pozici šéf skauta. Díky agentuře GS se Slavii Praha upsal norský obránce Per-Egil Flo, Poustkův tým měl ale také například na starost hráče z Afriky, které získala Sparta Praha.

 

Před sezónou 2016/2017 nahradil Martin Poustka na trenérské židli Motorletu Pavla Novotného a vyhlásil útok na ČFL. Do kádru jinonického týmu také stihl přivést několik hráčů, které zná právě z mládežnických kategorií ve Slavii Praha.

 

 

Na koho se můžete těšit příště: Martin Jirouš

Další jména, která si představíme, naleznete zde.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou