Roční distanc a pořádná pokuta za napadení rozhodčího!

0

Do Říčan se rozhodčí Lukáš Dohnal zrovna dvakrát těšit asi znovu nebude. O víkendovém utkání domácího týmu s Luštěnicemi byl totiž inzultován domácím Stanislavem Netolickým a byl nucen zápas ukončit. Disciplinární komise nezahálela a hráči i klubu udělila vysoké tresty.

Středočeská disciplinárka měla v posledních dnech napilno. Kromě ostatních „běžných“ přestupků řešila také napadení rozhodčího v utkání 1.A třídy sk. B mezi Říčany a Luštěnicemi.

 

K inkriminované chvíli došlo pár minut před koncem duelu. Hostující celek kopal penaltu, kterou dokázal říčanský gólman Hubínek zlikvidovat. Podle sudích si však vyběhl minimálně o jeden a půl metru dopředu, a rozhodčí Dohnal tak nechal pokutový kop opakovat, Hubínkovi navíc udělil druhou žlutou kartu.

 

To neunesl domácí Stanislav Netolický a nejprve si šel vše pěkně zostra vyříkat s čárovým sudím Zuskinem, který na přestupek brankáře upozornil. Za svá peprná slova uviděl také červenou kartu, a zlost si následně „vylil“ na hlavním rozhodčím, do kterého vrazil. Sudí Dohnal se skácel na zem a při pádu se udeřil do hlavy.

 

„Po vyloučení mě hráč inzultoval, oběma rukama mě násilně a prudce udeřil do oblasti krku a hrudi, tím mě srazil na zem. Byl jsem otřesen a nebyl schopen pro fyzickou a psychickou indispozici pokračovat ve výkonu své funkce,“ uvedl Dohnal v oficiálním zápise o zápase.

 

Verdikt disciplinární komise? Stanislav Netolický si nezahraje jeden rok, klub FK Říčany navíc musí zaplatit pokutu 35 000 korun! Jednání Netolického může Říčany mrzet dvojnásob, kromě tučné pokuty vedly v duelu 5:3 a tři body by byly v boji o záchranu více než potřeba, místo toho však dojde ke kontumací utkání na 0:3 ve prospěch Luštěnic.

 

„Stala se chyba, hráč je zaslouženě potrestaný. To se nedělá, odsuzuji to a nechápu. Ale proč dávat pokutu, která je pro nás opravdu likvidační? Kdyby tam vběhl divák, nebo se událo něco mimo hřiště, tak to pochopím. Tady selhal jedinec," řekl středočeskému Deníku předseda říčanského klubu Milan Čížek.

 

Naděje nováčka 1.A třídy na záchranu v soutěži se tak prudce snížily a tučná pokuta pro Říčany v kombinaci s možným pozastavením dotací pro fotbalové kluby může mít pro středočeský klub opravdu likvidační důsledky.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou