V Havlíčkově Brodě mají fotbalisté novou umělku

0

Po osmi letech se na havlíčkobrodském fotbalovém stadionu Na Losích měnil trávník. Umělý povrch první generace za ten velmi moderní generace třetí. Hřiště má rozměry 108 x 70 metrů, samotná hrací plocha pak 100 x 64 metrů, a jeho modernizace přišla na 11 milionů korun.

 „Máme teď opravdu skvělé hřiště pro sportování mnoha malých i velkých fotbalistů a zástupců jiných sportovních odvětví,“ říká Pavel Mazánek ml., předseda rady spolku FC Slovan Havlíčkův Brod. A jako nájemce areálu Na Losích, který byl po celou dobu rekonstrukce přímým svědkem stavebních prací, netají s jejich průběhem velkou spokojenost. „Díky enormnímu nasazení se dodavateli podařilo i přes nepřízeň počasí takřka dodržet termín předání, který byl stanoven na polovinu dubna. Pokud to počasí a s tím spojené technologie dovolily, pracovalo se každou možnou denní hodinu, víkendy nevyjímaje. Odvedlo se zde kus poctivé práce,“ dodal šéf klubu.

 

Výměna povrchu, který byl položen už v roce 2009, trvala pouze měsíc. Začala 10. března a skončila nyní v dubnu. „Termín to byl vzhledem k počasí šibeniční, ale jsme zvyklí se s problémy i rozmary počasí potýkat,“ říká Jiří Berka z obchodního oddělení sportovních staveb. Už nevyhovující povrch se demontoval, plocha přerovnala pomocí štěrku, upravila do požadovaného tvaru a zhutnila. Na ni pak byla položena nová elastická podložka, tvořená směsí SBR granulátu a PUR pojiva vysoká 25 mm. „Jde o český fotbalový trávník třetí generace Juta Champion,“ vysvětluje Jiří Berka.

 

 

Jeho kvalitu potvrdila 19. dubna certifikace Fotbalové asociace ČR, platná čtyři roky do 19. dubna 2021. Na hřišti tak lze hrát i soutěžní zápasy.

 

ZDROJ: Tisková zpráva 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou