Napříč Čechami se ukážou mladé výběry Česka, Belgie, Dánska i Švédska

0

V Roudnici nad Labem, Lhotě u Kladna, Berouně, Slaném a na stadionu pražské Aritmy budeme mít v tomto týdnu možnost vidět reprezentační výběry Future do 16 let. Od úterý 25. do pátku 28. dubna se napříč Čechami představí mužstva Česka, Belgie, Dánska a Švédska.

Kromě mládežnických reprezentací U15 - U20 se o slovo hlásí další reprezentační týmy označované jako Future. V dubnu se představí všechny tři české Future týmy – U15, U16 a U17. Co se pod označením Future team skrývá?  „Projekt vzešel z Belgie, která ho odstartovala před sedmi lety a naše asociace na tuto myšlenku zareagovala v loňském roce. Smyslem je podpora a individuální rozvoj hráčů v období 14 – 17 let, kdy dochází k největšímu růstovému progresu a k velkým rozdílům mezi biologickým a kalendářním věkem hráčů,“ vysvětluje Antonín Barák, vedoucí úseku talentované mládeže FAČR, odpovědný za sekci future teamů.

 

„Hráči s nižší akcelerační biologickou křivkou, kteří mají velké předpoklady ohledně individuální techniky, jemné koordinace pohybu a herního myšlení, mají díky tomuto projektu možnost konfrontace se stejným typem hráčů ze zahraničí. Tímto je u nich posilovaná vnitřní motivace a vědomí toho, že mají v budoucnu šanci prosadit se ve vrcholovém fotbale,“ říká Barák. „Smyslem utkání future teamů není primárně výsledek, ale především individuální rozvoj jednotlivých hráčů v těchto kategoriích,“ doplňuje.

 

Realizační týmy future teamů jsou tvořeny reprezentačními trenéry a trenéry Regionálních fotbalových akademií FAČR, z důvodu maximálního prostoupení informací o jednotlivých future hráčích.

 

Nominace Future teamu U-16 trenéra Ivo Ulicha na 4-nation Tournament je k vidění zde.

 

Datum, čas a místo konání jednotlivých zápasů naleznete na přiložené fotografii.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Roudnice nad Labem, upraveno redaktorem


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou