Poslední novinky před jarní částí OP

0

Před prvním kolem jsme vyzpovídali trenéry či zástupce dalších klubů, abychom vám přinesli nejčerstvější informace. Čtěte dále...

Na hřiště vedoucího týmu tabulky přijedou v sobotu druhé Jevany, ale trenér Jan Lahoda není v příliš optimistické náladě: "Příprava proběhla tak, jak je v Jevanech zvykem. Mizerná účast, sehráli jsme jediné přípravné utkání (prohra 2:6 s Radimí). Jsem z toho rozladěn, ale optimismus mi dodává to, že tato situace je před každým ostrým začátkem sezóny a vždycky jsme to zvládli. Kluci jsou fotbalisti, ale bez trénování to nejde. Bečvárům máme co vracet a věřím, že je dokážeme potrápit. Zase tak excelentní mužstvo to také není. Ohledně kádru prozradím snad jen to, že nám odešel jeden útočník a jiný zase přišel. To aby se na nás týmy nemohly připravit (smích)."

 

Třetí Žiželice vyběhnou k prvnímu jarnímu zápasu bez nejlepšího střelce soutěže, Lukáše Kubelky. "Lukáš odešel do Městce a přejeme mu, aby mu to nadále střílelo", uvedl Jiří Kuzma Novotný a pokračoval: "Měli jsme rozjednaného ještě jednoho hráče, ale nakonec to nedopadlo. Na první zápas se těšíme, generálka dopadla dobře. Snad bude solidní počasí a nebude příliš bahnitý terén. Krakovanům chceme oplatit podzimní utkání."

 

"Nejsem moc spokojený s tréninkovou docházkou, protože polovina kádru toho moc nenatrénovala", zhodnotil přípravu čtvrté Jestřabí Lhoty trenér František Machurka a dodal: "Je to sice pochopitelné, protože vesměs je to kvůli práci a ta je pro kluky dnes důležitější." Jestřábka odehrála v průběhu přípravy pět přátelských utkání. "Moc se nám v nich nedařilo, ani herně ani výsledkově. Navíc se nám zranil Petr Kureš, který dal na podzim deset gólů a zkraje bude určitě chybět. V prvním utkání na domácím hřišti chceme ale určitě uspět.", uzavřel lhotecký lodivod.

 

V Plaňanech (11.), které mají díky odstoupení Břežan II ze soutěže v prvním kole volný los, došlo přes zimní přestávku ke změně trenéra. Tomáš Kučera skončil a nový oficiální trenér ještě nebyl potvrzen. Kapitán týmu, Petr Břichnáč nám prozradil pouze následující: "Příprava proběhla standardně, jméno trenéra oznámíme v nejbližších dnech."

 

Změnu trenéra avizovali už v průběhu podzimu také v Zásmukách (13.). Václav Jindra už z časových důvodů nechtěl pokračovat a během zimní pauzy jej oficiálně nahradil Martin Čapek, který mohl konstatovat solidní průběh přípravy: "Chodilo nás celkem dost, ale když si uvědomím, že to byla vlastně dvě mužstva, tak to zase tak slavné nebylo. Ale áčkaři chodili docela poctivě. Kádr jsme udrželi, nikdo neodešel a ani nepřišel. Odehráli jsme pět přípravných zápasů se střídavými úspěchy. Potřebujeme trpělivě získávat body a když by se nám podařilo alespoň jeden přivézt z Jestřábky, tak bychom nejspíš byli spokojeni."

 

Trenér šestých Libodřic, Lukáš Lanc, avizuje natěšený stav hráčů na první mistrovské utkání: "Všichni jsou už rádi, že začnou mistráky, protože zimní příprava moc nebaví. Ale zvládli jsme, co jsme chtěli. Na jaře se musíme obejít bez Kuby Kovaříka, který odešel do Velimi. V prvním utkání přivítáme Pečky, myslím, že to bude zajímavé utkání."

 

 

"V přípravě jsme odehráli pouze dvě utkání, Úvalům jsme podlehli 3:2 a Odřepsy jsme porazili 3:2", uvedl Jan Vedral, duše nučického týmu (8.) a doplnil: "Tak asi jako ve většině jiných týmů máme problémy s počtem hráčů, ale díky spolupráci s B-mužstvem věřím, že jaro nějak ukopeme. Chtěli bychom hrát ve středu tabulky, stabilizovat kádr a bavit naše diváky pěkným fotbalem. V prvním kole jedeme do Kouřimi, čekáme vyrovnaný zápas na těžkém terénu. Věřím, že v tomto zápase dokážeme nějaký bod získat, ale jednoduché to nebude."

 

A co vy, diváci a fanoušci? Jste také připraveni a natěšeni? V sobotu v 15:00 to vypukne opět nanovo... Přijďte fandit a buďte s námi na www.fotbalunas.cz. Pomozte udělat web ještě zajímavější zasíláním komentářů, informací, fotografií. Je to otázka několika kliknutí, napsat můžete cokoliv o průběhu zápasu, přípravy, atp. V redakci vaše příspěvky upravíme a vydáme.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou