JARNÍ SPECIÁL - Pustověty: Podzim je za námi, jaro bude lepší

0

10. místo s 10 body není pro Pustověty potěšením. Na předposlední Branov mají náskok 4 bodů a od 9. místa je dělí 5 bodů. Téměř vyrovnané skóre 33:34 dělá z pustovětských fotbalistů čtvrtý nejčastěji inkasující celek soutěže, ale zároveň spolu s Lubnou nejlépe skórující! Na tým z 10. pozice je to velice zajímavý statistický údaj. Pustovětští mají také na svém kontě nejvyšší výhru v soutěži, když porazili Srbeč na domácí půdě 11:2. Jako 10. tým tabulky dokázali vzdorovat i prvním dvoum mužstvům v soutěži. Ve Slabcích prohráli pouze 2:1, stejně tak jako doma s vedoucím Rynholcem. I přes současnou pozici mužstva jsme ale od tázaného Michala Beneše neslyšeli slova o záchraně.

NIKDO NEODEŠEL

,,Pozitivní věc je, že nikdo z hráčů ani z vedení neodešel. Co se týče rozšiřování kádru, tak se podařilo přivést jednoho hráče a dokončený by měl být i přestup Tomáše Kovacze z rakovnického SK,'' sdělil naší redakci Michal Beneš. Ten se s Tomášem setkal v dresu rakovnického dorostu na SK, takže to pro Tomáše bude v novém týmu jistě výhodou.

 

PŘÍPRAVA SPLNILA SVŮJ ÚČEL

,,Příprava začala již začátkem ledna, kdy se trénovalo dvakrát týdně. Jedna tréninková jednotka byla vždy v posilovně a ta druhá většinou čistě kondiční v Pustovětech. Dokonce jsme měli i čtyřdenní soustředení v pohraničí. Připravné zápasy jsme měly dva, a to s Lužnou a s Janovem. Prestože se výsledkově v přípravě úplně nedařilo, tak hra nebyla špatná,'' reagoval Michal Beneš na dotaz, jak probíhala zimní příprava.

 

CHCEME LEPŠÍ JARO

První polovina se Pustovětům příliš nepovedla. ,,Podzim mohl určitě dopadnout lépe, ale bohužel se nás držela zranění. Právě kvůli nedostatku hráčů byly některé zápasy složitější. Doufejme, že se na jaře přikloní štěstí na naší stranu a půjdeme i v tabulce výš.'' Ze slov Michala byl cítit optimismus, protože nepadla ani zmíňka o záchraně. Zároveň dodal, že by si přál hrát s týmem na vyšších příčkách než je současné 10. místo. Když se Pustovětským vyhnou zranění, budou více bodovat, tak není rozhodně nic nereálné.

 

TŘI TRUMFY PRO JARNÍ ČÁST DLE REDAKCE:

1) Zkušenost doplněna mládím - Tato kombinace může být velkým přínosem. Když klapne přestup Tomáše Kovacze, mají Pustověty k dispozici dalšího mladého a šikovného fotbalistu.

2) Počet nastřílených branek - Kdo by před sezonou čekal, že 10. celek tabulky bude nejlépe střílejícím. Když v tom fotbalisté Pustovět budou pokračovat, nemine je odměna v podobě lepšího umístění.

3) Nevyzpytatelnost - Pustovětší dokázali, že umí hrát proti týmům z TOP 5 a soupeřům rozhodně nedají nic zadarmo. Vždyť s prvním a druhým celkem tabulky prohráli jen o jednu branku, to samé s Lubnou, která je spolu s Pustověty nejlépe střílejícím týmem soutěže.

 

Pustověty se představí 26. března od 13:30 na domácím hřišti proti Branovu, na jehož půdě zvítězili 0:3.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou