O víkendu vypuknou opět líté boje na okresních trávnících

0

Zimní pauza je za námi a v sobotu a v neděli se začneme potkávat při okresních fotbalových bojích. Jak jsou jednotlivé týmy připraveny? Čtěte dále...

První tým podzimní tabulky, SK Bečváry, by rád pokračoval v kvalitních a líbivých výkonech i na jaře. Trenér Josef Kuba nám k zimní přípravě prozradil následující: "Zimní přípravu jsem začali v půlce ledna, část jsme absolvovali v našich podmínkách, část na UT v K. Hoře. Sehráli jsme 5 přípravných zápasů, z nichž jsme čtyři zápasy jsme vyhráli (Zásmuky 3:0, Ratboř 2:0, Sedlec 5:1, Býchory 3:1), jen v generálce jsme podlehli Velimi B 3:2. Myslím, že s průběhem přípravy můžeme být spokojeni. Jen ke konci nás trápila drobná zranění některých hráčů. Ale zdá se, že se vše podařilo doléčit a všichni budou připraveni. Z Lošan se nám vrátil Slezák, nikdo neodešel. Od prvního kola očekávám dobrou diváckou kulisu, kvalitní fotbal a hlavně vítězství Bečvár. Tímto bych chtěl i všechny příznivce fotbalu pozvat na první jarní zápas, hostíme druhý tým tabulky - Jevany! Na jaře nás čeká nelehký úkol, potvrdit kvalitní výkony z podzimu. Důležitý bude vstup do jarní části. Ale věřím, že jsme na něj dobře připraveni."

 

Na pátém místě tabulky začnou jaro borci z Krakovan a podle trenéra Vlastimila Chláda jsou právě oni prvním, sestupem ohroženým týmem: "V přípravě odehráno pět přátelských utkání se střídavými úspěchy, kdy jsme dokázali porazit mužstva z vyšších soutěží (Červené Pečky a Pátek), naopak jsme neuspěli s mužstvy ze stejné soutěže (Kutná Hora B, Suchdol a Hlízov). Problémem byla docházka jak na tréninky, tak i na jednotlivé zápasy, kdy za celou přípravu jsme se nesešli ani jednou kompletní. Docházka některých byla velice špatná. Nikdo neodešel, nikdo nepřišel. Kromě prvních čtyř mužstev je dalších devět ohroženo sestupem, takže očekáváme velice náročné jaro, kdy každý bod bude důležitý. Začínáme v Žíželicích v sousedském derby, ve kterém se pokusíme vydolovat nějaký bodík."

 

Sedmé místo po podzimu by minimálně rádi udrželi kouřimští fotbalisté, ale průběh zimní přípravy trenérovi Martinovi Snížkovi moc optimismu nedává: "Celá zimní příprava proběhla bohužel přesně podle očekávání. Místy až zoufalá účast na trénincích, při kterých se nabírala fyzická kondice. Trénovat ve třech, čtyřech lidech nebaví nikoho. Když jsme měli umělou trávu, sešlo se nás tak osm. Vzhledem k tomu, že nás je celkem 18, je to pro mě naprosto nepochopitelné. Mužstvo zůstalo celé pohromadě, žádný příchod ani odchod jsme neřešili. Přípravné zápasy jen podtrhly naší tréninkovou mizérii, čtyři zápasy, čtyři prohry. Bohužel i s týmy, které hrají třetí třídu. Ukázalo se, že jakmile na hřišti chybějí tradiční opory, těžko někoho přehrajeme. Pozitivní byl pouze jeden poločas v generálce proti Liblicím, který jsme odehráli v nejsilnějším složení a byl herně přesně podle našich představ. To mi trošku dodalo optimismus do úvodu sezóny. Jaro bude těžké, každý bod bude dobrý. My bychom se chtěli pohybovat celkově do sedmého místa, kádr máme "na papíře" slušný. Moc rád bych se mýlil, ale když se ohlédnu za zimní přípravou, budeme to mít na jaře určitě hodně složité."

 

Problémy s docházkou měli i v devátých Konárovicích a jaro očekávají podle komentáře trenéra Petra Jandáka s obavami: "V týmu jsme beze změn. Nikdo se neuzdravil, ba naopak přípravou se dva hráči zranili. Začali jsme na začátku ledna s malou učastí. Počet lidí se nezvedl, takže budeme rádi, že odehrajeme okres se ctí a cílem je nespadnout. Měli jsme dva přateláky, ale byla to spíše ostuda než fotbal. Co k tomu dodat..."

 

Relativní spokojenoost s přípravným obdobím čiší z trenéra desátých Peček Petra Šafránka: "Zimní příprava proběhla bez větších problémů, hráči si příliš neužili fotbalového míče, ale na každém treninku ho alespoń viděli (smích). V přípravě jsme odehráli 4 zápasy, z toto  2x výhra, 2x prohra (3 zápasy jsme odehráli proti velmi kvalitním mužstvům z OP PHA východ a IB třídy). Z kádru nám odešel pouze jeden hráč (věkem dorostenec). Čtyři hráči, kteří byli v širším kádru A mužstva, tím že vypustili zimní přípravu, se sami přeřadili do B mužstva. Naopak jsme získali jednoho hráče, který přišel na poslední chvilku a ten bude potřebovat čas na zapracování se do mužstva. Dále doplňujeme kádr o vlastní talentované odchovance z dorostu a těší nás návrat již zdravých hráčů Štěpána Růžičky st. a Martina Dolejše. Na marodce máme po operaci P.Braňku, který (pokud půjde vše podle předpokladů) by mohl během jarní části možná naskočit do některých zápasů. Připravenost mužstva se ukáže  v průběhu sezóny, jsem přesvědčen, že jsme nic nezanedbali. První zápas v Libodřicích nebude lehký (to nebude většina zápasů), ale domácím máme co vracet, tak uvidíme, zda se nám to podaří. Jinak jediný cíl je posbírat včas dost bodů tak, abychom mohli v klidu s mužstvem pracovat a že práce je vždy víc jak dost."

 

Spokojenost s přípravou vládne i ve Velkém Oseku, kde trenér Jiří Sodoma očekává, že pohodu z přípravy hráči přenesou i do zápasů: "Celkově lze hodnotit zimní přípravu kladně. Tréninková účast nás potěšila a tak doufáme, že se to projeví i v samotné soutěži. Odehráli jsme čtyři přípravné zápasy s bilancí dvě prohry a dvě výhry. Výhry jsme zaznamenali v posledních dvou zápasech, tedy i v generálce, což by mohlo naznačovat šanci na záchranu. Co se týká příchodů, tak jsme posílili o útočníka Lamberta, který má zkušenosti z vyšších soutěží a o některých příchodech stále jednáme. Jinak je kádr stejný. V sobotu nás čeká hodně ostrý start, přijedou Konárovice. My nutně potřebujeme naplno bodovat a přiblížit se místům znamenající záchranu."

 

Na další komentáře trenérů se můžete těšit zítra... 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou