JARNÍ SPECIÁL - Olympie Rakovník: Cílem je skončit na bedně

0

Loňský mistr Okresního přeboru prožil jaro plné šťastných i nešťastných chvil. Svěřenci Antonína Sýkora dokázali vyhrát vysokým brankovým rozdílem, ale také dokázali utrpět debakl. Za zmínku stojí prohry 0:4 v Městečku, 1:4 v Mutějovicích, ale také prohra 2:7 v Zavidově s tamní rezervou. Mužstva ale dokázalo zničit Senomaty 9:0 a Janov 10:2. Dokáže Olympie v jarní části stabilizovat své výkony a skončit v první trojce?

POSILOU MÁ BÝT JEN BRANKÁŘ PROCHÁZKA

Vedení Olympie se přes zimu podařilo udržet kádr pohromadě. V kuloárech se spekulovalo o odchodu některých hráčů, ale konečné resumé má být pouhý jeden příchod - zkušený brankář Petr Procházka z Tatranu Rakovník. Procházka přesně zapadne do chemie týmu, neboť mu je 40 let. Olympie je známá svými zkušenostmi a věkem svých hráčů, když třetím nejstarším hráčem je Jakub Číhař, kterému v únoru bylo 32 let. 

 

NEPOVEDENÁ GENERÁLKA

Mužstvo se k tréninkům scházelo pravidelně od poloviny ledna, kdy využívalo tartanový ovál v Městském areálu Zátiší. Olympie odjela také na své tradiční soustředění, kde každý trénoval dle chuti a fyzické připravenosti. Herně to Olympii v přípravě vyšlo proti Lhotě B, neboť Olympie v Rynholci na umělé trávě nasázela Lhotě 7 branek. Generálka s Roztoky se ovšem příliš nepovedla, protože tým z Roztok dokázal na Olympii zvítězit. Do přípravy se nezapojil Stanislav Rous, nejmladší hráč týmu, pro své zranění. ,,Bohužel jsem byl celou zimu zraněný," říká Rous.

 

SKONČIT DO TŘETÍHO MÍSTA

,,Cíl je samozřejmě se umístit do 3. místa," říká odhodlaně Rous. Mužstvo je momentálně na 4. místě s 24 body. Na třetí Olešnou ztrácí dva body. Tým sezonu začal skvěle, ale ve čtvrtém kole nečekaně ztratil domácí prohrou s tehdy posledními Lány 1:3. ,,Spokojení s podzimní části moc nejsme, jelikož jsme prohráli zbytečně některá utkání a ztráceli zbytečně body." Mužstvo nebylo v pohodě na podzim. Nečekaně skončil brankář Šíma a brankář Koch nebyl úplně zdravotně v pořádku, aby mohl na brankové čáře zářit stejně jako v mistrovské sezoně. I proto byl přiveden Petr Procházka.

 

TŘI TRUMFY PRO JARNÍ ČÁST DLE REDAKCE:

1) Číhařova střelecká potence - 23 branek v podzimní části hovoří za vše. V mistrovské sezoně nasázel dokonce 45 branek. Jakub by tedy mohl loňské magické číslo 45 ještě překonat.

2) Taktická vyspělost - V Okresním přeboru není týmu, který by disponoval tolika trenéry z povolání. B. Koch, Eck, Kokšál a samozřejmě trenér týmu Sýkora. Mužstvo se dokáže nejen výborně takticky připravit, ale stanovenou taktikou dokáže parta okolo stopera Havla přenést i na hřiště.

3) Nejlepší ofenziva - Olympie je nejofenzivnějším týmem Okresního přeboru. Během podzimní části mužstvo vstřelilo 47 branek. Bohužel má tým ale čtvrtou nejhorší obranu, když Olympie obdržela 33 branek. Díky tomu mohli ovšem diváci vidět krásné přestřelky - 6:3 s Lišany a 4:5 v Kněževsi.

 

Olympie jarní část zahajuje v sobotu 25. 3. od 10.00 domácím zápasem s Lužnou. Podzimní duel ovládla Olympie 2:0.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou