Bohušovice by se postupu nebály, Soběchleby prakticky neposílily

0

Fotbalová I.B třída hlásí jarní start. Co nového se událo přes zimní přestávku u týmů, hrající skupinu B?

Slavoj Bohušovice n. Ohří (1. místo, 29 bodů) - nováček soutěže možná překvapivě přezimuje na prvním místě. Trenér Jan Gaube se postupové otázce nevyhýbá. Pokud si jeho tým vykope postup, kývne na něj. V přípravě Bohušovice dokázaly porazit Křešice, největšího konkurenta pak vidí v Dubí. Kádr se neměnil, dlouhodobě bude mimo hru zraněný Jakub Gaube.

 

FK Litoměřicko C (2. místo, 27 bodů) - mladý tým, který vede Roman Ekrt, byl s podzimem spokojen. Své soupeře přehrával, což Ekrta nejvíce potěšilo. V přípravě tým trénoval s rezervou Litoměřicka, účast na trénincích tak byl logicky hojná. A postup? Pokud by se to povedlo, Litoměřicko by bylo spokojené. Ale nikam se tlačit nebude.

 

1. FC Dubí (3. místo, 27 bodů) - na podzim měli nejlepší útok, ve třinácti zápasech nasázeli 44 branek! Dubí sbíralo body hlavně doma, z celkových 18 jich získalo 16. Vedení klubu na postup rozhodně netlačí. Tým doplácí na fakt, že má v kádru hodně hráčů, kteří pracují na šichty. Kádr se moc neměnil, tým by měl posílit Lukáš Pelc.

 

SK Liběšice (4. místo, 24 bodů) - Liběšice na podzim překvapily. A nebýt ztrát se slabšími soupeři, mohlo být ještě lépe. Tým, které vede trenér Marek Čermák, přes zimu pilně trénoval. Do kádru je potřeba zapracovat mladší hráče, aby se zvýšila kvantita. Marek Čermák také věří v lepší kvalitu pažitu na domácím hřišti.

 

SK Bezděkov (5. místo, 23 bodů) - poměrně spokojeni jsou v Bezděkově, páté místo odpovídá hernímu projevu. Na jaro už je připravený Ondřej Čížek, který podzim promarodil. Petra Bartůňka čeká operace. Tým se připravoval v domácích podmínkách. O jarních ambicích napoví první dvě kola - Bezděkov se utká s Dubím a Bohušovicemi.

 

TJ Baník Ohníč (6. místo, 20 bodů) - nováček soutěže přezimoval prakticky v klidném středu tabulky. A vedení klubu je spokojené. Ohníč byl mimo jiné na soustředění ve Sloupu a celkově si zimní přípravu pochvaluje. Baník shání posily, limituje ho fakt, že má ještě B tým, který hraje nejnižší okresní soutěž na Teplicku. Cílem je udržet si minimálně podzimní pozice.

 

TJ Svádov - Olšinky (7. místo, 20 bodů) - a další nováček. Trenér Tomáš Friedl má ale jedno přání. Rád by dobré výsledky přetavil i v lepší předvedenou hru na hřišti. S přípravou začal tým už začátkem ledna, utkal se například s Valtířovem, Hostovicemi a Střekovem. V generálce pak remizoval 5:5 s Libouchcem. Kádr opustil Jackel, posily vedení klubu nehledalo. Cíle? Svádov je má skromné, hlavně soutěž udržet.

 

TJ Sokol Černiv (8. místo, 19 bodů) - těžký jarní los mají v Černivi. Sokol si to uvědomuje a moc dobře ví, že osmé místo je nesmí ukolébat. Příprava se moc nepovedla, Sokol musel zrušit i přátelské zápasy. Lidí je hodně, ale tréninková morálka nebyla ideální. Posily? Ty se sháněly těžko, z týmu naopak odešel Tomáš Lédl.

 

SK Lukavec (9. místo, 19 bodů) - v Lukavci chybí kanonýr. Tak se vyslovil trenér Jiří Hönig. Podle něj je právě špatná koncovka hlavním viníkem nepovedeného podzimu. Zkušený kanonýr Ctirad Udatný na podzim hodně marodil, aktuálně stále není stoprocentně fit. Tým byl na soustředění v Brandově a rád by se v tabulce posunul do vyšších pater.

 

TJ České Kopisty (10. místo, 19 bodů) - v Kopistech jsou rozhodně zvyklí na lepší postavení v tabulce. Hlavním problémem byla na podzim rozsáhlá marodka. Trenér Václav Kutzler ale potvrdil, že se mu prakticky vyprázdnila. Tým posily nezískal, v zimě byl na soustředění ve Starých Splavech. Ambice klubu jsou na jaře jasné - posunout se v tabulce do horní poloviny.

 

Podřipan Rovné (11. místo, 18 bodů) - fotbalisté Rovného by se rádi vyhnuly tuhým bojům o záchranu. Získaných 18 bodů je solidní základ, v zimě se navíc poměrně zdařila příprava.

 

TJ Hrob (12. místo, 13 bodů) - Hrob zažívá špatnou sezónu, nad týmem visí hrozba sestupu do okresního přeboru. Velkým problémem pro Hrob jsou utkání venku, kde sbírá minimum bodů. Vedení klubu mělo v jednání zajímavou posilu do útoku, v zimě se Hrob účastnil turnaje v Oseku. Cílem je jednoznačná záchrana.

 

Sokol Unčín (13. místo, 10 bodů) - na podzim dostali přednost mladí, na jaře chce Unčín spoléhat na starší hráči. Sokol funguje za jakousi farmu Krupky. Do týmu se vrátil zkušený Toncar a Unčín se s ním chce zachránit.

 

TJ Soběchleby (14. místo, 5 bodů) - nejhorší útok a obrana, poslední místo v tabulce a na kontě pět bodíků. Soběchleby jsou hlavním adeptem na sestup do okresního přeboru. Na podzim se tým potýkal s úzkým kádrem. Na jaře to asi nebude slavnější. Ani v zimní přípravě nebyla účast ideální. Soběchleby ale nic nebalí a chtějí se poprat o záchranu. Jaro začínají dvakrát doma, tyto zápasy můžou leccos napovědět.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou