JARNÍ SPECIÁL - Lišany: Martin Medřický bude velkou posilou

0

Lišanům se v podzimní části podařilo uhrát 20 bodů a jsou za nejlepší cestou za záchranou. Po povedené podzimní části ovšem Lišany pošilhávají po vyšších příčkách, když na desáté Kolešovice mají náskok šesti bodů a na třetí Olešnou ztrácí rovněž šest bodů. Tým přes zimu posílil. Zamíří Lišany v jarní části do vyšších pater tabulky?

ČTYŘI PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY...

TJ Krásný Dvůr (OP Louny) - Lišany 3:4 - branky: Paseka 2x, Medřický a Jelínek.

SK Pavlíkov (III. třída) - Lišany 2:5 - branky: Ledvinka 2x, Jelínek, Medřický a Feher.

Sokol Branov (III. třída) - Lišany 1:3 - branka: Chládek.

Lišany - FC Jesenice (OP Rakovník) 1:1 - branka: Paseka.

Trenér Václav Švelch je s přípravnými zápasy spokojen. Potešen byl zejména s remízou se silnou Jesenicí. Naopak optimální výkon tým nepodal s Branovem, kdy zaslouženě prohrál. První zápas s Krásným Dvorem se navíc odehrál v rámci soustředění. ,,Tým přípravu zahájil kondičním soustředením 25. ledna v Kovářské v Krušných horách." Toto soustředění je již tradičním bodem zimní přípravy, protože mužstva na něm bylo již po desáté. Tým v Kovářské zůstal až do 29. ledna. Docházka nebyla ovšem úplně podle představ trenéra: ,,Zatímco s účastní na soustředění jsem byl spokojený, tak s docházkou na dalších trénincích to bylo jiš slabší z důvodu pracovních či studijních povinností." Mužstvo trénovalo 2x v týdnu v lišanské sokolovně či okolních terénech. Od března tým již mohl využívat svoji travnatou plochu. Plánovaná generálka s Lubnou byla ze strany Lubné odvolána.

TÝM POČÍTÁ JEN PŘÍCHODY

Lišanský lodivod je rovněž spokojený se skladbou kádru: ,,Podzimní kádr zůstal pohromadě. Navíc se nám podařilo přivést Martina Medřického z rezervy SK Rakovník a talentovaného dorostence Michala Hájka z Lužné." Martin Medřický před rokem zářil v dresu Mutějovic, ale nyní má za sebou nepříliš povedený půlrok v rakovnické rezervě. Pro Okresní přebor by to měl být ale nadstandardní hráč a Lišanům jistě v jarní části pomůže k ještě lepším výkonům.

LIŠANY CHTĚJÍ JEŠTĚ VYLEPŠIT SVÉ POSTAVENÍ

Zajímavé je, že Lišany v předchozích dvou sezonách v podzimní části nasbírali vždy jen 11 bodů. V letošní sezoně má tým na kontě uspokojivých 20 bodů. ,,Bodový zisk z podzimní části nám dodává kli, protože nemáme bezprostřední záchranářské starosti," říká lišanský lodivod a dodává: ,,Mužstvo má kvalitu na to, aby v tabulce ještě o nějakou příčku poskočilo výše. Tým je ovšem i perspektivní do dalších sezon."

TŘI TRUMFY TÝMU PRO JARNÍ ČÁST DLE REDAKCE:

1) Domácí prostřed - Tým na podzim v domácím prostředí získal skvělých 15 bodů. Z Lišan odjela poražena dokonce i Kněževes a Lužná.

2) Duo Medřický + Jelínek - O střeleckých kvalitách Jelínka není třeba spekulovat. Nyní ovšem do týmu přibyl režisér Martin Medřický, od kterého si trenér i spoluhráči slibují zkvalitnění a zrychlení hry.

3) Skvělý podzim - Lišany konečně vystoupili ze svého stínu v podobě záchranářské mise. V letošní sezoně bojují o umístění v elitní šestce, což by bylo pro tým velkým úspěchem. Tým bude v psychické pohodě. Navíc se mužstvo mohlo spolehnout na Řepku v brance.

 

Lišany do jarní částí vstoupí v neděli 26. 3. v 10.00 na půdě zavidovské rezervy. Podzimní duel skončil vítězstvím Lišan 3:1.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou