Fotbalová I.B třída se brzy probudí ze zimního spánku. Co nového je ve skupině A?

0

 

Do startu jarní části fotbalové I.B třídy skupiny A chybí pár dní. Jak to aktuálně vypadá u všech 14 týmů?

FK Chuderov (1. místo, 33 bodů) - ofenzivně laděný lídr soutěže by na jaře rád zlepšil obranu. Samozřejmě chce I.B třídu vyhrát a postoupit. Velkou posilou je David Řezníček z Brné. Dlouhodobě však týmu chybí Jakub Elmerich. Nejlepší střelec týmů bude absentovat celé jaro. V přípravě chyběl Culek, zdravotní problémy má Gabriel a také Jan Rohlík. V úvodu přípravy se Chuderovu moc nedařilo - s Brnou prohrál 1:7, se Střekovem 1:5.

 

MSK Benešov n. Pl. (2. místo, 32 bodů) - tým od Ploučnice prožil velmi dobrou zimní přípravy. Benešov má ambice na postup, bude tedy nahánět první Chuderov. V zimě vyhrál zimní turnaj v Děčíně, v generálce pak porazil díky hattricku Radima Koláře Junior Děčín 3:2. Hráčský kádr? Prakticky se nezměnil, zpět do Dolních Habartic odešel Petr Horváth, z Děčína naopak přišel Hadrava.

 

SK Pronako Hostovice (3. místo, 25 bodů) - se zimní přípravou jsou v Hostovicích spokojeni. Klub, který na konci roku bude slavit 70 let od svého vzniku, hrál v přípravě se Střekovem, Svádovem a Chabařovicemi. Vedení klubu by rádo hráčský kádr omladilo. A tajně pošilhává o postupu.

 

Spartak Jiříkov (4. místo, 25 bodů) - nováček soutěže předvedl velmi povedený podzim. A ze svých pozic by na jaře rozhodně nechtěl ustoupit. Docházka na tréninky v zimě byla slušná. Do Rumburku odešel trénovat Roman Häusler, velkou posilou by měl být Tomáš Hadar, který bude na podzim jedničkou mezi třemi tyčemi.

 

TJ Union Děčín (5. místo, 24 bodů) - děčínský Union sehrál v zimní přípravě těžký turnaj v Srbicích. Tam vybojoval dvě výhry, když porazil Duchcov a Ledvice. V kádru k velkým změnám nedošlo. Jan Němec odešel do Boletic, s aktivní kariérou skončil Hampl. Naopak z Jílového přišel Josef Štercl, z Braníku pak Jiří Valenta. A cíle? Union by se v tabulce rád posunul ještě výš.

 

MSK Trmice (6. místo, 22 bodů) - fotbalisté Trmic mají za sebou nepovedenou zimní přípravu. Trmice musely několik přátelských zápasů zrušit, tým doplácí na nemoci a zranění. Posily nevyšly, trenér Pavel Čapoun tak bude muset využívat hráče z B týmu. Navíc aktivní činnost ukončil Radek Melichar, na celé jaro se zranil Karel Tahal. Trmice tak nemají velké ambice, hlavně se nenamočit do bojů o záchranu.

 

TJ Chlumec (7. místo, 22 bodů) - zimní příprava proběhla v Chlumci obstojně, áčko trénovalo společně s rezervou. Generálku na jaro sehrál Chlumec proti Jílovému, kterému podlehl 0:11. Změny v týmu jsou, trenér Škvor ale nechtěl nic prozrazovat. Cíle klubu? Skončit do pátého místa.

 

TJ Heřmanov (8. místo, 21 bodů) - fotbalisté Heřmanova sehráli zimní turnaj v Děčíně, kde se jim dařilo poměrně obstojně. V posledním utkání na turnaji ale prohráli 3:6 s Březinami. Heřmanov chce postupně omladit kádr. Z týmu odešli Líbal a Betyár, naopak do heřmanovské kabiny zamířili Havlíček mladší, Vlček, nebo Brouček. Vedení klubu by rádo zlepšilo postavení v tabulce a hlavně předvádělo pěkný fotbal.

 

Plaston Šluknov (9. místo, 19 bodů) - Šluknov zažil parádní druhou polovinu podzimu. A na jaře má vysoké cíle. Z klubu nikdo neodešel, naopak by se měli do kádru zapracovat mladí dorostenci. V generálce pak Šluknov remizoval 4:4 s Rumburkem. A cíle? Šluknov chce v tabulce nahoru, pokud by se mu po sezóně naskytla možnost postupu, bral by jí všemi deseti.

 

Horní Podluží (10. místo, 16 bodů) - Horní Podluží se v zimě moc nescházelo. Slavné to nebylo ani v přátelských zápasech. Jasné je to, že se bude měnit pozice trenéra. Po podzimu totiž skončilo duo Petružálek - Hermann. Do branky se po dlouhém zranění vrací Šedivý, z Jiřetína přišel Chládek. Klub má skromné cíle, chce hlavně v klidu celou soutěže zachránit.

 

Spartak Boletice n. L. (11. místo, 14 bodů) - nováček soutěže očekává krušné jaro. Boletice hrály na turnaji v Děčíně, kde se jim výsledkově moc nedařilo. Dorost pak hrál turnaj v Neštěmicích, po sezóně by z něj měl vzniknout dospělý B tým. Hráčský kádr se moc nezměnil, z Unionu Děčín přišel stoper Jan Němec. Boletice ale hrají na jaře hned sedmkrát venku, cílem je záchrana.

 

TJ Přestanov (12. místo, 9 bodů) - Přestanov hlásí změnu na lavičce. Trenéra Plecitého nahradil Roman Kratochvíl. Tým chce krajskou soutěž zachránit. Kádr? Dohnal a Němeček odešli do Chlumce, skončil také Vobecký. Naopak z Modlan přišel střelec Dvořák. V přípravě pak Přestanov porazil třeba Malé Březno 6:0 a Velké Žernoseky 6:4.

 

SK Velký Šenov (13. místo, 6 bodů) - jakousi obrodou prochází fotbal ve Velkém Šenově. Tým se chce poprat o záchranu, v zimě ale jeho kádr spíše oslabil. Do Vilémova odešli Vichterey, Šipula a Hejl. Stejným směrem zamířil Čurgali, Podhora pak odešel do Rapidu Liberec. Snahou týmu je ustálit kádr a zapracovat mladé hráče.

 

Spartak Tisá (14. místo, 5 bodů) - pokusit se o zázrak. Takové přání mají v Tisé. Poslední tým tabulky, který za podzim dostal 61 branek, ale v zimní pauze neměl dobrou tréninkovou morálku. Chybět bude Beneš, otazník visí nad Jiřím Maškou. A posily? Žádné prý nejsou...


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou