Žihelský Jiří Masopust: O první místo se budeme rvát!

0

Už od příštího kola se můžete těšit na tradiční sestavu kola a hlasování o hráče kola. Tentokrát jsme ale výběr nechali na nás. Slavoj Žihle zvládl vstup do jara a skolil Horažďovice. Ovšem rozhodla jen jediná branka. Na svědomí ji měl útočník Jiří Masopust, kterého jsme také vyzpovídali v rozhovoru.

Na úvod jara jste těsně porazili Horažďovice, jaký to byl zápas?

Abych pravdu řekl, čekal jsem, že to s nimi bude težká zápas, ale bylo to naopak. Od první minuty jsme měli navrch, měli jsme spoustu šancí, které jsme zahodili. ale naštěstí jsme dali rychlý gól, který nám stačil ke třem bodům a dobrému začátku jara.

 

A branku jste dal právě vy, trefil jste se v první minutě. Jak takhle rychlá branka padla?

Stačí nakopnout balón na nerváčka Markiho (Markiyan Romanovskyy, pozn. autora), ten vyhraje souboj. prodlouží míč, já uteču obraně, dám gól a vedem 1:0! (smích)

 

V sezóně jste se trefil už devětkrát, bude to letos vaše nejvydařenější sezóna?

Určitě nemám našlápnuto na životní střeleckou sezónu, tu jsem mel v Bílině, kdy jsem dal 56 branek. Ale chtěl bych dát aspoň dvacet a více branek a snad se mi to povede. A to i díky mé lásce Markétě, která mě podporuje a bude podporovat na každém domacím zapase (úsměv)! Když na mě řve, tak mě to vždy nabudí! Možná už bych měl branek víc, nemít za sebou třízápasovou stopku.

 

Ale, za co to bylo?

Neudržel jsem nervy na uzdě. Jednoho hráče jsem udělal jednou, zezadu mě nakopl, rozhodčí nic. Druhá klička, zas to samé. Třetí a zase a rozhodčí furt nic a byl to furt ten samý hráč. A bylo to všechno v jedné, dvou minutách, takže jsem chytil nerva, chytl jsem hráče pod krkem a hodil s ním na zem...

 

Pocházíte z Mostu, co vás zaválo do týmu Žihle?

Skončil jsem s fotbalem a šel jsem hrát do Blatna, jen tak pro srandu, kde hraje můj strejda Radim Worzichsek. Ten mi dal spoustu zkušeností a ještě dává (úsměv). No a tam si mě všiml náš rychlík Lukas Rázek a oslovil mě, jestli nechci do Žihle. A já šel.

 

Jak sledujete osud Baníku Most, co si myslíte o tom, jak klub dopadl?

Mosteckému fotbalu se bohužel už jen směju. Z 1. ligy do divize? To je už moc. Ani ne před měsícem mi volali, jestli nepůjdu na zkoušku. Nešel jsem, jsem věrnej Žihelákům a Žihli a jen tak neodejdu. Kór když postoupime do kraje (úsměv). Ale snad se Mostu podaří se dostat zase někam výše.

 

Můžete přiblížit, jakou zimní přípravu jste měli?

Zimní příprava proběhla standardně, v sobotu byly dvoufázové tréninky. Pak se chodilo v pondělí a pátek plus soustředění v Českém Dubu, kde jsme si docela mákli. Ale makat musíme, jestli chceme do kraje. Účast v zimní přípravě byla celkem velká.

 

Jak se změnil před jarem váš kádr?

Kádr je skoro stejný, až na jednu změnu. kdy jsme koupili Slováka Maroše. Je šikovnej a zapadl k nám do týmu už jen tím, že to je další cizinec. Máme Slováka, Ukrajince, Srba a mě Rumuna. Teda aspoň tak mi říkají kluci, jak jsem tmavší (smích).

 

Kdybyste měl vybrat základní osu týmu, na koho byste ukázal ?

To je asi Robo (Robert Otcovský, pozn. autora), náš hrající trenér, i když momentálně je zraněný, a malej Kuba Nový. Většina hry je založena na střední záloze.

 

V příštím kole hrajete na půdě beznadějně poslední Tlučné. Tři body se jeví jako povinnost…

Ano, v sobotu neberem nic jiného než vítězství a tři body, to je povinnost.

 

Co byste vzkázal do tábora nejbližších pronásledovatelů, Horní Břízy a Slavoje Mýto? 

Ať se jim daří jako dosud, ale že první místo jen tak nepustíme a budeme se o něj rvát. Jako největšího soupeře vnímám asi Horní Břízu.

 

Kdo bude mistrem?

Jasně, že na tuhle otázku odpovím takhle: Slavoj Žihle, Slavoj pi*o, hej hej hej (smích).

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou