Modrou kosí zranění, některé týmy mají problémy s docházkou

0

Do startu jarní části fotbalové I.A třídy skupiny A chybí týden a něco. Jak to aktuálně vypadá u všech 14 týmů?

Jiskra Modrá (1. místo, 34 bodů) - vedoucí tým soutěže má potíže. S trénováním začal v zimě pozdě, co se týče přátelských zápasů, ty nestojí vůbec za řeč. Nejvíce však trenéra Josefa Rákosníka trápí hráčský kádr. Vojtěch Kříž, nejlepší střelec celé soutěže, je dlouhodobě zraněný. A vážně. Zkušený kapitán Antonín Čapek má přetržený vaz v kotníku a brzy by měl jít na operaci. Brankář Kratochvíl v klubu skončil, Slykhouski má namířeno do Junioru Děčín a desetigólový Vaschkevich má po operaci menisku a k dispozici bude nejdříve v dubnu. A noví hráči? K 15. březnu prakticky nikdo...

 

FK Jílové (2. místo, 34 bodů) - jílovští fotbalisté se představili na turnaji Marius Pedersen Cup v Srbicích. Tam obsadili v silné konkurenci, ve které nechyběli účastníci krajského přeboru, druhé místo. Remizovali se Srbicemi a prohráli s Modlany. Porazili například Proboštov. V posledním přípravném zápase prohrál tým z Děčínska v České Lípě 0:1. Jinak se v týmu, který vede trenérské duo Barilla - Rangl, moc nezměnilo. Tým je připraven zaútočit na postup do krajského přeboru.

 

TJ Mojžíř (3. místo, 31 bodů) - zimní příprava neproběhla u bronzového celku vůbec dobře. V týmu prý chybí pohoda, tréninková účast je mizerná, v přátelských zápasech se herně nedaří. Trenér Josef Králík tak prakticky vyhlásil, že jeho svěřenci rozhodně nebudou hrát o postup. Změny v kádru prakticky žádné nebyly.

 

TJ Libouchec (4. místo, 26 bodů) - bez velkých ambicí vstoupí do jarní části čtvrtý Libouchec. Jeho hráčský kádr, který je docela široký, nedoznal změn. Trenér Václav Strádal by na jaře rád dával šanci mladším hráčům. Tréninková docházka v zimní přípravě byla mizerná, Libouchec dokonce musel zrušit několik přípravných zápasů. Klub tak nemá velké ambice.

 

FK Česká Kamenice (5. místo, 25) - citelné oslabení přes zimu zasáhlo Českou Kamenici. Do Nového Boru, který hraje divize, odešel Chmelík, který obstaral řadu důležitých branek. Nadějný stoper Tschakert, který patřil do základní sestavy, pak doslova utekl do Skalice. V přípravě se svěřencům Pavla Mokráčka herně moc nedařilo. Samotný kouč bude spokojený, když Kamenice udrží páté místo.

 

TJ Oldřichov (6. místo, 24 bodů) - zlepšit dosavadní postavení a propracovat se minimálně na bednu. Takové ambice má po podzimu šestý nováček z Oldřichova. Přitom přišel o střelce Sedláčka, který odešel na půl roku do Německa a také o Holubičku. Naopak novými hráči jsou Konečný a Zícha. Tréninková morálka byla slušná, v týmu nechybí ani matador Jaroslav Sláma, který v 51 letech udivuje parádní výkonností.

 

FK Křešice (7. místo, 20 bodů) - klidný střed tabulky si užívají v Křešicích. Hráčský kádr se příliš neměnil, nikdo prakticky neodešel. Křešice navíc v zimě dobře trénovaly, na soustředění v Lovosicích bylo například 16 hráčů. A cíle? Udržet stejné pozice.

 

ASK Lovosice (8. místo, 16 bodů) - zklamáním je umístění Lovosic. Ambiciózní tým chtěl hrát o špičku tabulky, srážely ho hlavně remízy. Tým nemá moc široký kádr, na jaře by se rád posunul k šestém místu.

 

TJ Střekov (9. místo, 15. bodů) - na Střekově mají nového trenéra. Ten podzimní, Martin Beran, odešel do Neštěmic (KP). Naopak k devátému celku I.A třídy se vrátil Pavel Bednář, který kdysi několik sezón vedl tamní B tým. Docházka nebyla valná, celek posílil Páša (Litoměřicko), Hnízdo (Brná) a Zikmundovský (Mojžíř). V týmu naopak skončil Bednář (studium v zahraničí). Střekov se chce hlavně co nejdříve zachránit.

 

FK Rumburk (10. místo, 12 bodů) - i Rumburk má nového trenéra. Jaroslav Červinka se naplno bude věnovat funkci předsedy klubu, na lavičku usedl Roman Häusler, který naposledy působil v Jiříkově. Rumburk se představil na turnaji v Děčíně. Tam nehrál vůbec špatně a skončil na pátém místě. Z týmu odešli Ruzsó, Zima, Holubek a Linhart. Do přípravy se opět zapojil Radek Šott, jenž se vrací po vleklém zranění. Klub usiluje o Čudu (Vilémov), Páchu (Jiřetín) a Zounara (Šluknov). Cíle? Hrát atraktivní fotbal, prvotní je samozřejmě záchrana.

 

FK Junior Děčín (11. místo, 12 bodů) - mladý tým z Děčína neprožil zrovna povedenou zimní přípravu. Na vlastním turnaji skončil s jedním bodem poslední. Na druhou stranu v posledním přípraveném zápase nasázel Obrnicím devět branek. Do týmu přišel záložník Slykhouski z Modré, do útoku přišel starý známý Miroslav Betyár. Pro jaro ale trenér Pavel Přibyl ztratil brankáře Smutného, kterého by měl nahradit Jakub Prokeš. Pak také stopera Josefa Floriána. Oba musely prodělat operaci kolene.

 

FK Libochovice (12. místo, 9 bodů) - trenér Václav Řezníček čekal, že tým na podzim nasbírá více bodů. Libochovice výsledkově propadly v Modré, jinak se herně držely. Doplácely však na chyby a horší defenzivní část. Tým navíc prakticky v zimě nemohl na hřiště, spíše běhal a chodil do posilovny.

 

Jiskra Velké Březno (13. místo, 8 bodů) - fotbalisté Velkého Března se chtějí zachránit. Nebude to ale jednoduché, Jiskra se na podzim neskutečně trápila v útoku. Kádr zůstal pohromadě, klub chce zapracovat šikovné dorostence. A tým odehrál turnaj v Děčíně, B tým zase v Neštěmicích. Příprava byla dobrá, tým pracoval hlavně na nabírání fyzické kondice.

 

FK Duchcov (14. místo, 7 bodů) - Duchcov po sestupu z krajského přeboru je opět na hraně pádu do nižší soutěže. A tým povede nový trenér Hustaz Sarki, bývalý trenér brankářů. Duchcov hlavně trápí velmi úzký kádr, přípravu tak absoloval dohromady s dorostenci. Výsledky byly mizerné, na srbickém turnaji skončil Duchcov poslední a dokonce prohrál s Unionem Děčín, který hraje I.B třídu.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou