V Herálci panuje s podzimem relativní spokojenost!

0

Herálec se pyšní skvělou domácí kulisou, kterou jim může zavidět kdejaký divizní celek. Zároveň celek dává za vyučenou škarohlídům. I o tom si můžete přečíst, zaroveň jsou zde tři nejlepší hráči podzimní části.

Bilancování podzimní části tradičního účastnka krajských soutěží na Vysočině celku Herálce se ujal trenér pan Bureš.

 

Pojďme se pustit do bilancování. Sedm výher, pět remíz a pouhé dvě porážky znamenají 26 bodů a průběžné 4. místo v tabulce. Panuje s tímto počinem spokojenost?
Před sezónou na prvním tréninku jsem týmu řekl, že v žádném případě s tímto kádrem nechci hrát o záchranu, ale znovu o postup. Na postup to sice není, ale s tímto tabulkovým a bodovým stavem můžeme být určitě spokojeni. Je to dobrý základ do jarní části.

Neobávali jste se toho, co nám spoustu nepřejícných škarohlídů prorokovalo, tedy boj o bytí a nebytí i ve druhé nejvyšší krajské soutěži? Vzpomeňme na Hartvíkovice nebo Herálec z Havlíčkobrodska, po úspěšných létech v krajském přeboru následoval pád až do fotbalového suterénu…
Obávali a moc, hlavně kvůli našemu bouřlivému prostředí by si určitě hodně rozhodčích přálo, abychom hráli možná až IV. třídu. Možná nejeden delegát by si oddechl, kdybychom v krajských soutěžích vůbec nefigurovali. I v Herálci se najdou někteří „taky příznivci“, kteří by byli nejradši, kdyby fotbal úplně padl. Zapomínají na to, že ti naši kluci jednou za čtrnáct dní hrají a snaží se bavit téměř 300 diváků (mimochodem takové návštěvy nemají ani divizní týmy) a myslím si, že je baví docela dobře. V neposlední řadě obětují fotbalu hrozně moc volného času.  Nesmím zapomenout na to, že abychom tuto soutěž mohli hrát, potřebovali jsme také odpovídající a kvalitní kádr, který jsme díky Mírovi Kučkovi měli.

Autorka části rozhovoru je Lucie Peňázová (Sokol Herálec).

 

  Tři nejlepší hráči podzimu: Bureš Filip - hraje na postu stopera, na podzim nevynechal ani minutu a podařilo se mu vstřelit vítězný gól na půdě Hrotovic, kdy se zaskvěl pěkným přímým kopem. Křídelní hráči se mohli po celý podzim spolehnout na jeho přesné pasy, po kterých se dostávali do zajímavých příležitostí, proto si připsal i několik asistencí. Okurka David - hraje nejčastěji na postu defenzivního záložníka, také patří k nejstabilnějším článkům sestavy, na podzim vstřelil 3 góly, za zmínku stojí zejména ten proti Koutům, kdy kousek za půlící čárou potrestal chybu vyběhnutého brankáře a skóroval do prázdné brány. Velmi dobře kryl prostor před stopery, dařilo se mu odebírat míče bez zbytečných faulů a směrem dopředu uplatnil svoji fotbalovou chytrost a kreativitu. Uchytil Vojtěch - se vrátil po zranění v 6. kole na půdě Šebkovic a hned ukázal, jakým je pro nás důležitým článkem. Na podzim nastřílel 12 gólů, táhl většinu ofenzivních akcí. Prokázal své vůdčí schopnosti a právem nosí kapitánskou pásku.   Přípravné zápasy:

25.2.2017 Herálec - Rváčov (OP) výsledek 4:6 (branky: Šusták, Myška, Hamák, Boháč)

5.3.2017 Herálec - SFK Vrchovina B (1.A) výsledek 2:5 (branky: Boháč, Okurka)

11.3.2017 Herálec - Havlíčkova Borová (1.A) výsledek 1:1 (branka: Boháč)

18.3.2017 Herálec - Moravec (1.B)





Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou