Týmy po podzimu: SK Zlatá Koruna

0

Zlatá Koruna patří poslední roky mezi velké aspiranty na postup do 1. B třídy, ale vždy ji někdo předběhl. Letos to vypadá na hladkou jízdu k titulu. Zlatka totiž neztratila na podzim ani bod!

 

Statistiky:

 

Pořadí v tabulce: 1. místo (30 bodů)

Bilance: 10 – 0 – 0

Skóre: 41:12

Nejvyšší výhra: 9:2 nad FC Šumava Frymburk B (6. kolo, 25. září 2016)

Nejvyšší prohra: dosud bez prohry

Střelci týmu: T. Weinhard 2x, P. Zayml 4x, V. Rychtář 15x, M. Brož 1x, J. Sláma 5x, M. Homer 2x, D. Steinocher 5x, P. Král 1x, J. Tybitancl 1x, V. Ohnsorg 5x,

Nejlepší střelec: Vladimír Rychtář (15)

  

 

Hned v prvním kole hostovala Zlatá Koruna u nováčka okresního přeboru. Světličtí se dokonce dostali do vedení po čtvrt hodině hry, ale poté hosté vývoj utkání otočili ve svůj prospěch. Nejprve skóroval T. Weinhard po přímém kopu a v první půli ho ještě dvakrát následoval Pavel Zayml. Domácí korigovali pumelicí veterána Fr. Píška. Ve druhém poločase domácí odešli fyzicky a Zlatka si kolikrát dělala, co chce. Po hodině hry udeřil poprvé V. Rychtář a tentýž hráč se trefil také o čtvrt hodiny později. V posledních pěti minutách hosté navýšili své vedení o další dvě branky. Postarali se o ně Brož se Slámou a Zlatka slavila první tři body v nové sezoně za vítězství 8:2.

 

Ani v druhém podzimním, resp. ještě letním, utkání Zlatá Koruna nezahálela a v pohodě dokráčela k vítězství 4:0 nad Sokoly z Křemže. Skóre otevřel, stejně jako minulý týden, Tomáš Weinhard a znovu na něj dokázalo navázat duo Zayml – Rychtář. Druhý jmenovaný ještě pečetil vítězství 12 minut před koncem svou druhou brankou v utkání.

 

Agilní Rychtář byl hodně vidět i ve třetím duelu sezony. Tentokrát v Horní Plané. Rychtář udeřil ve čtvrté a šesté minutě utkání a tentýž hráč zkompletoval hattrick znovu dvanáct minut před koncem, jako v minulém utkání proti Křemži, to už bylo za stavu 1:2 pro hosty. Za domácí už pouze snižoval na 2:3 z pokutového kopu Bauer. Zlatka si připsala další, nutno říci důležité, tři body.

 

Souboj dosud neporažených mužstev byl na programu čtvrtého kola. Do Zlaté Koruny přijel Kájov, který rozhodně nepřijel hrát druhé housle. Od prvních minut taktickou bitvu narušila až branka nejlepšího střelce soutěže Vladimira Rychtáře, kterému se povedlo zužitkovat průnikovou přihrávku Homera. Druhé dějství patřilo hostům z Kájova, kteří spálili několik tutovek, za což je potrestal opět aktivní Rychtář, když znovu zafungovala spolupráce s Homerem. V závěru se přeci jen podařilo Kájovu snížit zásluhou Maška, ale neměnilo to nic na tom, že domácí slavili vítězství.

 

Papírově slabší soupeř čekal Zlatou Korunu v Přídolí. Sokol doma sice body často nerozdává, ale v tomto případě se tak nestalo, neb Zlatka zde předvedla pěkný ofenzivní fotbal pečetěný čtyřmi brankami. Skóre otevíral Homer po třiceti minutách. Na něj v závěru poločasu navázal Sláma a bylo to 2:0 pro hosty. Hosté potvrdili ve druhém dějství roli favorita a v rozmezí pěti minut vstřelili další dvě branky, o které se postaralo duo Rychtář – Sláma. Domácí tým vstřelil alespoň čestnou branku zásluhou Jaroslava Píska.

 

Gólově nejbohatší utkání podzimu se hrálo 25. září ve Zlaté Koruně, kam přijelo nekompletní frymburské béčko. Domácí šli do vedení již po šesti minutách, kdy skóre otevřel Steinocher. Na něj navázal Zayml, dvakrát Rychtář a poločasový výsledek 5:1 završil Král. Brankostroj v podobě domácího výběru neměl dost ani v druhé půli. Steinocher vstřelil svou druhou branku v utkání a o několik minut později se zapsali na listinu střelců také Sláma s Tybitanclem. Velmi aktivní Steinocher dovršil v 87. minutě hattrick střelou pod břevno, domácí tak snadno dokráčeli k vítězství 9:2.

 

Utkání na Slavoji v Českém Krumlově bylo na programu 1. října v rámci sedmého kola. Očekával se útočný fotbal, ale oba týmy vsadily na taktické vyčkávání. Skóre brzy otevřel sice Rychtář, ale poté se 70 minut nic zajímavého nedělo. Za zmínku stojí snad jen zkrat domácího A. Kráka, kterého za ostrý zákrok zezadu poslal rozhodčí Petroušek předčasně do sprch. Červenou kartou byly zmařeny všechny snahy domácího Slavoje na jakýkoliv bodový zisk. Hráči z klášterní obce pečetili vítězství v samotném závěru utkání. Na konci povedené akce byl David Steinocher, který nekompromisně prostřelil Kejšara.

 

V osmém kole byli diváci svědky něčeho nevídaného! Tři penalty v jednom utkání se totiž jen tak nevidí. Střet Zlaté Koruny s Malonty byl však výjimkou. Domácí Zlatka šla do vedení díky dvěma zásahům Ohnsorga. Poté následovala série pokutových kopů. Nejprve byl odpískán faul proti Malontům, který potrestal z penaltového puntíku Rychtář. Druhou desítku odpískal rozhodčí Holub za ruku Tybitancla a hostující Valiček nabídnutou šancí nepohrdl a snížil na 2:3 z pohledu Malontských fotbalistů. V 78. minutě vstřelil Steinocher uklidňující čtvrtou branku Zlaté Koruny, na kterou mohl ještě navázat v samotném závěru Homer, když si postavil míč na bílý puntík za faul na Slámu. Homer však nabídnuté situace nevyužil. Navzdory tomu domácí slavili výhru.

 

Jednoduchý duel očekávali Zlatokorunští v Nové Vsi, kde čelili domácímu béčku. Předpoklady před utkáním hovořili o brankových hodech, ale realita byla jiná. V každém poločase padla pouze jedna branka. O obě se postaral Ohnsorg a Zlatka si tak odvezla dvoubrankovou výhru.

 

Poslední zápas v kalendářním roce 2016 byl zároveň zápasem podzimu. Do Zlaté Koruny přijelo, toho času druhé, Dolní Dvořiště. Utkání sledovalo téměř tolik diváků jako chodí na budějovické Dynamo, tedy 10x méně, ale i tak byla kulisa utkání parádní. Skóre otevřel tým z pohraničí díky Zemanovi, který povedenou trefou „z voleje“ rozvlnil síť za zády Schwarze. Domácím se podařilo postupně čtyřmi zásahy otočit skóre utkání na svou stranu. Ve 27. minutě vyrovnával po několika odrazech Homer. O krok pozadu nemohl zůstat ani nejlepší střelec ligy Vladimír Rychtář, který číhal na zadní tyči a utaženou střelou poslal Zlatku do vedení. Na počátku druhé půle mohl vyrovnat Zeman, ale jeho pokus parádním zákrokem vyrazil domácí gólman. Důležitý moment utkání se udál po hodině hry, kdy unikajícího Slámu ostrým zákrokem fauloval hostující kapitán Hajdák. Za svou tvrdou hru byl Hajdák oceněn rovnou červenou kartou a mohl si tak jít užít teplé vody ve sprchách. Svůj tým však tímto zákrokem srazil na kolena. Sláma o pár minut později navýšil na 3:1 a na něj navázal V. Ohnsorg svou pátou brankou v sezoně. Tečku za utkáním udělali po rohovém kopu hosté. Kubík číhal na zadní tyči a k němu propadlý balon poslal za záda Schwarze. K vyrovnání však bylo příliš daleko a na ukazateli svítila 89. minuta. Zlatá Koruna utkání zvládla na jedničku a po zásluze se stala půlmistrem sezony.

 

Zlatá Koruna měla na podzim výbornou formu a neztratila ani bod. Velkou měrou k prvnímu místu přispěl Vladimír Rychtář, který je nejlepším střelcem soutěže s patnácti zásahy! Zlatka jasně míří za svým cílem, kterým je postup o soutěž výš a tohoto cíle také dle mého názoru bez problému dosáhne. Svou pouť za titulem zahájí Zlatokorunští 8. dubna na domácí půdě proti Světlíku.

 

 

Odkazy na zápasy podzimní části:

1. kolo: TJ Dynamo Světlík – SK Zlatá Koruna 2:7

2. kolo: SK Zlatá Koruna – Sokol Křemže 4:0

3. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – SK Zlatá Koruna 2:3

4. kolo: SK Zlatá Koruna – TJ Sokol Kájov 2:1

5. kolo: TJ Sokol Přídolí – SK Zlatá Koruna 1:4

6. kolo: SK Zlatá Koruna – FC Šumava Frymburk B 9:2

7. kolo: FK Slavoj Český Krumlov B – SK Zlatá Koruna 0:2

8. kolo: SK Zlatá Koruna – TJ Hraničář Malonty 4:2

9. kolo: volno

10. kolo: FK Nová Ves – Brloh B – SK Zlatá Koruna 0:2

11. kolo: SK Zlatá Koruna – FK Dolní Dvořiště 4:2

 

 

Ohlas trenéra Františka Gallistla:

Na začátku sezony jsme chtěli hrát na předních místech tabulky, věděli jsme, že máme těžké rozlosování. První zápasy ukázaly, že mančaft si sedl včetně jediné posily Homera a šlape. Nejtěžší zápasy byly hned na počátku s Planou a Kájovem, který nás na našem domácím hřišti potrápil asi nejvíce. Pak jsme šli od zápasu k zápasu a to nakonec vedlo k nevídanému podzimu bez ztráty bodu. To se potvrdilo v posledním zápase s Dvořištěm, kde hrál první s druhým. Musím říci, že takový podzim jsem za svoji dlouhou trenérskou kariéru snad ještě nezažil. Pochválit musím celé mužstvo, ale vyzdvihnout samozřejmě musím Vláďu Rychtáře, kterému to tam prostě padá, a dál Víťu Ohnsorga a Pavla Zaymla. Povedla se zimní příprava, soustředění na Lipně se zúčastnili všichni hráči, teď hrajeme přípravná utkání na umělce na Hluboké. Budeme se snažit dobře připravit, každý okolo fotbalu ví, že jaro v takovéto situaci bývá těžší než podzim, chceme dál vyhrávat a uvidíme, jak si povedeme na konci soutěže.

 

 

Rozhovor s nejlepším střelcem týmu Vladimírem Rychtářem:

 

Vláďo, zatím jednoznačně vládnete přeboru, čekal si takovou "jízdu" před sezonou?

Myslím si, že tohle nečekal nikdo z nás. Chtěli jsme hrát do 3. místa, ale že to dopadne až takhle skvěle, nikdo čekal.

 

Určitě teď přemýšlíte o titulu, který by vám zajistil postup do 1.B třídy. Jak jste se připravovali na jarní část sezony v zimní přestávce?

Určitě chceme vyhrát okresní přebor a zajistit si postup. Uděláme proto maximum. Všichni to bereme vážně a jdeme si zatím. Nic jiného, než postup nepřipadá v úvahu. Příprava byla a je těžká, ale to k tomu patří. Ještě máme před sebou měsíc práce, ale to nejtěžší máme za sebou, teda doufám.

 

Ty osobně si dal více než třetinu branek svého týmu a si zároveň nejlepším střelcem celého přeboru. Jak zhodnotíš svůj podzimní výkon?

Za mým úspěchem stojí celý tým. Kluci makají a posílají mi skvělé přihrávky, které já proměňuji v góly, některé byly těžké, jiné zase lehké. Můj podzimní výkon.... Myslím si, že to bylo dobré, ale mohlo to být lepší. Musím na sobě ještě dost zapracovat, mám velké nedostatky, ale ty se trochu vytrácejí, když mám za sebou super spoluhráče, kteří mé chyby napravují.

 

Tvá slova určitě celý tým ocení. Děkuji ti za rozhovor a ať to střílí!

Také ti děkuji. Stejně to budu mít za flašku zelený. (směje se)

 

 

Los na jarní část sezony: 

12. kolo: SK Zlatá Koruna – TJ Dynamo Světlík

13. kolo: Sokol Křemže – SK Zlatá Koruna

14. kolo: SK Zlatá Koruna – TJ Smrčina Horní Planá

15. kolo: TJ Sokol Kájov – SK Zlatá Koruna

16. kolo: SK Zlatá Koruna – TJ Sokol Přídolí

17. kolo: FC Šumava Frymburk B – SK Zlatá Koruna

18. kolo: SK Zlatá Koruna – FK Slavoj Český Krumlov B

19. kolo: TJ Hraničář Malonty – SK Zlatá Koruna

20. kolo: volno

21. kolo: SK Zlatá Koruna – FK Nová Ves – Brloh B

22. kolo: FK Dolní Dvořiště – SK Zlatá Koruna

 

 

Náš tip na konečné umístění: 1. místo

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou