AKTUALIZOVÁNO: Týmy po podzimu: TJ Sokol Kájov

0

Předposlední díl „zimního“ seriálu Týmy po podzimu nás zavedl do Kájova, který patřil před sezonou mezi velké favority na titul, a také to v jejím průběhu dokazuje. Kájovští se nacházejí na stříbrné příčce s osmibodovou ztrátou na vedoucí Zlatou Korunu a určitě budou chtít na jaře zamíchat pořadím v okresním přeboru. 

 

Statistiky:

 

Pořadí v tabulce: 2. místo (22 bodů)

Bilance: 7 – 1 – 2

Skóre: 31:10

Nejvyšší výhra: 8:1 nad TJ Dynamo Světlík (6. kolo, 24. září 2016)

Nejvyšší prohra: 1:2 od SK Zlatá Koruna (4. kolo, 10. září 2016), 1:2 od Sokolu Křemže (7. kolo, 1. října 2016)

Střelci týmu: L. Kolaj 7x, J. Čer 1x, J. Haláček 4x, A. Didkivský 2x, P. Doubek 1x, L. Mašek 2x, J. Němec 1x, M. Anderle 2x, D. Čábela 2x, M. Frühauf 1x, P. Žilavý 2x, I. Didkivský 3x,

Nejlepší střelec: Luigi Kolaj (7)

 

 

Kájovští mají nejlepší obranu v celé soutěži a vepředu také nezahálejí, vždyť vstřelili v deseti utkáních jednatřicet branek! Tato statistika je řadí na druhou příčku v počtu vstřelených branek do sítě soupeře, hned za vedoucí Zlatou Korunu.

 

Sezonu 2016/2017 zahájili Kájovští pikantním duelem se Slavojem Český Krumlov B. Domácí Sokol v úvodním derby zvítězil poměrem 3:0, díky brankám Čera, Kolaje a Haláčka, a připsal si úspěšný start do nové sezony.

 

I ve druhém kole udrželi Kájovští nulu v zádech. V Malontech totiž zvítězili přesvědčivě 5:0. Mezi střelce se zapsal dvakrát Luigi Kolaj a po brance vstřelili Haláček, A. Didkivský a Doubek, který byl zároveň posledním střelcem utkání.

 

Zřejmě nejtěžší utkání pro Kájov se hrálo 10. září ve Zlaté Koruně. Zde přišla první porážka Sokolu, a to poměrem 2:1 pro domácí Zlatku. Skóre utkání mohl otevřít po půl hodině hry Kolaj, který však orazítkoval pouze tyč. O čtyři minuty později se potvrdilo nepsané pravidlo „nedáš, dostaneš“ nejlepší střelec soutěže V. Rychtář vstřelil první branku po pěkné individuální akci. Druhou branku utkání vstřelil znovu Rychtář, za kájovské mužstvo skóroval pouze Lubomír Mašek, který vstřelil alespoň čestný gól.

 

O týden později čekal kájovský Sokol další těžký soupeř – Dolní Dvořiště. Pikantní duel otevřel krátce před přestávkou po rohovém kopu levou nohou Jiří Němec, ale hostující celek dokázal v šestašedesáté minutě utkání srovnat díky Maurencovi, a tak se body spravedlivě dělily.

 

Střelecké hody zažil Kájov na půdě Světlíku. Skóre otevřel jižv 8. minutě M. Anderle, na kterého postupně navázal A. Didkivský a L. Kolaj, za domácí snižoval pět minut před poločasovou přestávkou A. Novotný. V druhém poločase už bylo na hřišti jen jedno mužstvo, to hostující. V krátkém časovém sledu vstřelili Kájovští dvě branky. Nejprve se nadvakrát prosadil D. Čábela a o dvě minuty později předvedl Igor Didkivský parádní individuální akci zakončenou střelou pod břevno. Další dva slepené góly vstřelili hosté v rozmezí 71. a 75. minuty, kdy se radoval z branky M. Frühauf a po něm následně podruhé I. Didkivský. Osmý gól přidal osm minut před koncem utkání Petr Žilavý a Kájovští mohli slavit tříbodové vítězství okořeněné velkou porcí branek v síti soupeře.

 

Rána pro Kájov přišla 1. října, kdy hostil, v souboji dvou Sokolů, Křemži. Ta posilněná remízou s Horní Planou předvedla v Kájově skvělý výkon a po zásluze si odvezla tři body. Po čtvrt hodině hry předvedl individuální chybu domácí obránce Petřík, za kterou ho potrestal Kouba, ale Kájovští dokázali rychle na inkasovanou branku odpovědět. Hlavou vyrovnával Lubomír Mašek v jednadvacáté minutě. Z vyrovnání se však domácí družstvo neradovalo příliš dlouho, neb čtyři minuty po brance Maška zužitkoval parádní přihrávku Rienessl a Křemže opět vedla. Po vyhroceném druhém poločasu už padaly pouze žluté karty, kterých padlo dohromady šest, čtyři na straně domácích, dvě na straně hostů.

 

Další atraktivní duel slibovalo utkání v Horní Plané. Domácí Smrčina šla v šesté minutě do vedení, ale do poločasu srovnával Kolaj po chybě domácí obrany. V šestašedesáté minutě zahrávali hosté přímý kop. Němec našel hlavu Čábely, který posunul na Igora Didkivského, a ten už si poradil s nabídnutou šancí, jak nejlépe uměl. Domácí však zbraně nesložili a srovnali hned za minutu. Domácí kapitán Schönkypl si našel odražený míč a propálil vše, co mu stálo v cestě. Když už utkání spělo ke konci, dostali hosté výhodu přímého kopu. Střílený centr Žilavého našel před brankou hlavu Davida Čábely, který strhl vítězství na kájovskou stranu.

 

V devátém kole měla přijet do Kájova Nová Ves – Brloh B, ale nedostavila se, proto domácí slavili tři body bez boje.

 

Po volném víkendu zavítal do Kájova celek z Přídolí. Neoblíbený soupeř domácího týmu moc nekousal a odvezl si tříbrankovou porážku. Úvodní zápis do střelecké listiny zapsal Petr Žilavý, na nějž navázal sedm minut před pauzou Josef Haláček, který přehodil hostujícího brankáře ukázkovým lobem. Třetí a poslední branku vstřelil rovněž Haláček, který zužitkoval Petříkův centr a míč umístil na vzdálenější tyč.

 

V posledním podzimním kole hostovali Kájovští ve Frymburku, kde je čekala místní „benfika“. Utkání mělo být jedno z těch lehčích, ale opak byl pravdou. Hosté šli sice dvakrát do vedení, ale domácí dokázali na oba inkasované góly rychle odpovědět, a tak utkání mířilo k dělbě bodů. Kájovský Michal Anderle byl však proti a v 70. minutě prostřelil Šislera potřetí. Na Anderleho branku už domácí odpovědět nedokázali, a tak Kájovští zapsali do tabulky další tři body, díky nimž poskočili na druhé místo OP.

 

Kájovští musí být po podzimní části sezony určitě spokojení, i když jejich výsledky nejsou tolik přesvědčivé jako u vedoucí Zlaté Koruny, tak si myslím, že do boje o titul ještě promluví.

 

 

Odkazy na zápasy podzimní části:

1. kolo: TJ Sokol Kájov – FK Slavoj Český Krumlov B 3-0

2. kolo: TJ Hraničář Malonty – TJ Sokol Kájov 0:5

3. kolo: volno

4. kolo: SK Zlatá Koruna – TJ Sokol Kájov 2:1

5. kolo: TJ Sokol Kájov - FK Dolní Dvořiště 1:1

6. kolo: TJ Dynamo Světlík – TJ Sokol Kájov 1:8

7. kolo: TJ Sokol Kájov – Sokol Křemže 1:2

8. kolo: TJ Smrčina Horní Planá – TJ Sokol Kájov 2:3

9. kolo: TJ Sokol Kájov – FK Nová Ves – Brloh B 3:0 kont.

10. kolo: TJ Sokol Kájov – TJ Sokol Přídolí 3:0

11. kolo: FC Šumava Frymburk B – TJ Sokol Kájov 2:3

 

 

Komentář trenéra M. Grabce:

"Podzim jsme začali oslabeni o Lippla a Čermáka, kteří nechtěli dál pokračovat v Kájově a soutěž jsme rozehráli s odstupem od čela. Později jsme vyrovnanými výkony v závěru podzimu udrželi 2. místo v tabulce, kdy jediný soupeř před námi Zlatá Koruna, a jasný aspirant postupu s námi sehrál na začátku soutěže šťastný výsledek, když jsme byli (aspoň si to myslím) víc než vyrovnaným soupeřem a po hrubkách, kterých soupeř využil, jsme prohráli."

 

 

Omlouváme se, ale rozhovor s nejlepším střelcem týmu se nám bohužel tentokrát sehnat nepodařilo.

 

Los na jarní část sezony: 

12. kolo: FK Slavoj Český Krumlov B - TJ Sokol Kájov

13. kolo: TJ Sokol Kájov - TJ Hraničář Malonty

14. kolo: volno

15. kolo: TJ Sokol Kájov - SK Zlatá Koruna

16. kolo: FK Dolní Dvořiště - TJ Sokol Kájov

17. kolo: TJ Sokol Kájov - TJ Dynamo Světlík

18. kolo: Sokol Křemže - TJ Sokol Kájov

19. kolo: TJ Sokol Kájov - TJ Smrčina Horní Planá

20. kolo: FK Nová Ves - Brloh B - TJ Sokol Kájov

21. kolo: TJ Sokol Přídolí - TJ Sokol Kájov

22. kolo: TJ Sokol Kájov - FC Šumava Frymburk B

 

 

 

 

Náš tip na konečné umístění: 3. místo


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou