Rezerva Tatranu porazila soupeře z vyšší soutěže

0

Postoloprty - Druhé přípravné utkání sehrál B tým Tatranu Rakovník proti soupeři hrající I. A třídu, tedy o jednu soutěž výš. Rezerva se musela obejít bez klíčových hráčů a šanci tak dostali mladí dorostenci, kteří se šance nezalekli a dobrým výkonem přispěli k výhře Tatranu.

FK Postoloprty - TJ Tatran Rakovník B 1:5 (1:2)

Hrající asistent Miroslav Hájek v tomto utkání neměl k dispozici šest hráčů a pro výpomoc musel šáhnout do dorostu. Konkrétně chyběl Kapoun, J. Konopásek, Weis, Mutinský, Kaňák a Douša. Z dorostu byl povolán Jonáš Sýkora, František Laki a Milan Nováček. Byli to právě dorostenci, kteří minulý víkend porazili rezervu Tatranu a B tým tak měl co napravovat.

 

Od začátku utkání vycházeli hosté ze zabezpečené obrany a podnikali akce hlavně po křídlech. Tato taktika se vyplatila, když se po pár minutách prosadil po stříleném centru Čermáka dorostenec Sýkora, který nepustil bránícího hráče před sebe a skóroval - 0:1. Krátce po první vstřelené brance zahrávali Tatranští volný přímý kop po nedovoleném zákroku na Hejdu. Červenka si všiml domácího brankáře, jak diskutuje s obranou na úrovni penalty, rozběhl se k míči a krásným lobem vstřelil druhou branku svého týmu - 0:2.

 

Další branku mohl přidat dobře hrající Sýkora, který udělal domácímu brankáři kličku, ale místo zakončení zvolil nepřesnou přihrávku na nabíhajícího Marka Kučeru a skóre se tak neměnilo. Krátce před poločasem se podařilo po skrumáži domácím snížit - 1:2.

 

Druhý poločas patřil Tatranu.  Další kombinace mezi Sýkorou a Markem Kučerou byla gólová. Hejda poslal míč do vápna na Sýkoru, ten si míč zakryl, naservíroval ho Kučerovi pod sebe a ten se nemýlil - 1:3. V 67' se prosadil opět Marek Kučera, který si po závaru před domácí brankou počkal na odražený míč a hlavou ho umístil do sítě - 1:4.

 

Poslední gól utkání vstřelil Červenka, který využil krásné kolmice od Čermáka, udělal kličku brankáři a skóroval do prázdné branky - 1:5. Nechybělo mnoho a Červenka mohl zkompletovat svůj hattrick. Stejně jako při svém prvním vstřeleném gólu nachytal domácího brankáře z trestného kopu lobem, ale rozhodčí tuto branku neuznal, neboť podle něj nebyl míč na místě nedovoleného zákroku.

 

Tatran: Tůma (46. Zach) - Laki, Jiřík, Černý - Hájek, L. Šika - Čermák, Červenka, Hejda - Sýkora, M. Kučera Střídali: Kroupa, M. Nováček a Tauš. Mužstvo vedl hrající asistent: Miroslav Hájek.

 

Další přípravné utkání sehraje rezerva Tatranu v sobotu 4. března od 12:15 na domácí UMT proti týmu SK Toužim.

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou