Týmy po podzimu: FK Dolní Dvořiště

0

Fotbalový klub z pohraničního Dolního Dvořiště je velmi ambiciózním týmem a ač na vedoucí příčku ztrácí devět bodů, tak budou chtít Dolnodvorští, podle slov trenéra Bršťáka, promluvit do bojů o titul.

 

Statistiky:

 

Pořadí v tabulce: 3. místo (21 bodů)

Bilance: 6 – 3 – 1

Skóre: 25:11

Nejvyšší výhra: 5:1 nad FK Nová Ves – Brloh B (1. kolo, 20. srpna 2016)

Nejvyšší prohra: 2:4 od SK Zlatá Koruna (11. kolo, 29. října 2016)

Střelci týmu: Zeman 9x, Kubík 1x, Kouba 1x, Řepa 3x, Maurenc 4x, Pecha 1x, Krenauer 1x, Hošek 2x, Kotlár 1x, Doucha 1x

Nejlepší střelec: Tadeáš Zeman (9)

 

 

Svou další pouť v okresním přeboru na Českokrumlovsku začalo Dolní Dvořiště na domácím plácku proti Nové Vsi – Brlohu B. Domácí favorit od prvních minut režíroval děj utkání a hladce si s hosty poradil. Hattrickem se zaskvěl loňský nejlepší střelec domácího celku Tadeáš Zeman, po brance pak přidal Jakub Řepa a obránce Ondřej Kouba. V utkání však měli poslední slovo hosté, kteří vstřelili alespoň čestný gól z kopačky Miroslava Tejka.

 

I druhé kolo hráli Dolnodvorští fotbalisté na svém domácím hřišti, kam přijel nováček okresního přeboru TJ Dynamo Světlík. Světličtí šli v tomto utkání brzy do vedení po nedorozumění v obranných řadách domácích a překvapivě hosté vyhráli první polovinu utkání. Utkání bylo vyrovnané, i když na šance bylo určitě lepší Dynamo. Domácí fotbalisté vyrovnali po rohovém kopu, kdy si Mondšpígl napálil balón do vlastní brány. O osm minut později domácí otočili skóre, díky Zemanovi, který opět zužitkoval rohový kop a domácí slavili, i přes sporně neuznanou branku po hlavičce hostujícího Housky, tříbodové vítězství.

 

O týden později Dolní Dvořiště čekal výlet pod nejvyšší horu Blanského lesa. Po nevydařené první půli z obou stran přišel tlak domácích, ale paradoxně stříleli branky pouze hosté, respektive Jakub Řepa, který svými dvěma góly rozhodl o vítězství Dolního Dvořiště.

 

Těžký soupeř čekal domácí FK 10. září. Přijela totiž Smrčina Horní Planá, která také pomýšlí na návrat do 1. B třídy. Hosté předvedli parádní vstup do utkání a už ve dvanácté minutě vedli 0:2. Domácí však zbraně nesložili a předvedli hon za vyrovnáním, kterého se dočkali v 88. minutě díky Pechovi, před ním krátce po pauze snižoval Maurenc. Utkání tedy skončilo smírně 2:2.

 

Další těžké utkání čekalo Dolnodvorské fotbalisty v Kájově, který rovněž myslí na postup. Stejně jako před týdnem s Horní Planou, i toto utkání skončilo smírně. Za domácí skóroval Němec za hosty Maurenc.

 

Neoblíbený soupeř přijel v posledním zářijovém kole. Domácí fotbalisté k ničemu hostující Přídolí nepustili a hladce si s ním poradili po brankách Krenauera, Hoška a Kotlára 3:0.

 

Frymburské béčko bylo dalším soupeřem Dolního Dvořiště v sedmém kole. Domácí Šumava úspěšně hlídala hostující útočníky až do 43. minuty, kdy se prosadil po krásné přihrávce Maurenc. Dolnodvorští se celý zápas potýkali se špatnou koncovkou, ale přeci jen pojišťovací druhou branku vstřelili. Tadeáš Zeman si zřejmě oblíbil číslo Jaromíra Jágra, neb se prosadil právě v 68. minutě utkání. Hosté si tak odvezli dvoubrankovou výhru.

 

S koncovkou to nebylo růžové ani v dalším utkání proti Slavoji B. Domácí šli sice ve třetí minutě do vedení díky produktivnímu Zemanovi, ale poté dlouhou dobu nemohli trefit cíl a odstřelovali branku, jak čeští biatlonisté ve štafetovém závodě na mistrovství světa v rakouském Hochfielzenu. Hosté z Českého Krumlova mezi tím dokázali skóre otočit ve svůj prospěch a do kabin šli veselejší. Po poločasové přestávce pokračovala opět nemohoucnost domácích trefit zařízení. V 65. minutě se přeci jen podařilo domácím rozvlnit síť a byl u to opět Tadeáš Zeman, který byl na konci pohledné akce domácích.

 

Derby mezi Malonty a Dolním Dvořiště má dlouholetou tradici a bývá vždy velmi vyhrocená a vyrovnané. 15. října 2016 však bylo vše úplně jinak. Domácí Malonty se celý podzim trápily, a ne jinak tomu bylo i proti Dolnímu Dvořišti, které hladce přejelo domácí Hraničáře 0:4. Z branky se radoval Hošek, Maurenc, Zeman a Doucha.

 

Desáté kolo mělo Dolní Dvořiště volno, které jim přišlo určitě vhod, neb v posledním podzimním kole je čekal soupeř nejtěžší – Zlatá Koruna.

 

Zlatá Koruna neztratila na podzim ani jeden bod a tabulku vedla o šest bodů právě před D. Dvořištěm. Utkání ve Zlaté Koruně sledovala velmi početná skupina diváků, a to i hostujících, kteří přijeli podpořit svůj tým v boji o první příčku. Skóre utkání otevřel již tradiční střelec Dolního Dvořiště Tadeáš Zeman, ale to bylo od hostujícího FK vše, pak totiž začali střílet branky pouze domácí. Nejprve srovnal Homer, na kterého navázal v prvním dějství i nejlepší střelec přeboru Rychtář. Ve druhém poločase zvyšoval již na 3:1 Sláma a deset minut před koncem dokonal vítězství Ohnsorg. Hosté pak v závěru vsadili vše na jednu notu a podařilo se jim aspoň snížit díky Kubíkovi. Utkání však takticky i střelecky lépe zvládla domácí Zlatá Koruna.

 

Dolnodvorští určitě chtěli poslední utkání ve Zlaté Koruně vyhrát, ale i přes prohru, mohou být s podzimní částí spokojeni.

 

 

Odkazy na zápasy podzimní části:

1. kolo: FK Dolní Dvořiště – FK Nová Ves – Brloh B 5:1

2. kolo: FK Dolní Dvořiště – TJ Dynamo Světlík 2:1

3. kolo: Sokol Křemže – FK Dolní Dvořiště 0:2

4. kolo: FK Dolní Dvořiště – TJ Smrčina Horní Planá 2:2

5. kolo: TJ Sokol Kájov – FK Dolní Dvořiště 1:1

6. kolo: FK Dolní Dvořiště – TJ Sokol Přídolí 3:0

7. kolo: FC Šumava Frymburk B – FK Dolní Dvořiště 0:2

8. kolo: FK Dolní Dvořiště – FK Slavoj Český Krumlov B 2:2

9. kolo: TJ Hraničář Malonty – FK Dolní Dvořiště 0:4

10. kolo: volno

11. kolo: SK Zlatá Koruna – FK Dolní Dvořiště 4:2

 

 

Ohlas trenéra týmu Štefana Bršťáka:

 

"Co se týče podzimní části sezóny, tak jsme s mým asistentem Honzou Říhou vcelku spokojení. Letní příprava nám trošku vázla, jak tréninkovou účastí, tak přípravnými zápasy. Do sezóny jsme šli s tím, že budeme chtít bojovat o příčky nejvyšší. Tým si začal sedat a treninková účast byla v průměru 13 lidí, což si myslím, že na okres je luxusní číslo. Celou dobu jsme se drželi na 2. místě, ale bohužel poslední zápas jsme nezvládli a přezimujeme třetí. Určitě boj o metu nejvyšší nevzdáváme a určitě budeme ještě chtít promluvit do bojů o titul. Kluci by měli zůstat pohromadě a zimní příprava probíhá podle plánu."

 

 

Rozhovor s nejlepším střelcem týmu Tadeášem Zemanem:

 

Tadeáši, si opět nejlepším střelcem svého týmu. Cítíš se ve formě?

Loni jsem na jaře dával góly jen z penalt a nikdo formu neřešil, takže jestli nám nějakou konečně někdo pískne, tak se ve formě cítím. Za podzim jich máme 0, to je jediný důvod proč nevedu střelce. (úsměv)

 

Jak probíhá příprava na jarní část sezony u vás v pohraničí?

Masakr. Já tam byl dvakrát... poprvé po kruháči jsem se nemohl týden zvednout z postele, takže jsem párkrát nebyl a podruhé jsem po výběhu a hale odpadl. Štefan s Říháčem to do nás pumpujou jak v lize...

 

Po podzimu jste třetí, ale dlouhou dobu jste byli v těsném závěsu za Zlatou Korunou. Si spokojen s dosavadním postavením v tabulce?

Nejsem, poslední zápas se Zlatkou jsme měli urvat. Jít do pauzy se ztrátou tří nebo devíti bodů je velký rozdíl. Dobrý dojem z podzimu mi tenhle zápas zkazil. Nebereme nic než postup, jiné postevení v tabulce než úplně nahoře neberu.

 

Ambice do jarní části sezony jsou tedy jasné? Chcete postoupit do 1. B třídy?

Nic nevzdáváme, ale vidíme to tak, jak to je, 9 bodu je dost.

 

Tadeáši, děkuji za rozhovor a ať se daří.

Rádo se stalo. (úsměv)

 

 

Los na jarní část sezony: 

12. kolo: FK Nová Ves - Brloh B - FK Dolní Dvořiště 

13. kolo: TJ Dynamo Světlík - FK Dolní Dvořiště 

14. kolo: FK Dolní Dvořiště - Sokol Křemže

15. kolo: TJ Smrčina Horní Planá - FK Dolní Dvořiště 

16. kolo: FK Dolní Dvořiště - TJ Sokol Kájov

17. kolo: TJ Sokol Přídolí - FK Dolní Dvořiště 

18. kolo: FK Dolní Dvořiště - FC Šumava Frymburk B

19. kolo: FK Slavoj Český Krumlov B - FK Dolní Dvořiště 

20. kolo: FK Dolní Dvořiště - TJ Hraničář Malonty

21. kolo: volno

22. kolo: FK Dolní Dvořiště - SK Zlatá Koruna

 

 

 

Náš tip na konečné umístění: 2. místo

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou