Olešná inkasovala jedenáct branek od dorostenců SK Rakovník, zápas Lužné s Řevničovem neměl vítěze

0

Rakovník - V neděli dopoledne se představili ke svému prvnímu přátelskému utkání v tomto roce hráči Olešné proti dorostencům rakovnického SK. Následně v odpoledních hodinách se v areálu Tatranu Rakovník konal „sparťanský“ souboj, ve kterém proti sobě nastoupil tým Sparty Lužné a Sparty Řevničov, mezi kterými je rozdíl jedné soutěže.

SK Rakovník U19 - FC Olešná 11:0 (7:0)

Stejně jako tomu bylo v některých mistrovských zápasech, tak i v tomto zápase chyběly v řadách Olešné opory v podobě bratrů Poláškových a Patrika Telváka. Od prvních minut bylo jasné, kdo je na hřišti pánem. Dorostenci se prezentovali jednoduchou hrou, která přinášela ovoce. V prvním poločase nepustili soupeře k žádné vyložené šanci a sami si jich vypracovali opravdu více než dost. Výsledkem jednoduchosti a produktivity byl poločasový stav 7:0.

 

Do druhého poločasu týmy nastoupily beze změn v sestavě, jelikož rakovnických bylo přesně jedenáct a hráči Olešné měli na lavici k dispozici jednoho střídajícího hráče. Obraz druhého poločasu se podobal tomu prvnímu, mladíci z SK měli na hřišti převahu, ale střelecky se oproti prvnímu poločasu pohoršili. Výsledkem byly „jen“ 4 vstřelené branky. Olešná si vypracovala jednu brankovou příležitost, se kterou si Tomáš Helebrant dokázal poradit.

 

SK Sparta Řevničov - TJ Sparta Lužná 1:1 (1:0)

Pro Řevničov byl tento zápas prvním přátelským v tomto roce, naopak Lužná se představila ve svém druhém zápase. V tom prvním zdolala starší dorost Tatranu Rakovník 2:1. Od začátku utkání  se Lužná prezentovala kombinační hrou a soupeře k ničemu nepustila. Krátce po úvodním hvizdu hlavního sudího Polívky se podařilo luženským z levé strany orazítkovat břevno řevničovské svatyně. Po další akci z druhé strany nedokázali na třikrát dopravit míč do sítě.

 

Po dvou šancích přišla i vlna nespokojenosti. Luženští se dožadovali odpískání pokutového kopu za ruku ve vápně bránícího hráče, která ovšem byla u těla a rozhodčí Polívka vyhodnotil situaci tak, že nechal hru pokračovat. Na druhé straně nastala podobná situace, kterou sudí vyhodnotil jako přestupek proti pravidlům a tak měli řevničovští možnost změnit skóre. Na penaltový puntík si míč postavil Hošek a brankáře poslal na druhou stranu - 1:0. Tímto výsledkem také první poločas skončil.

 

Do druhého poločasu nastoupily celky se změnami v sestavě. Úroveň hry trochu upadla, hrálo se převážně mezi vápny a nebyla k vidění žádná výraznější šance na obou stranách. Když už se rýsovala slibná akce, hráčům chyběla přesnost a klid na kopačkách. Když se podařilo dostat řevničovským balon do vápna, tak nenašel adresáta a z rychlého přesného protiútoku po ztrátě míče využila Lužná možnost k vyrovnání. Stopeři vystoupili, levý obránce nebyl na svém místě a nikým nehlídaný Šnajdr uklidil míč do sítě - 1:1. V nastaveném čase zahrával Řevničov rohový kop, balon se snesl na hlavu Tótha, který hlavou zamířil pouze do brankařových rukavic a to bylo také to poslední, co se v zápase stalo.

 

SK Sparta Řevničov: Peterka – Rais, Tóth, Urbanovič, Matějka – Hošek, Murčo, Pedál, Arnošt (Fišer) – Fujera (Schneider), Libecajt

 

TJ Sparta Lužná: Duda Filip - Staněk Jakub, Staněk Petr (61. Ambrůžek Petr), Špička Adam, Kolínský Jan - Grill Robert (31. Špička Josef, 61. Bičík Pavel), Ambrůžek Petr (46. Fronk Stanislav), Mašek Adam, Bičík Pavel (31. Sláma Jakub, 71. Špička Josef) - Pokorný Radek (46. Šnajdr Radek), Šnajdr Radek (36. Grill Robert, 61. Pokorný Radek)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou