Nezamyslice: Tomáš Mariánek je spokojen s podzimní částí, ale očekává těžké jaro

0

Hodnocení podzimní části z pohledu vedoucího týmu okresního přeboru si vzal na starosti Tomáš Mariánek.

Mohl by ses představit naším čtenářům a stručně povědět o své fotbalové kariéře?

Jmenuji se Tomáš Mariánek, je mi 24 let. První fotbalové krůčky jsem dělal v Nezamyslicích a přibližně v 8 letech jsem se úspěšně dostal do týmu Drnovic, kde jsem byl do svých 16 let. Bohužel špatná situace v klubu vedla k jeho zániku, většina kluků se vrátila do svých mateřských klubů a nejinak tomu bylo i u mě. Ihned po svém návratu jsem se zařadil do A-týmu, kde působím doteď.

Jaké jsou tvoje největší fotbalové úspěchy?

Jako osobní úspěch beru působení v Drnovicích, kdy jsem přišel jako malý kluk do velkého fotbalu a stál na ligovém trávníku, kde hráli ti nejlepší hráči v lize a já měl možnost je pozorovat, podávat jim míče. Jako kolektivní úspěch beru postup dorostu v Nezamyslicích do krajského přeboru, v té době jsme měli snad nejlepší partu, jakou jsem kdy viděl.

Jak hodnotíš působení svého týmu v podzimní části?

Po sestupu z vyšší soutěže jsem měl trochu obavy, co to udělá s týmem. Začátek se nám podařil, až na prohru na penalty s Určicemi. Začali jsme si věřit a neustále jsme se drželi na špici tabulky. Jediné co nás mrzí, je prohra doma s Brodkem u Prostějova. Venkovní prohra v Horním Štěpánově mrzí taktéž, věděli jsme, co tam máme čekat, bohužel jsme to psychicky nezvládli a v posledních minutách jsme nedali 2 vyložené šance a prohráli 1:0. Ve Vrahovicích to byl spíše boj než fotbal, který jsme nakonec vyhráli na penalty. Podzimní sezónu jsme ukončili na 1. místě, tak musí vládnout spokojenost.

Jak hodnotíš svoje výkony v podzimní části?

Svoje výkony hodnotím průměrně. Dal jsem 9 branek do sítě soupeřů, za což jsem velmi rád, protože minulou sezónu jsem podobný počet nasázel do vlastní branky. Na hřišti jsme ale jako tým, a pokud ten hraje dobře, výkon jednotlivého hráče stoupá s týmem.

Koho tipuješ na postup a koho naopak na sestup ze soutěže?

Tipování mně nikdy nešlo, ale pokusím se tedy. Nejraději bych viděl na 1. místě Nezamyslice, ale bude to velmi těžké. Týmy Vrahovic a Hané Prostějov nás budou určitě trápit až do posledních kol, nečekám nic jednoduchého. Na druhé straně tabulky to vidím na souboj Držovic a Přemyslovic.

Jak probíhá prozatím zimní příprava a jaká jsou očekávání pro jarní část?

Zimní příprava je vždy u nás velký otazník. Scházíme se 2x týdně v hale, ale bohužel v takovém počtu, který nestojí za řeč. Devatenáctého března odjíždíme na soustředění, kde nabereme fyzičku, odehrajeme přátelské utkání. Velkým oslabením pro nás je ale ztráta našeho kapitáne Ládi Fialky, který si na halovém turnaji přetrhl Achillovu šlachu a bude tak pro zbytek sezony mimo hru.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou