Mariánky si poradily se soupeřem z Bavorska

0

Čtvrtý přátelský duel mají za sebou hráči Mariánských Lázní. Na umělé trávě se představil tým z bavorské Bezirksligy - SpVgg Oberkotzau 1912 – a z Čech odjížděl s pěti góly v kapse.

Zápas začal s půlhodinovým zpožděním, ale ani jeden tým tato organizační chybička nerozhodila a zápas začal ve velmi svižném tempu, kdy už od začátku měli víc ze hry Viktoriáni. Hned ve 3. minutě měli výhodu volného přímého kopu, který zahrál Kavalír na Cinkaniče, ale ten jen těsně minul míč hlavou. Byl to právě Cinkanič, který si vytvořil nejvíce šancí v prvním poločase a ta další přišla v 9. minutě, kdy mu Sadílek nahrál míč z pravé strany, ale útočník Viktorie minul.

 

V dalších minutách se míč pohyboval převážně uprostřed hřiště až do 24. minuty, kdy se opět uvolnil Sadílek na pravé straně a přesně nacentroval míč na nabíhajícího Cinkaniče, který se už nezmýlil.  O deset minut se do listiny střelců mohl zapsat i Kavalír, ale vybíhajícího brankáře neprostřelil, kdežto náš německý soupeř využil prvního nedorozumění v naší obraně, kdy centrovaný míč vyrazil Šmejkal na hranici penalty, kde čekal nikým nehlídaný útočník a vyrovnal stav utkání, který už se do poločasové přestávky nezměnil.

 

Do druhé půle šli Viktoriáni opět s pozměněnou sestavou, kdy dostali šanci mladší hráči. Pět minut po začátku druhé půle dostal Pavlík výborný pas mezi stojícími obránci a svůj nájezd proměnil. Netrvalo dlouho a diváci se dočkali další krásné akce, kterou započal Šlajs milimetrovou přihrávkou na Kabeláka, ten si povodil obránce na pravé straně a přihrál Pavlíkovi, který stylovým lobem překonal brankáře. Soupeř z Bavorska mohl hned z rozehrávky snížit stav utkání, kdy útočník vystřelil nečekaně z půlky hřiště, ale Jacko-Lysák stačil míč ucouvat a vyrazit na roh.

 

V 62. minutě byl faulován hostující záložník a hosté měli výhodu volného přímého kopu z dvaceti metrů, který za pomoci teči ve zdi proměnili a znovu snížili na rozdíl jediného gólu. Dvacet minut před koncem se do hry dostal po zranění kolene Holub a na svůj první zápasový gól po půl roce nečekal dlouho. V 70. minutě se uvolnil Šlajs na pravé straně a přihrál přesně právě Holubovi, který neměl problém uklidit míč do prázdné branky.

 

Deset minut před koncem se prosadil ještě Kabelák, kterému asistoval opět Šlajs. Hosté se ještě pokusili se zápasem něco udělat, kdy využívali hlavně ukvapenou rozehrávku domácí obrany a mohli snížit z nařízeného nepřímého volného kopu zpoza malého vápna a v poslední minutě i z rohu, který Jacko-Lysák podběhl, naštěstí obrana byla v pozoru a míč dostala z vápna pryč.

 

FC Viktoria Mariánské Lázně - SpVgg Oberkotzau 1912 5:2 (1:1)

Branky domácích: Pavlík 2x, Cinkanič, Holub, Kabelák

Sestava domácích (1. pol.): Šmejkal - Kafka, Jakubík, Denk, Lukáš - Kavalír, Kravar, Drahorád, Sadílek, Kuhajda - Cinkanič

Sestava domácích (2. pol.): Jacko-Lysák - Dvořák, Jakubík, Denk, Lukáš (65. Dubský) - Kabelák, Kravar, Šlajs, Sadílek (65. Holub), Alexander - Pavlík

 

Zdroj: Oficiální web klubu FC Viktoria Mariánské Lázně


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou