Šemíci rozdrtili Čížovou 8:1, třikrát se trefil do sítě Heřman

0

Premiérového vítězství v novém roce, a hned výrazným rozdílem, dosáhli během poslední lednové neděle fotbalisté Slavoje Vyšehrad. V prvním ze dvou utkání, které toho dne šemíci hráli, rozstříleli divizní tým Sokol Čížová 8:1. O výši skóre se postarali především tři mladí útočníci.

Hattrickem se blýskl Jiří Heřman, dvakrát se trefil Tadeáš Madej a jednou Tomáš Junek. Po jednom gólu připojili ještě Jakub Doležal a Robin Zimmermann – ten oblékl modrobílý dres Vyšehradu poprvé od srpna loňského roku.

 

Do souboje s druhým týmem podzimní tabulky Divize A ale také zasáhli dva úplně noví hráči: od začátku zápasu slovenský stoper Róbert Soroka, který hrál v zemi našich východních bratrů II. ligu za Partizán Bardejov a před týdnem oslavil dvacáté narozeniny, v poslední půlhodině hry potom také ukrajinský brankář z Fotbalové akademie Dněpru Dněpropetrovsk Bohdan Jakotjuk, jenž působil naposledy v Dukle.

 

Hned první vážnější akce a první střela znamenala vedoucí gól. Doležl vysunul po levé straně Filipa, ten odcentroval před bránu a nabíhající Madej dorazil míč do sítě: 1:0! O dvě minuty později ale bývalý hráč Vyšehradu Kočí pronikl do vápna a ostrou střelou překonal brankáře Procházku: 1:1. Další výraznou šanci zahodil hostující Pohnán, hlavičkoval vedle. Naopak šemíci proměňovali: v 19. min. přihrával Madej a Heřman získal znovu vedení: 2:1!

 

Po dvaceti minutách hry zahodila Čížová dvě příležitosti za sebou, ale i díky zákrokům Procházky. Ve 23. min. po akci Doležala a Madeje obstaral finální přihrávku Drobílek a T. Junek zpoza vápna trefil na zadní tyč: 3:1! Třetí střela Vyšehradu, třetí gól… Ve 38. min. navíc po přihrávce od Madeje zvýšil Doležal: 4:1! Pátý gól mohl dát ještě před poločasem Drobílek, po faulu na Heřmana ve vápně ale neproměnil penaltu – napálil břevno. A to ještě měli další šance Heřman a Madej, které zahodili.

 

Hned v nástupu do druhé půle Madej po přihrávce od Drobílka šel sám na brankáře Satrapu, trefil jen jeho. Ale ve 49. min. po centru od Rossmanna přehodil gólmana Jihočechů Zimmermann: 5:1! V další gólovce pak jen trefil brankáře. V 62. min. Kočí fauloval ve vápně pronikajícího Madeje a Slavoj kopal druhou penaltu. Proměnil ji Madej: 6:1! V 69. min. se po přihrávce od Drobílka Heřman ocitl na vápně sám před Satrapou a „angličanem“ od tyče do brány skóroval: 7:1!

 

V 82. min. po přihrávce od Doležala mohl skórovat dorostenec Šindler, leč minul. V 86. min. však převzal přihrávku od Drobílka Heřman a završil nejen svůj hattrick, ale i celkové skóre: 8:1! Čížové chyběli Jirouš, Novák a Janda a absence těchto hráčů byla znát. Naopak měli šanci se předvést někteří testovaní fotbalisté z 1. FK Příbram.

 

Asistent Milan Kopřiva (Slavoj Vyšehrad): „Čížová vůbec nebyla špatným protivníkem, jak by mohla napovídat výše skóre, my jsme však byli v tomto zápase mimořádně produktivní a takřka do čeho jsme kopli, skončilo gólem. S přibývajícími góly jsme však už ve druhé půli zcela ovládli hřiště, kontrolovali hru a Čížovou k ničemu nepustili. Byla to dobrá příprava a konfrontace hlavně pro naše mladé hráče, kterých nastoupilo do tohoto zápasu hodně.“

 

Slavoj Vyšehrad - Sokol Čížová 8:1 (4:1)

Branky: 19., 69. a 86. Heřman, 7. a 63. Madej (druhá z pen.), 23. T. Junek, 38. Doležal, 49. Zimmermann – 9. Kočí

Sestava domácích: Procházka (60. Jakotjuk) – Macej, Soroka (68. Šindler), Nosek, Rossmann – Madej, Drobílek, Doležal, Filip – T. Junek (46. Zimmermann), Heřman

Sestava hostů: Satrapa – Zahrádka, Rozhoň, Zikmund, Held – Chumel, Kočí, Fenyk, Nečas – Chytrý, Polodna. Střídali Dvořák a několik testovaných hráčů.

 

Zdroj a foto: Oficiální web klubu FK Slavoj Vyšehrad


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou