PragaCupu se zúčastnila i futsalová reprezentace neslyšících

0

Čtrnáctý lednový mezinárodní turnaj PragaCup se uskutečnil v Praze ve sportovním areálu Hamr Braník. Na turnaj se sjelo 24 týmů z celé České republiky od Prahy až po Plzeň a z toho dva týmy hráčů z Vietnamu žijících v Praze, také se zúčastnila futsalová reprezentace ČR neslyšících. Odehrálo se 76 zápasů ve 4 halách současně a turnaj byl velmi kvalitně obsazen.

Na turnaj PragaCup přicestovaly týmy různých kvalit od týmů nehrajících žádnou soutěž přes futsalovou reprezentaci ČR neslyšících až po tým co měl na soupisce ligové futsalové hráče nejen ze Sparty. Několik týmů pojalo turnaj PragaCup jako jeden velký výlet do Prahy nejen za futsalem, ale také za kulturou a zábavou. Celkem se zúčastnilo 250 hráčů. Týmy byly rozděleny do 4 skupin po 6 týmech, z celkového počtu 24 týmů jich 16 postoupilo do bojů play-off. První čtyři týmy a nejlepší tři hráči turnaje se odnesly hodnotné výhry v podobě sportovního vybavení, zážitkových voucherů, pohárů, medailí atd. Reportáž z turnaje odvysílala televize Praha TV.

 

A jak to celé dopadlo? Tým Vietnamců skončil již ve skupině, druhému týmu Vietnamců se podařilo postoupit do osmifinále. Futsalová reprezentace ČR neslyšících postoupila ze 4. místa ve skupině a v osmifinále vyřadila vítěze skupiny A tým FK Dogy, který byl předchozím finalistou letního turnaje, a tím se probojovala do čtvrtfinále, ve kterém reprezentace podlehla celkovému vítězi turnaje o jediný gól.

 

FK Ostrov vyhrál velice silnou skupinu C a probojoval se až do semifinále, ve kterém prohrál s týmem Atlético Most. Tým FK Ostrov, vyhrál lednový PragaCup před dvěma roky a nyní obsadil 4. místo. I přes hvězdnou obsazenost týmu Restaurace u Pecků obsadila restaurace 3. místo po penaltovém rozstřelu. Restaurace u Pecků prohrála pouze jeden jediný zápas v semifinále na penalty s pozdějším vítězem turnaje. Za Restauraci u Pecků nastoupili David Frič, Martin Doša a Radek Hanzlík z futsalové Sparty, Marcel Rodek z prvoligového Benaga a dále Jiří Novák a Jakub Slunéčko reprezentanti ČR v malé kopané a další. Restaurace u Pecků letos zaznamenala historický úspěch, když se probojovala až do čtvrtfinále ligy mistrů v malé kopané.

 

Na turnaji PragaCup byl tento tým papírovým favoritem a obsadili 3. místo, stejně tak jako minulý rok. Tento výsledek vypovídá o vysoké kvalitě turnaje a přihlášených týmů. Na druhém místě se umístil tým Atlético Most, což je nově vzniklý tým z Mostu, který má ve svém týmu juniorské mistry Evropy v malé kopané U21. Vítězem čtrnáctého mezinárodního futsalového turnaje PragaCup se stal FTVS Jameson United z Prahy, kterému se podařilo vyhrát turnaj PragaCup již podruhé, nejprve v lednu v roce 2014 a nyní podruhé v lednu 2017. Nejlepším střelcem turnaje se stal Vojtěch Šafránek z vítězného týmu FTVS Jameson United. Nejlepším hráčem turnaje se stal Michal Leibl z Atlético Most, který hraje velký fotbal za FK Ústí nad Labem. Ocenění za nejlepší brankáře získal Michal Dvořák z FK Ostrov. Děkujeme sponzorům a partnerům turnaje, bez kterých by se nemohl turnaj uskutečnit.

 

CELKOVÉ POŘADÍ:

1. místo: FTVS Jameson United
2. místo: Atlético Most
3. místo: Restaurace u Pecků
4. místo: FK Ostrov

5. - 8. místo: Futsalová reprezentace ČR neslyšících, Junior Praha, BRUNA Mlazice, Penny Market

9. - 16. místo: FK Dogy, FC Prales United, 4077 Ducks, REKKO spol. s r.o., FC Viet Praha, Galacticos, Prokotol, FC Strojárna

17. - 20. místo: President FC, Bombarďáci, Loděňáci, FC Cervena Hviezda

21. - 24. místo: Neuro – JIP,  FC.P.O.V.PRAHA, Dělostřelci, 3muchachos


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou