Užší nominace do sestavy podzimu

0

Poslední podzimní fotbalový víkend je za námi. Během uplynulé půl sezóny bylo k vidění spousty opravdu krásných utkání, góly, akcí, ale i zákroků brankářů nebo obránců. Naši redakci teď čeká nelehký úkol. Vybrat jedenáct nejlepších za celý podzim. Jenže v tom nezměrném počtu kvalitních fotbalistů je jedenáct prostě málo a proto jsem se rozhodl uvést zde více fotbalistů, kteří si zaslouží být pochváleni nebo vyzdvihnutí za své výkony. Z níže uvedených 22-ti jmen pak bude vybrána sestava podzimu. Zde máte to nejlepší z podzimu.

Brankáři

Jakub Maršálek - 13 zápasů/ 1188 odchytaných minut/ 1 čisté konto/ 1 vychytaný penaltový rozstřel

Před Jakubem nestál jednoduchý úkol, stát se oporou týmu, který jakožto nově postupující musí čelit ex-přeborovým celkům. Zhostil se toho ale na jedničku a v mnoha zápasech to byl právě on, kdo přinesl svému týmu body. Výborný výkon podal třeba v derby s Merklínem, kde čelil několika šancím, přesto uhájil alespoň bod.

 

Filip Jehlík - 12 zápasů/ 892 odchytaných minut/ 1 čisté konto/ 1 vychytaný penaltový rozstřel

Možná je to pro některé překvapení, že v nominaci figuruje brankář posledního celku s nejvíce obdrženými brankami, ale věřte, je tu po právu. Zápas co zápas je Filip vyzdvihován, jako nejlepší hráč týmu. Nebýt jeho, skóre mohlo být daleko hrozivější. Dnešice získaly pouze tři body, a ty všechny vychytal především mladý golman.

 

Michal Hůla - 12 zápasů/ 1091 odchytaných minut/ 1 čisté konto/ 2 vychytané penaltové rozstřely

V půlce podzimu by asi jen stěží figuroval mezi nejlepšími, tím nechci zhazovat jeho kvality, ale celé Chlumčany se trápily a Michalovo výkony tím zapadaly. Pak ale přišel zlom. Michal dokázal v několika zápasech podržet svůj tým a dvakrát byl vyhlášen hráčem kola. Konec podzimu si navíc vylepšil dvěma chycenými penaltami v rozstřelu proti Vstiši. 

 

Dušan Kvídera - 13 zápasů/ 1193 odchytaných minut/ 3 čisté konta/ 1 vychytaný penaltový rozstřel/ 1 gól

Veterán Chlumu byl hlavní postavou při získávání bodů na domácí půdě. V těžkých zápasech, kdy se jeho tým převážně bránil, byl neustále koncentrovaný a nejtěžších chvílích podržel svůj celek.

 

Ondřej Pelikán - 12 zápasů/ 1097 odchytaných minut/ 5 čistých kont/ 1 vychytaný penaltový rozstřel

V úvodních zápasech sezóny neměl jednoduchou úlohu, jeho tým převážně útočil a na obrana moc nemyslel. Skóre podle toho vypadalo, přesto že Ondřej dělal co mohl. Druhá část podzimu už byla jiná, Střížovice dokázaly udržet čisté konto a Ondřej se dostal po parádní formy. V posledních čtyřech kolech inkasoval jen jedinou branku. Pět čistých kont ve dvanácti zápasech je taktéž skvělý počin. 

 

Hráči z pole

Ondřej Bláha - 11 zápasů/ 999 odehraných minut/ 0 gólů/ 0 žk/ 0 čk

Zkušený obránce Poříčí podával celý podzim stabilně kvalitní výkony, dirigoval obranu a zasloužil se tak o to, že jeho celek má jednu z nejlepších obran. Další velké pozitivum jeho výkonů je, že hraje čistě, neobdržel ani jednu kartu.

 

Ondřej Laibl - 13 zápasů/ 1007 odehraných minut/ 3 góly/ 1 žk/ 0 čk

Stejně jako celý jeho tým, nezažil nejlepší vstup do sezóny, ale postupem času šly jeho výkony stále víc a víc nahoru. Nechyběl v žádném zápase a navíc hrál velmi slušně, napomínán byl jen jednou. Dařilo se také v ofenzivní fázi, když dokázal třikrát skórovat. 

 

Zdeněk Bešta - 12 zápasů/ 1045 odehraných minut/ 0 gólů/ 3 žk/ 0 čk

Zdeněk byl základním stavebním kamenem obrany Merklína po celý podzim. Držel si stabilní výkonnost a vyhýbal se výkyvům formy. 

 

Miloslav Hořký - 12 zápasů/ 1094 odehraných minut/ 6 gólů/ 2 žk/ 0 čk

Klíčový hráč záložní řady Lužan. Pomohl vytvořit bezpočet šancí po své útočné kolegy navíc sám se dokázal zapsat do střelecké listiny hned šestkrát. V několika zápasech dokázal svým gólem vytáhnout tým z bryndy. 

 

Martin Kanát - 12 zápasů/ 1001 odehraných minut/ 3 góly/ 2 žk/ 0 čk

Nenápadný hráč ze středu pole. Spoluhráče zásoboval přesnými pasy, rozehrával většinu standartních situací a připsal si několik asistencí. Do střelecké listiny se také dokázal zapsat třikrát. 

 

Miroslav Greguš - 11 zápasů/ 913 odehraných minut/ 3 góly/ 2 žk/ 0 čk

Kapitán a vůdčí osobnost Dvorce to je pár slovy Miroslav Greguš. Jako už klasicky byl u většiny akcí, které buď sám zakládal nebo s tím alespoň pomohl. Výrazně přispěl k tomu, že Dvorec se nachází v klidném středu tabulky. 

 

Marcel Krejčí - 9 zápasů/ 636 odehraných minut/ 2 góly/ 0 žk/ 0 čk

Tvořivý záložník Poříčí odehrál vydařený podzim, připsal si několik asistencí a také dva góly. 

 

Vlastimil Šlais - 12 zápasů/ 1004 odehraných minut/ 4 góly/ 2 žk/ 0 čk

Vlastimil se stal v podzimní části nejvytíženějším hráčem svého celku. S pozice záložníka se dokázal dostávat často do zakončení, což dokazují i čtyři vstřelené branky. Spolu s Daliborem Zemanem vytvořili kvalitní záložní duo, které drží Losinou nad vodou. 

 

Daniel Ščislák - 13 zápasů/ 1185 odehraných minut/ 5 gólů/ 2 žk/ 0 čk

Daniel měl famózní především první půlku podzimu, kdy táhl celý tým k čelu tabulky. Druhá část už celému týmu příliš nevyšla, přesto výkony Daniela stojí za vyzdvihnutí. Navíc z pozice záložníka není pět branek vůbec špatný počin.

 

Vít Pikhart - 13 zápasů/ 1092 odehraných minut/ 5 gólů/ 0 žk/ 0 čk

Momentálně asi jeden z nejdůležitějších mužův Letinách. Nejen že tým táhne svými góly, či přihrávkami, navíc v době krize zastává i funkci dočasného trenéra a dělá co může, aby se jeho celek udržel mimo pásmo sestupu. 

 

Střelci

Marek Frána - 12 zápasů/ 956 odehraných minut/ 15 gólů/ 64 minut na jeden gól/ 1,25 gólu na zápas

Marek ještě před pár lety fotbal vůbec nehrál, ale udělal opravdu dobře, když se rozhodl to zkusit. V letošní sezóně táhne Lužany svými góly v cestě za postupem. Sám navíc bojuje o krále střelců. S podzimem se rozloučil čtyřmi góly proti Ptenínu. 

 

Petr Valeš - 10 zápasů/ 487 odehraných minut/ 5 gólů/ 97 minut na jeden gól/ 0,5 gólu na zápas

Mladý, stále ještě věkem dorostenec a přesto velice důležitá postava a-týmu. To je Petr Valeš. Odehrál vydařený podzim, vždy když mohl, pomohl týmu a vstřelil několik důležitých branek, které přinesly několik bodů. 

 

Ondřej Vodička - 12 zápasů/ 830 odehraných minut/ 16 gólů/ 52 minut na jeden gól/ 1,33 gólu na zápas

Rychlý, dobrý na balonu a hlavně zdravě drzí, to je nejlepší střelec soutěže Ondřej Vodička. Hned z kraje sezóny se dokázal prosadit šestkrát v zápase a to mu dodalo sebevědomí do zbytku sezóny, kde dokázal sám rozhodovat zápasy. Téměř žádný soupeř nepřišel na způsob jak toho střelce zastavit. 

 

Michal Wagner - 13 zápasů/ 1011 odehraných minut/ 7 gólů/ 144 minut na jeden gól/ 0,54 gólu na zápas

Chlum bojuje zuby nehty o udržení v soutěži. Má kvalitní defenzívu, jenže z kraje sezóny se zadrhla ofenzovní fáze. Pak ale Michal našel formu a stal se klíčovou osobností Chlumu. Vstřelil sedm branek a postaral se tak o 41% všech branek týmu. 

 

Radek Šobr - 13 zápasů/ 1188 odehraných minut/ 5 gólů/ 238 minut na jeden gól/ 0,38 gólu na zápas

Přestup do novému týmu bývá někdy složitý a hráč si nějakou dobu zvyká. U Radka to ale neplatilo, téměř okamžitě se stal stěžejním článkem týmu,což dokazuje i počet odehraných minut, nechyběl ani minutu. V důležitých okamžicích navíc dokázal dát vítěznou branku a připsal tak na konto týmu několik bodů. 

 

Martin Korčík - 11 zápasů/ 820 odehraných minut/ 7 gólů/ 117 minut na jeden gól/ 0,64 gólu na zápas

Martin je univerzální hráč, z počátku hrával pouze v útoku, ale když tým kvůli marodce potřeboval stopera, nebyl problém a Martin ho velmi zodpovědně odehrál. I přesto, že se stěhoval po sestavě stihl vstřelit sedm branek a podzim odehrál ve velké pohodě. 

 

Václav Davídek - 13 zápasů/ 1188 odehraných minut/ 11 gólů/ 108 minut na gól/ 0,85 gólu na zápas

Celý tým Blovic hraje hodně ofenzivně a nejvíce z toho těží Václav, který se stále drží v souboji o krále střelců. Stejně jako celému týmu neměl úplně nejlepší start sezóny, ale posléze se dostal do takové formy a pohody, že žádná obrana si s ním nevěděla rady. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou