Osmifinále středočeského poháru přineslo nejedno překvapení. Končí Rakovník i Rejšice

0

Až na výjimky se dvojice pro osmifinále skládaly z týmů, které hrají stejné výkonnostní soutěže. Jen ve třech utkáních hrály týmy z krajského přeboru proti papírově slabším soupeřům. Ale právě v těchto zápasech se zrodilo jedno velké překvapení. Tým z okresního přeboru si vyšlápl na aktuálně pátý celek nejvyšší krajské soutěže. 

 

OBHÁJCE VÍTĚZSTVÍ VYPADL V OSMIFINÁLE POHÁRU

 

V osmifinále středočeského poháru narazil loňský obhájce triumfu z Rakovníka na Libčice nad Vltavou, které se do poháru dostaly coby vítěz okresního poháru Praha-Západ. Tým složený především z futsalistů ovšem dosahuje vyšší úrovně než okresního přeboru, což se projevilo i ve středečním pohárovém utkání, ve kterém se nakonec radovali z postupu domácí.

 

Rakovničtí do utkání vstoupili velmi aktivně a dostali se do řady velkých šancí, ve kterých ale postupně neuspěli Nwogu, Hamouz, Pucholt, P. Tvrz ani Nováček, přestože se všichni ocitli sami před domácím gólmanem. Hosté se gólu přece jen dočkali, když je do vedení poslal po půl hodině hry Pucholt, který zakončil parádní kombinační akci – 0:1. Řadu dalších pěkných akcí Rakovničtí nedotáhli do úspěšného konce a za svoji slabou produktivitu byli potrestáni před poločasovým hvizdem, kdy se z ojedinělého útoku prosadil po dobře vyřešeném brejku Paluka střelou do prázdné branky – 1:1.

 

Druhý poločas nabídl zcela jinou podívanou. Domácí přestali mít respekt ze soupeře z vyšší soutěže a na hřišti to bylo hned znát. V 55. minutě Kýzl ve vápně fauloval domácího hráče a Paluka svým druhým gólem poslal Libčice z penalty do vedení – 2:1. Pokutový kop se ovšem kopal i na druhé straně, když byl faulován Nwogu. K penaltě se postavil Sklenka, sebejistě ji proměnil a bylo vyrovnáno – 2:2. Po 70 minutách se znovu měnilo skóre, když domácí skvěle zahráli rohový kop a Paluka zaznamenal svůj hattrick – 3:2. Ihned po rozehrání se do útoku vrhla dvojice Jirásek – Nwogu a druhy jmenovaný vyrovnal – 3:3. Více se do konce základní hrací doby již nestalo a o postupujícím musely rozhodnout pokutové kopy. V domácím dresu proměnili všichni, zatímco u hostů neproměnil Sklenka, který trefil tyč.


 

Kompletní výsledky osmifinále středočeského poháru 

 

TJ Sokol Nespeky - SK Votice  2:0 (0:0)

Branky: 49.(p.) Burian, 66. Šorfa

 

TJ Polepy - TJ Záryby  2:3p (1:2)

Branky: 17. Javorek, 4. Slezák - 14. Přibyl,34. Vytlačil

 

SK Kosmonosy - SK Rejšice 2:0 (1:0)

Branky: 41. a 77. Šimáček 

 

TJ Unhošť - FC Jílové 1:2 (0:0)

Branky: 66. Neuberger  - 53. Janošov, 54. Čmelík

  

SK Doksy - FK Dobříč 1940  2:3 (1:1)

Branky: 42. (p.) Samek, 67. Stuchlý - 12. Šittich, 80. Jelínek, 86. Slavík

 

AFK Libčice - SK Rakovník 4:3p (1:1)

44. 55. (p) a 67. Paluka – 23. Pucholt, 60. (p.)Sklenka, 69.  Nwogu

 

TJ Sokol Vyšehořovice - FK Čechie Vykáň 0:1 (0:0)

Branky: 76. Dolekorej

 

FK Komárov - SK Spartak Příbram  17.11.2016 13:30        


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou