Brodek u Prostějova: Kapitán Lukáš Frys čeká na první branku v sezóně

0

O dění v klubu FK Brodek u Prostějova pohovořil kapitán týmu Lukáš Frys.

Mohl by ses představit naším čtenářům a stručně povědět o své fotbalové kariéře?

Jmenuji se Lukáš Frys, je mi 26 let a od svých šesti let hraju jako obránce za Brodek u Prostějova. V dorosteneckém věku jsem šel na hostování do TJ Sokol Želeč, který hrál 4.třídu. V sezóně 2012/2013 jsem byl na hostování v Klenovicích na Hané v 1.A třídě. Po této sezoně přišel do Brodku trénovat David Mezuliánek a klub měl ambice postoupit do 1.B třídy. Touha pomoci svému klubu mě přivedla zpátky do Brodku. Rozhodoval jsem se spíše srdcem než hlavou a nemůžu říct, že mě pak nemrzelo, když jsem nebyl u postupu Klenovic do krajského přeboru, tím spíš, že my jsme postupové ambice nenaplnili. V současné době nastupuji většinou jako stoper ve 2.třídě OFS Prostějov.

Jaké jsou tvoje největší fotbalové úspěchy?

Asi největší úspěch je nejspíš prosazení se v 1.A třídě a pro mě osobně i kapitánská páska, kterou mi kluci přidělili po mém návratu, i když doufám, že na mě ještě čeká větší úspěch.

Jak hodnotíš působení svého týmu v podzimní části?

Po katastrofálním startu do sezony jsme začali stoupat tabulkou a nebýt zbytečného ztrácení bodů s horšími soupeři, mohla z toho být i lepší než současná sedmá příčka. Naším problémem je výkonnost jako na houpačce. Odvezli jsme si 3 body z Nezamyslic, ale zároveň jsme třeba prohráli doma s Čechovicemi, takže prostor pro zlepšení tam určitě je.

Jak hodnotíš svoje výkony v podzimní části?

Mé výkony by měl asi hodnotit někdo jiný, ale já osobně jsem k sobě spíš kritický a snažím se neustále hledat, co bych mohl zlepšit. Obecně ale můžu říct, že jsem od sebe čekal víc gólů, zatím jich mám letos na kontě přesně nula.

Koho tipuješ na postup a koho naopak na sestup ze soutěže?

Řekl bych, že na sestup jsou největšími adepty FC Kralice na Hané B a TJ Sokol Držovice, a nepředpokládám, že se na tom do konce sezony něco změní. Na opačném pólu tabulky si nejsem tak jistý. Nevím, kdo přes zimu posílil nebo oslabil, ale na postup tipuji TJ Haná Nezamyslice a Sokol Horní Štěpánov, u kterého spíš doufám, že postoupí. Kdo tam má pořád jezdit.

Jak probíhá prozatím zimní příprava a jaká jsou očekávání pro jarní část?

Přípravu jsme zahájili začátkem února v tělocvičně. Nyní se scházíme třikrát týdně v celkem obstojné účasti. Na přestupovém trhu jsme nebyli nijak zvlášť aktivní. Za Kubu Chvojku, který nejspíš posílí Vrchoslavice, se nám snad podaří dotáhnout přestup Patrika Gábora, který už tady před časem byl na hostování a stal se z něho okamžitě klíčový hráč. Své kvality prokázal i v prvním přípravném zápase, který jsme odehráli v Prostějově na umělé trávě. Soupeřem nám byly TJ Sokol Olšany a utkání skončilo 5:5. Naším velmi optimistickým cílem je třetí místo, na které ztrácíme 6 bodů. Nakolik je to reálné nám napoví hned první jarní utkání, které hrajeme na půdě třetí Hané Prostějov. Nicméně vzhledem k vývoji tabulky budeme nejspíš spokojeni i s umístěním do pátého místa. Zároveň doufám v dobrá umístění všech našich mládežnických mužstev.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou