1.místopředseda FAČR za Moravu zve na derby. Jak se těší hulínský Matoušek?

0

Vložené 15. kolo MSFL přidělilo domácí Kroměříži hulínský Spartak. "Derby nemá favorita," řekl hráč, který si prošel jak Slavií, tak Spartakem.

I. místopředseda FAČR za Moravu a kandidát do Senátu ČR pan Zdeněk Zlámal srdečně zve fanoušky na mistrovský "derby" zápas MSFL mužů, který se bude konat na stadionu v Obvodové ulici (středa 7.9.2016 v 17:00 hodin, k vstupence 1 pivo a klobása zdarma). Svěřenci trenéra Lehkoživa dvakrát v řadě nezískali bod, za prohru s Petřkovicemi a Slováckem B. Hráči Davida Klimka ještě chuť výhry v nové sezóně nepoznali. "Nechci dostávat hráče pod zbytečný tlak, ale oni sami vidí, jak na tom jsme. Zkrátka už potřebujeme začít bodovat," řekl kouč Kroměříže.

Rozhovor s obráncem Hulína Tomášem Matouškem před derby:

Proč nosíte číslo 12? 

Dvanáctku jsem dostal poprvé, když jsem vyšel z kroměřížského dorostu do mužů, s tou se mi dařilo, tak jsem u ní zůstal a jsem spokojený. Takže pokaždé, když někam jdu, tak chci mít dvanáctku, s tou jsem dosáhl největších úspěchů tady v Kroměříži.

S jakým cílem šel Spartak do sezony?

Žádné konkrétní cíle nemáme, to co se stalo loni bylo super, ale chceme hrát fotbal, který nás bude bavit a chceme vyhrávat a umístění uvidíme potom. Hlavně se tím fotbalem chceme bavit.

Vzpomeneš si na poslední utkání s Kroměříží?

Ano, bylo to tady na Hanákách, vyhráli jsme 2:1. Sedmdesát minut jsme byli lepší než Kroměříž, potom jsme trochu zalezli, Kroměříž nás zmáčkla a snížila na 1:2 a bylo drama až do konce, ale naštěstí jsme vyhráli.

Podařilo se ti vstřelit gól v derby?

Ano. Když se hrálo v Hulíně, před mým odchodem do Třince, prohráli jsme myslím 1:3 a já dal  hlavičkou na 1:0. Snad se brzy dočkám dalšího.

Hraješ už druhé derby v hulínském dresu, bude toto v něčem jiné?

Ano, bude to jiné tím, že na lavičce Kroměříže už nebude sedět pan Chytrý, takže si myslím, že už to nebude tak emotivní, jako to bylo minule. Určitě to první derby bylo emotivnější, než bude tohle, to jsme byli se Štajnym hodně namotivovaní. Naštěstí jsme to oba zvládli bez červené karty a Kroměříž musela po tomto utkání změnit hlavního trenéra.

Bude probíhat příprava na derby jinak?

Myslím si že ne, že se připravíme jak na každé utkání, akorát hodím nějakou motivaci do kabiny, kdybychom to utkání zvládli, ať je nějaké občerstvení.

Jak vnímáš derby?

Připravuji se na něj jak na každý zápas, ale samozřejmě je to vyhecovanější než ostatní zápasy. Přece jenom jsou to dva mančafty blízko sebe, stejný majitel, je to velice vyrovnaný zápas, který může dopadnout jakkoliv.

Sešívaný nebo hulínský dres?

Kdybych tuhle otázku dostal před rokem, tak neváhám ani na vteřinu, ale jeden člověk mi ten sešívaný dres strašně zkazil. Mám rád oba dva kluby, ale už to není ta Hanácká Slavia, co bývala.

Co pohár MOL?

Podařilo se nám postoupit přes Hodonín, Znojmo a uvidíme koho nám los dá. Přál bych si Jablonec a přilákat trochu více lidí na hulísnký fotbal. (los 3. kola: Bohemians 1905 pozn. redaktorky)

Proč si odešel do Hulína?

Na zimu jsem odešel kvůli neshodě s trenérem a teď když jsem se měl vracet, tak jsem neměl důvod, protože jsem v Hulíně zažil fantastický půlrok. Udělali jsme historický výsledek pro Hulín, dařilo se mi a neměl jsem důvod to měnit.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou