Turnaj o pohár starosty obce Světlík

1

V sobotu 23. 7. 2016 pořádala obec Světlík tradiční turnaj o pohár starosty obce. Pro menší diváky byla u hřiště připravena zábava v podobě pouťových atrakcí. Turnaj byl velmi dobře obsazen, ale to, co se odehrálo ve finále, bylo hotové faux pas. Více se dozvíte uvnitř článku!

 

Krátce po desáté hodině polední, starosta M. Zahorák, vytáhl z poháru postupně jména týmů Žabovřesk, Pištína, domácího Světlíka a tým poskládaný bratry Vošalíky. Postupné vytažení nalosovalo proti sobě týmy TJ Sokolu Žabovřesky a TJ Dynama Světlík, kteří se utkali v prvním semifinále. Do druhého semifinále pak nastoupil Practic FC Pištín proti týmu Vošalíků. 

 

 

 

1. semifinále: TJ Dynamo Světlík – TJ Sokol Žabovřesky

 

Když rozhodčí Adamovič přivedl obě mužstva na trávník, tak zápas napovídal tomu, že to bude atraktivní utkání, jelikož obě mužstva, ač jsou z jiných okresů, spolu v posledních dvou letech pár utkání odehrála. První půle byla nahoru dolu, pár šancí se objevilo na obou stranách, ale ani jedna branka vsítěna nebyla.

 

To druhá půle byla o něco zajímavější, alespoň o gólové příležitosti. O úvodní branku se postaraly Žabovřesky, když po pěkném přenesení hry na levou stranu vystřelil jeden z útočníků a zpoza vápna pěkně na vzdálenější tyč nedal Cábovi v brance Světlíka šanci, 0-1. Na 0-2 o pár chvil později upravil další žabovřeský hráč, který předběhl klopýtnuvšího obránce Dekreta a podél brankáře Světlíka poslal míč do sítě. V závěru utkání se probudil také domácí tým, který chtěl s nepříznivým vývojem utkání něco udělat. Do velké příležitosti se řítil Mendel, udělal kličku brankáři Žabovřesk, ale jeho pokus do prázdné branky z krkolomné pozice nezapadl. Domácí Dynamo se radovalo poprvé necelých deset minut před koncem. Centr letící na kapitána Novotného propadl na malém vápně gólmanovi Žabovřesk a ležící A. Novotný prokázal instinkt zabijáka, natáhl se nohou po míči a vleže poslal míč do odkryté branky, 1-2. V samotném závěru se dostal míč ve vápně k Cábovi, který (v průběhu druhé půle se vyměnil v bráně s Vincíkem a šel do útoku) vystřelil, jeho pokus skvěle vychytal žabovřeský brankář, ale vyrazil míč pouze k R. Dekretovi, který napravil svou chybu při druhé brance a z prostoru malého vápna už měl jednoduchou pozici dopravit míč do prázdné brány, 2-2. Domácí byli na koni, ale na další branku už čas nezbýval, a tak utkání dospělo k pokutovým kopům.

 

Hosté kopali jako první, ale Cába si připsal důležitý zákrok. Úvodní trefu obstaral domácí Dědič, 1-0 po první sérii. Žabovřesky srovnali. O odpověď se pokoušel kapitán A. Novotný, ale svůj pokus poslal pouze do pravé tyče brankáře Sokolu, a tak to bylo 1-1 po dvou sériích. Třetí exekutor Žabovřesk selhal. Další v pořadí u domácího týmu přišel kopnout penaltu Rýpar a bezpečně proměnil, 2-1 po dvou sériích. Hostím se povedlo srovnat ve čtvrté sérii. Tu však dokončoval Dekret, který vrátil domácím vedení, 3-2 po čtvrté sérii. Hosté již museli nutně skórovat, ale to se nepovedlo, a tak domácí Světlík slavil postup do finále.

 

FT: TJ Dynamo Světlík – TJ Sokol Žabovřesky     3:2 po pen.

 

 

 

2. semifinále: Practic FC Pištín – Vošalík team

 

Druhé semifinále po pár minutách otevřel hostující Cifreund, který z deseti metrů překonal brankáře Pištína 0-1. Za nedlouho bylo srovnáno, kdy P. Pokorný překonal vyběhnuvšího brankáře hostí 1-1. Nerozhodný výsledek netrval dlouhou dobu a Cifreund vstřelil svou druhou branku v utkání, tentokráte si pěkně naběhl z pravé strany na míč a poté zavěsil 1-2. V závěru prvního poločasu bylo srovnáno. Pokorný utekl hostujícím obráncům a ze vzdálenosti pokutového kopu trefil levou šibenici brankáře Vošalík teamu, 2-2.

 

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první, ale padla pouze polovina branek. Nejprve otočil skóre zápasu gólem z půlky útočné poloviny Pištín, 3-2 a na konečných 3-3 srovnal z pokutového kopu Cifreund, který tak zkompletoval hattrick.

 

Více se v základní hrací době nestalo, a tak se šlo k pokutovým kopům stejně jako v prvním semifinále. V nich byl úspěšnější Vošalík team, jehož hráči proměnil 4 z 5 pokutových kopů, naopak hráči Pištína se do sítě trefili pouze dvakrát, a tak o postupujícím do finále bylo jasno.

 

FT: Practic FC Pištín – Vošalík team                        3:4 po pen.

 

 

 

Souboj o 3. místo: Practic FC Pištín – TJ Sokol Žabovřesky

 

Poražené týmy ze semifinálových utkáních odehrály zápas o bronzovou příčku. Pištín a Žabovřesky už snad nemohou svého soupeře ničím novým překvapit, neb spolu hrají III. budějovickou třídu, skupinu A. Pištín však přijel na turnaj v hodně úzké sestavě a v semifinále mu muselo pomoci několik hráčů Žabovřesk. Totéž se stalo i v zápase o bronz.

 

O první branku zápasu se postaraly Žabovřesky. Zhruba 10 metrů za půlkou napřáhl jeden z hráčů a krásnou střelou trefil vingl brankáře Žáka, 0-1. Žabovřesky šly o pár desítek minut později do dvoubrankového trháku, kdy zpoza vápna vymetly pavučinky, 0-2. Na 3-0 z pohledu Žabovřesk upravil střelec první branky, který běžel sám na brankáře Prakticu a jednoduše navýšil gólový účet zápasu. Pištínu se povedlo pouze korigovat, a tak zápas o třetí místo ovládl tým Žabovřesk v poměru 3-1.

 

FT: Practic FC Pištín – TJ Sokol Žabovřesky          1-3

 

 

 

Finále: TJ Dynamo Světlík – Vošalík team

 

Finále proti sobě svedlo pořádající Světlík a Vošalík team. V úvodu zápasu to byli hosté, kteří otevřeli gólový účet zápasu. P. Píšek podklouzl, čehož využil nejlepší střelec turnaje Cifreund, který obešel brankáře Vincíka a přes padajícího obránce vstřelil gól, 0-1. Hosté se poté zatáhli a domácí Světlík začal diktovat tempo hry. Pár šancí ještě zůstalo neproměněno, ale po úniků P. Píška po pravé straně přišel centr z jeho kopačky, který našel A. Novotného a ten už jen pohodlně placírkou doklepl míč do brány, 1-1. V polovině první půle se míč odrazil k D. Mendelovi, který z velké vzdálenosti z „voleje“ poslal nechytatelnou střelu k tyči za záda brankáře hostí a domácí vedli 2-1. Zhruba za pět minut se nad Světlíkem začali čerti ženit. Nejprve se zatáhlo a zvedl se vítr. Poté se spustil prudký liják doprovázený bouřkou, načež rozhodčí přerušil utkání kvůli nepříznivému počasí a nepřizpůsobivé hrací ploše. Průtrž mračen trvala i po půl hodině a rozhodčí se rozhodli, že utkání bude ukončeno ve prospěch vedoucího týmu, tedy domácího Dynama Světlík. Tento verdikt se však nelíbil Vošalíkům, kteří mermomocí chtěli utkání dohrát, i když hrací plocha spíše připomínala bazén než fotbalové hřiště. Hráčům se ale na promáčené hřiště a do špatného počasí nechtělo. Trenéři obou týmů se po vleklých dohadech dohodli, že finále rozhodnou pokutové kopy. To domácím hráčům bylo hodně proti srsti, ale několik hráčů pokutové kopy přesto kopat šlo.

 

V prudkém lijáku se spíše každý snažil o to, aby nepodklouzl a nepřivodil si nějaké zranění než o umístěnou střelu k tyči. Novotnému s Rýparem se povedlo vstřelit branku, naopak Válkovi s Mendelem ne, a jelikož z Vošalík teamu se netrefil pouze jeden hráč, tak si z prazvláštního finále odvezli výhru právě hráči Vošalík teamu, kteří prohráli předčasně ukončený zápas 2-1, ale prakticky po „vybrečených“ pokutových kopech vyhráli celý turnaj.

 

FT: TJ Dynamo Světlík – Vošalík team                  
2-1 přerušeno, 2-4 po pen.

 

 

1. místo:   Vošalík team

2. místo:   TJ Dynamo Světlík

3. místo:   TJ Sokol Žabovřesky

4. místo:   Practic FC Pištín


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
29. 7. 2016 12:27
zápas o třetí místo jsem nechytal já jen tak pro informaci :) já byl v záloze :)

Ostatní čtou