Karlovy Vary se loučí s pohárem, v předkole nestačily na SK Rakovník

0

SK Rakovník, hrající středočeský OP, přivítal divizní Karlovy Vary. Ty přijely i s odchovancem Rakovníka Martinem Psohlavcem a byli proti domácím papírovým favoritem. Po dvaceti minutách se začal na hřiště snášet hustý déšť, a jako by domácím pršelo štěstí.

Rakovničtí fotbalisté si do Mol cupu vybojovali pozvánku za vítězství v poháru Středočeského kraje a sobotní zápas byl na jejich straně soutěžní premiérou pro nového trenéra Libora Šímu a také novou brankářskou posilu, talentovaného Petra Kabeleho. Proti domácím hráčům ovšem stál velmi těžký soupeř – 1. FC Karlovy Vary, které skončili v uplynulém ročníku Divize A na 3. místě. Zápas byl velmi pikantní pro karlovarského kanonýra Martina Psohlavce, neboť ten se do velkého fotbalu vydal před lety právě z SK Rakovník. Za svojí kariéru vstřelil pět ligových branek ve Viktorii Plzeň a oblékal mimo jiné i dresy Blšan, Slovácka a Mostu. V Německu se pak ukázal například ve Weidenu a Bad Kötztingu.

 

SK Rakovník – Karlovy Vary 2:1 po pen. (0:1)

Od počátku utkání bylo vidět, že karlovarští hráči jsou fotbalovější. Výraznější šanci si ovšem nevypracovali. První rána pro domácí přišla v 15‘, kdy po nezaviněném zranění musel ze hry dobrovolně odstoupit Jan Severin. Ve 20‘ byl v souboji zbourán Hornof a Geňo se štěstím prostřelil Kabeleho – 0:1. Po této brance začalo vydatně pršet a utkání zejména domácí přidali v bojovnosti. Bohužel přišla další rána. Ve 26‘ musel ze hry odejít forvard Červený, který si poranil v souboji se Skalou koleno. Do konce prvního poločasu si šanci již nevytvořilo ani jedno mužstvo.

Do druhého poločasu si domácí hráči přinesli z kabiny ještě mnohem větší nasazení a chuť s nepříznivým výsledkem něco udělat. Kvalitní dalekonosná střela P. Tvrze ze 75‘ byla zatím pro Klimova pouze varováním. Velká šance domácího týmu přišla až v 79‘, kdy Sklenka po volném kopu našel kopačku Matese, který zajistil vyrovnání – 1:1. Do konce utkání mohl rozhodnout Psohlavec, ale ve své obrovské příležitosti zamířil z malého vápna nad branku. V dobré šanci byl také aktivně hrající Geňo, ale jeho akci na poslední chvíli zmařil dobře hrající Beneš.

Základní hrací doba postupující nepřinesla, a tak pro téměř všechny domácí hráče nastala situace, se kterou se nikdy na vlastní kůži nesetkali – klasické prodloužení 2x 15 minut. První poločas prodloužení nabídl totožný obrázek jako základní hrací doba. V druhém poločase prodloužení přišla obrovská šance až ve 120‘, kdy nejprve hosté zamířili do břevna a následně dorážku Kravara mířící do prázdné branky zastavil až navrátivší skluzující kapitán Fojtík.

O vítězi tohoto duelu museli rozhodnout pokutové kopy. Za domácí neproměnili Fojtík a Isteník, když prvně jmenovaný trefil břevno a druhý tyč. Naopak úspěšně si počínali Sklenka, Beneš, Mates a P. Tvrz. Za hosty se netrefil exrakovnický Psohlavec a další dvě penalty excelentně chytila nová rakovnická akvizice Petr Kabele, který tedy celkem zneškodnil tři pokutové kopy. Zásluhou vítězství do Rakovníka příští víkend zavítají třetiligové Štěchovice v rámci 1. kola MOL Cupu

 

Autoři: Marek Tvrz, Redakce

Foto: David Svoboda

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou