STK nevyhověla protestu Černé v Pošumaví, ta tak sestupuje

0

STK Jihočeského krajského fotbalového svazu projednala protest Černé v Pošumaví ohledně neoprávněného startu hráče Frymburku a rozhodla o jeho zamítnutí. Z. I.B skup. A tak sestupuje Horní Planá a právě Černá v Pošumaví.

V zápise stojí:

"STK konstatovala, že protest oddílu Černá je zaměřen k neoprávněnému startu hráče. Dle protestu oddílu byl v zápise u hostujícího týmu uveden hráč Ribár Jan s ID 56090287, ale v utkání hrál hráč Ribár Jan (ID 92092295). Oddíl Černá toto tvrzení doložil fotografiemi z tohoto utkání. Na základě výzvy předsedy STK doplnil oddíl Černá svůj protest tím, že žádá STK o zahájení projednání protestu a předání disciplinární komisi a navrhuje kontumaci zápasu v jejich prospěch z důvodu neoprávněného startu hráče hostů č. 12 Ribára Jana ID 92092295.

 

 

STK si před svým rozhodnutím vyžádala stanovisko AR2 z OFS ČK. AR2 tohoto utkání Hladík Pavel v zaslaném stanovisku potvrzuje, že hráče Ribára Jana ročníku 1956 zná osobně a na hřišti v daném zápase nebyl. Zároveň dále ve svém stanovisku uvádí, že hráče Ribára Jana ročníku 1992 zná dle vidění a v zápase nastoupil. STK si dále vyžádala před svým rozhodnutím také stanovisko oddílu Frymburk. Oddíl Frymburk v zaslaném dopise přiznal chybu vedoucího mužstva, který omylem vložil z nabídky staršího hráče Ribára Jana 56090287 namísto hráče Ribára Jana 92092295. Dle vyjádření oddílu Frymburk se jednalo o neúmyslnou chybu vedoucího mužstva, který přehlídl ID hráče shodného jména a příjmení.

 

Komise STK si před svým rozhodnutím vyžádala odborné stanovisko právního oddělení FAČR a předsedy PK FAČR. Obě odborná stanoviska STK před dnešním rozhodnutím písemně obdržela. STK dále provedla kontrolu zaregistrování obou hráčů (Ribára Jana st. a Ribára Jana ml.) a konstatovala, že oba hráči jsou členové FAČR a oba hráči jsou platně registrováni v oddíle FC Šumava Frymburk a ani jeden z těchto hráčů není v trestu nebo disciplinárním řízení. STK rozhodla, že se nejedná o neoprávněný start. Hráč Ribár Jan 92092295 byl oprávněn startovat za družstvo Frymburka – byl řádně registrován a nebyl v trestu, proto:

a) se jedná čistě o administrativní pochybení vedoucího mužstva, které nemělo jakoukoliv ambici ani způsobilost jakkoliv ovlivnit výsledek utkání.

b) nebyla ani naplněna formální stránka disciplinárního přečinu, nedošlo k porušení ani ohrožení zájmu chráněného disciplinárním řádem."

 

Negativním důsledkem pro Frymburk zůstává pouze to, že vedoucí a klub za daný omyl byli předáni k řešení DK, kde se dá očekávat vyměření určité pokuty. 

 

Vzhledem k obvyklým striktním postupům STK se tak jeví toto rozhodnutí jako velmi překvapivé a vybočující ze zaběhnutého modelu rozhodování, ale z pohledu fotbalu jako správné - ať se rozhoduje na hřišti a ne mimo něj.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou