Kosmonosy by rády jubilejní výročí oslavily postupem

0

Kosmonosy - Je tomu dva a půl roku, co se ve fotbalových Kosmonosech stalo zemětřesení. Z pozice prezidenta klubu odešel Ladislav Klepáč a na jeho místě ho nahradil Petr Bernard. Do klubu se vrátili bývalí odchovanci a fotbal se tu začal hrát od úplného začátku. Nyní jsou fotbalisté Kosmonos na prvním místě okresního přeboru Mladoboleslavska a s nadějí vyhlížejí návrat do kraje.

„Je až skoro neuvěřitelné, co se nám na podzim povedlo,“ říká lodivod půlmistra z Kosmonos Daniel Jireš a dodává: „Do jara jsme si vypracovali perfektní náskok. Před sezónou jsme si říkali, že máme na to, abychom se pohybovali v horních patrech soutěže, ale že to půjde až takhle, to jsme opravdu netušili. Občas se mi samozřejmě něco na našich podzimních výkonech nelíbilo, ale celkově jsem opravdu spokojený.“

Ten je nyní se svými svěřenci uprostřed přípravy na jarní odvety a doufá, že se mu podaří své svěřence před druhou částí sezóny udržet motivované. „V mužstvu jsme si řekli, že to, kde teď jsme, ještě nic neznamená. Příprava probíhá naprosto klasicky – třikrát týdně trénink a o víkendu ještě přátelák.“

A jak to mají Kosmonosy s posilami? „Rozhodně by se nám hodilo mužstvo doplnit. Je to ale velmi těžké, nějaká jednání o posilách proběhla, ale zatím jsme nic neudělali. Každopádně by se nám hodilo posílení na každý post. Ještě uvidíme,“ hodnotí trenér Kosmonos za fotbalovým trávníkem.

Pokud se ale kosmonoským bafuňářům nepovede nikoho přivést, nemusí Jireš tolik zoufat. Má totiž kam sáhnout. Vždyť „B“ mužstvo totiž vede IV. třídu a starší dorost v krajském přeboru rovněž vévodí svým konkurentům. „To je výborná zpráva pro celý náš oddíl. Je vidět, že se tady pracuje dobře a naše postavení v tabulce tak není náhodné, hřeje hlavního trenéra Kosmonos.

A jaké cíle má pro jarní sezónu? „Je to jasné. Teď už o tom můžu mluvit otevřeně. Rádi bychom své postavení na špici soutěže udrželi. Postupem do vyšší soutěže bychom i stylově oslavili pětadevadesáté výročí od založení klubu,“ naznačil kouč Kosmonos cíle pro jarní část sezóny.

Josef Zdobinský


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou