Kněževes nakročila vítězně k zisku okresního poháru

0

Kněževes v prvním finálovém utkání okresního poháru přivítala na svém hřišti Lužnou a i přes drama v druhé polovině se domácím podařilo zvítězit. Nicméně pro hráče Lužné díky dvoum vstřeleným brankám na hřišti soupeře není trofej tak daleko, jak by se mohla zdát. Zajímavá odveta, která rozhodne o vítězi poháru, se bude hrát 1.6.2016 v Lužné.

Hosté se od začátku finálového dvojutkání prezentovali hrou nakopávaných balónů na Šnajdra, který se snažil prodlužovat na rozběhnutého Vejvodu. Naopak hráčům Kněževse se dařilo prvních patnáct minut dobře kombinovat a zatlačit svého soupeře na jeho půli. Kombinační hra přinesla své ovoce a Kněževes se dostala do zaslouženého vedení, když Žemlička posunul hlavou míč na Kozáka, ten využil své rychlosti, obešel i Maška a do prázdné brány zakončil, 1:0. Po prvním gólu ale Kněževeští rezignovali na svojí do té doby kombinační hru a po dvacet minut se obě mužstva spokojila jen s nakopávanými balony na útočníky. Šance to ale přieslo jen na jedné straně. Domácí se ale opět pouze předháněli v jejich zahazování. Změnu skóre přinesl až roh Hanycha, který hosté odvrátili na hranici vápna, tam si ho zpracoval Čihař, udělal kličku hostujícímu hráči, který ho poslal k zemi. Nařízený pokutový kop se štěstím proměnil Milan Krejčí.

 

Kněževes šla za vítězstvím i v druhém dějství a bylo patrné, že chce hosty dorazit. Vytvořila si řadu šancí, ale bohužel se zakončující hráči opět předháněli v jejich zahazování. Třetí gól přinesl únik Večeřy a přesný míč na Čihaře, který v 51. minutě nezaváhal, 3:0. Kněževeští pod dojmem jasného vedení polevili a neprobrala je ani šance Šnajdra, kterého v samostatném úniku vychytal až Lenner. Lužná se do zápasu vrátila během dvou minut. Hanych nechal dvakrtát bez povšimnutí nabíhat hostujícího záložníka Grilla a ten se v obou připadech nemýlil. Rázem to tedy bylo jen o jeden gól. Hráčům Lužné narostla křídla a byli u každého balonu dříve, podařilo se jim Kněževeské zatlačit před jejich vápno. Vyrovnání měl na noze opět Šnajdr, ale Lenner skvěle zasáhl. Opětovný klid na kopačky Kněževeských přinesl až rohový kop, kdy se k odraženému balónu dostal Čihař a po kličce hostujícímu hráči přesně zakončil a dal zapomenout na svojí neproměněnou šanci ze závěru sobotního utkání. Závěrečný závar v 92. minutě před brankou Kněževsi vyřešil Lenner.

 

Ohlasy k utkání

Petr Krob, trenér FK Kněževes: Začali jsme dobře a po zásluze vedli. Pak jsme se bohužel začali předhánět v zahazování šancí. Nechápal jsem náš herní výpadek v průběhu prvního poločasu, ale přidali jsme druhý gól a do šatny šli se zaslouženým vedením. Začátek druhého poločasu byl bohužel přehlídkou toho jak nedostat balón do hostující branky. Po gólu na 3:0 si asi kluci začali myslet, že Lužné nasypou 10 gólů a že se jim nemůže nic stát. Zákonitě přišel trest, kdy Jirka Hanych dvakrát nezachytil náběh hostujícího záložníka a najednou začalo, z do té doby jasného zápasu, být drama. V té době nás dvakrát skvěle podržel Láďa Lenner. Nakonec si do odvety vezeme dvougólový náskok, když si nejlepší hráč na hřišti Radek Čihař ověřil, že góly dávat umí.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou