Litoměřický Tichý: Nečekali jsme, že na tom budeme takhle parádně!

0

Jedním z největších překvapení sezony Divize B jsou zatím výsledky Litoměřic, které drží po odehraných jednadvaceti zápasech třetí místo. Severočeši se pyšní třetím nejlepším útokem v soutěži - soupeřům nastříleli už jednačtyřicet branek! Pod devět z nich je podepsán útočník Petr Tichý, který se v posledním zápase blýskl dvěma vstřelenými góly a portálem fotbalunas.cz byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého kola. V rozhovoru mladý útočník poodhaluje, v čem spočívá úspěch týmu a jaká nálada v kabině v současné době panuje. 

Petře, můžete v několika větách zhodnotit dosavadní výkony Litoměřic v této sezoně?

"My jsme hlavně nečekali, že nám to půjde tak dobře. Sezonu tedy zatím hodnotím kladně, všichni odvádí solidní práci. Včetně všech hráčů a trenérů."

 

V čem si myslíte, že máte jako tým největší sílu? Dáváte hodně gólů, je to síla ofenzivy? 

"Sice nám to tam padá, ale všechno začíná od obrany. Pokud funguje obrana, funguje útok a vše ostatní. Naše mezihra je zatím v pohodě, na hřišti si vyhovíme."

 

A čeho se naopak musíte v dalších zápasech vyvarovat, abyste hráli stejně?

"Já pevně doufám, že budou všichni zdraví a nebudou žádné problémy se sestavou. Je tu hodně mladých, zdravá konkurence funguje. Každý hráč je důležitý a je jedno, jestli jde o lavičku, nebo o základní sestavu." 

 

Z Vašeho pohledu to vypadá na povedenou sezonu. Střílíte důležité góly, teď jste se trefil dvakrát do sítě Litole. Asi panuje spokojenost z vaší strany, že?

"Jasně, netrápí mě žádné zdravotní problémy, góly dávám, snad to takhle vydrží. Jak výsledkově, tak i po osobní stránce."

 

Stále jste považovaný za mladého fotbalistu (* 1991 pozn. red. ). Jak moc si ceníte času, který Vám trenér dává?

 "I když se mi něco nepovede, trenér a vedení mě podrží. To je pro hráče hodně důležitý a pro útočníka dvojnásobně. Jsem hodně rád, že dostávám prostor. Snažím se to vrátit dobrým výkonem a klukům pomoct k dalším bodům. Myslím, že se mi to daří."  

 

Petře, děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí v dalších zápasech.

 

Autor: Jan Pechánek

Foto: www.fklitomerice.cz 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou