Jde se do jara! Uhájí Nemanice už i se Záveským náskok? A kdo spadne do okresu?

0

O víkendu startuje i A skupiny jihočeské I.B třídy. Tak se pojďme podívat, co se v týmech dělo přes zimní přestávku a s čím půjdou do druhé části soutěže...

Soutěž vedou Nemanice a touží po postupu. V kádru lídra se v zimě udála zajímavá změna. Tým totiž opustil nejlepší střelec Martin Zach. "Ze zdravotních důvodů se rozhodl vrátit na Rudolfov, vypomáhat u jejich A týmu," vysvětluje nemanický Petr Böhm. Smutnit ale v Nemanicích nemusí - podařilo se jim sehnat adekvátní náhradu. "Za největší posily se dají označit příchody Tomáše Kupky a opětovně Františka Záveského. Ještě jsou v jednání dvě jména a to pokračování jednoho fotbalisty v hostování a příchod jednoho novice," prozradil Böhm. První tým tabulky začal přípravu 19. ledna, scházel se třikrát týdně a k tomu absolvoval přípravná utkání. "V přátelských utkáních jsme se postupně utkali se Slavií ČB  (výhra 2:1), s rakouským soupeřem (3:3), s Chelčicemi (výhra 6:2), s Lišovem (prohra 1:3). Posledním utkání jsme museli sehrát o velikonočních svátcích. Od začátku března nás trápila vysoká nemocnost a o Velikonocích jsme proto místo volna hráli s Ledenicemi (výhra 4:0). Nyní nás čeká pouze modelové utkání, a to ve čtvrtek 31.3. od 18:00 hodin, s týmem Úsilného. Na jaře chceme hrát pěkný fotbal, který nás bude bavit jako v poslední době a hlavně naše hojné fanoušky a necháme se překvapit, jak vše na konci sezóny dopadne," říká před jarem Petr Böhm za celé Nemanice.

 

Na jejich zaváhání budou čekat v Plané u Budějovic. Její kádr se rozrostl o jedno jména, z Rakouska se vrátil Michal Stropek, jinak zůstal tým pohromadě. Novým předsedou klubu se stal Lubomír Pintér. I Planá odstartovala přípravu 19. ledna, její součástí bylo třeba soustředění ve Frymburku. Výsledky týmu trenéra Cimburka z přípravných duelů jsou ale rozpačité a netypické - padalo v nich skutečně hodně branek. Planá porazila Větřní (4:2), Novou Ves (5:4), Cehnice (8:1) a Mladé (7:6). Vysoké porážky schytala Planá od Dobré Vody (2:7) a Čtyř Dvorů (3:11!), 0:2 pak "Modrý balet" prohrál s rakouským Windigsteigem.

 

Ve Lhenicích změnili trenéra, Pavel Hodina zamířil do Lažiště, jeho místo zaujal Zbyšek Novák. S tréninky se ve Lhenicích začalo 5. února, soustředění měl tým v Borovanech. Z přípravných zápasů zaznamenaly Lhenice výborné výsledky. Borovany porazily 4:2, Lažiště hned dvakrát - 3:2 a vysoko 7:1 a konečně Chelčice 5:3. V generálce tým nastoupil v sestavě P.Boška - P.Starý, L.Kopf, T.Tůma, R.Sura - J.Schön, P.Prenner, J.Beran, Vl.Burda - R.Pořádek M.Mahák.

 

Dříteň má po podzimu nahráno a do jara může jít s naprostým klidem.

 

Frymburk za sebou nemá povedenou přípravu. "Špatná docházka především vzhledem k pracovnímu vytížení většiny hráčů, hodně jich dělá v Rakousku, takže žádná hitparáda," krčí rameny trenér Mertl. Po zranění se vrací do týmu Vrátil a snad i Tichovský. "A snad už bude úplně fit i Koršala, který na podzim odehrál jen dva zápasy," doufá Mertl. K odchodům se řadí ztráta Micáka, který má problémy se zády a vzhledem k práci a věku chce ukončit kariéru. Z pracovních důvodů přechází do béčka Grohman. "To je velká ztráta dvou dlouholetých opor, pro nás jsou to citelné ztráty a nezbývá, než aby je naši mladí nahradili. Bodů máme dost, nikam se neženeme, tak chceme předvádět atraktivní fotbal pro diváky a stále se pohybovat v popředí tabulky," vyhlíží jaro trenér Frymburských.

 

Jak je na tom Sedlec přibližuje nejlepší střelec týmu Tomáš Kučera. "Trénovalo se v obvyklých počtech, tedy jednociferných. Ale přípravné zápasy nevypadaly špatně, souhra byla solidní a pokud zůstanou klíčoví hráči zdraví, můžeme zase potrápit kohokoli. Kádr doplnil běhavý dívčický Špán a také navrátilec Staněk v útoku. Po zranění se vrací obránce Michalec. Naopak štěstí jinde chce zkusit Borovka a v Netolicích bude působit Reindl." V generálce porazil Sedlec Strunkovice na jejich hřišti 3:1 po gólech Michalce, Pavlíčka a Kučery.

 

Ve Vyšším Brodě přes zimu zrekonstruovali tribunu a střídačky, v přípravě tým porazil třeba Starou Hlínu 5:0, generálku sehrál s Olešnicí.

 

Trhové Sviny si v přípravě zahrály s Lokomotivou ČB (výhra 3:2), Horními Kounicemi (3:3), Kaplicí, Lomnicí, Roudným B a Malonty. Tým hledal gólového útočníka a povedlo se - do Svinů přichází Josef Kurali. Oslabením je naopak odchod Horelici, s fotbalem skončil mladý Tomek.

 

Krumlovské béčko opět bude mít za úkol hlavně se sejít na zápasy v plném počtu, za tým, který vede Karel Šíma budou chodit hrát střídající hráči z áčka a dorostenci. Ve venkovních duelech tak může mít Krumlov problémy, doma bude tradičně velmi nepředvídatelným protivníkem.

 

Stoupat tabulkou budou chtít Netolice. Ty začaly s tréninky už 14. ledna a příprava probíhala v rámci možností v domácích podmínkách třikrát týdně, soustředění absolvovali Netoličtí v Přední Výtoni, kvalitní přípravu pak svěřenci kouče Nárovce měli v rámci Hlubocké ligy. "Kádr mužstva jsme dokázali udržet pohromadě, což já osobně považuji za velký úspěch. Jedinou staronovou posilou pro jarní část sezony je David Reindl. Hostování pak bylo prodlouženo Romanu Mužíkovi do Jankova a Pavlu Jirkovskému do Olešníku," odhaluje trenér Jiří Nárovec. "A co od jara očekáváme? Řadu zajímavých a kvalitních zápasů, ale současně také těžké a nekompromisní boje o záchranu. Já osobně pak především mnohem lepší výkony, než jsme předváděli na podzim. A samozřejmě s tím související zisk dostatečného počtu bodů, abychom se včas vyhnuli sestupovým starostem."

 

Kamenný Újezd pak po konci trenéra Brozmana převzal staronový trenér Jiří Vaník. Do týmu se vrátil útočník Aleš Prokop, který v generálce hattrickem pomohl k výhře 7:1 nad Borovanami. Kameňák ladil formu v zápasech kvalitně obsazené Hlubocké ligy, kde obsadil konečné 8. místo.

 

Černá v Pošumaví začala s přípravou 22. ledna, soustředění měl tým ve Staré Hlíně. Výborný výsledek zaznamenali svěřenci kouče Frnky proti Kaplici, kterou porazili 4:2. V úvodu soutěže se celek bude muset bez potrestaného Havierníka.

 

Ve Zlivi už nebude pokračovat trenér Cepák. Vedení týmu převezmou členové výboru, nového kouče zvenku už ve Zlivi angažovat nechtějí a chystají se porvat o setrvání v I.B.

 

Horní Planá před sebou má těžký boj. Tým nakonec i přes zájem Krumlova udržel obránce Tomáše Kordíka. Celek se potýká s marodkou a uvidíme, jak se na jaře se situací popasuje.

 

Na webu fotbalunas.cz vám opět budeme přinášet nejrychlejší a nejpodrobnější informace ze soutěže - reporty s ohlasy zástupců týmů, sestavy kol, rozhovory s Hráči kol a také tipy expertů na výsledky dalšího kola. To první jarní otipuje FRANTIŠEK ZÁVESKÝ z týmu lídra Nemanic!

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou