Muž 13. kola - Jiří Macháček vychytal Lipí 3 body

0

Ve 13. kole III. třídy skupiny A, posbíral nejvíce hlasů brankář TJ Sokol Lipí Jiří Macháček. Odchovanec jankovského fotbalu se vytáhl v derby se Žabovřeskami a hlavně díky jeho zásluze slavilo Lipí 3 body a posun v tabulce na 2. místo. 

Hráli jste derby s Žabovřeskami. Jak vypadalo utkání z branky?

Jelikož tam hraje polovina hráčů se kterými jsem hrál v dorostu, tak je to opravdu takové derby. Na začátku všechno super, všichni kamarádi. Ale znáte to jakmile se foukne do píšťalky kamarádství jde stranou a na hřišti je to velká rivalita a tvrdý boj. Utkání moc fotbalové nebylo. Nám chyběli někteří hráči základní sestavy, stejně tak soupeři. Utkání bylo plné osobních soubojů a faulů. Herně mizerné, spíše taková nakopávaná, než fotbalová podívaná pro diváky. Oba týmy hráli opatrně, nechtěli udělat zbytečnou chybu a dostat soupeře do výhody.

Proti Žabovřeskám jste v obou vzájemných utkáních v letošní sezoně udržel čisté konto. Máte na ně speciální recept?

Recept se říct nedá.  Je to pro mě osobně taková větší motivace,  když hrajeme proti týmům z okolí kde je ta rivalita větší, ať jsou to Žabovřesky nebo třeba Dubné. 

Jaké momenty ze zápasu pro Vás byly nejdůležitější?

Byly tam dva nejdůležitější momenty. Jeden v prvním a jeden v druhém poločase. Oba momenty si byly podobné, když se soupeř ocitl sám předemnou tváří v tvář. Při první šanci soupeř vystřelil a já jeho pokus kryl rukou. Při druhé situaci opět řešil soupeř svou šanci podobně, tentokrát jsem vyběhl a míč vyrazil nohou.

Ze dvou jarních zápasů máte plný počet 6 bodů. Plánovali jste tento úvod jara?

Je to zatím nad očekávání. Jelikož jsme ještě loňský rok postupovali ze 4. třídy do 3. třídy, tak jsme byli plni měli v plánu držet se někde ve středu tabulky. Vzhledem k tomu jak se vyvíjela podzimní část, tak jsme plány přehodnotili a chtěli by jsme hrát někde ve vyšších patrech tabulky. Ačkoli víme, že tabulka je vyrovnaná a udržet se nahoře bude boj.

Máta v plánu třeba i boj s Boršovem o první místo a případný postup do Okresního přeboru?

Bojovat chtít budeme o nejvyšší příčky. Pokud by se nám dařilo celé jaro a bylo by to na postup, tak ta otázka ohledně postupu už je asi na více lidí v klubu.

Kde jste vlastně fotbalově začínal? 

Začal jsem v Jankově v dorostu, pak jsem v A mužích Jankova chytal rok krajský přebor a divizi. Poté jsem přestoupil do Dubného, kde jsem působil 4 roky a před rokem jsem přestoupil do Lipí.

Příští kolo zajíždíte do Bavorovic. Jak vidíte šance Vašeho mužstva? 

 

V Bavorovicích je větší hřiště, takže to bude běhavé utkání. Jde o to jestli bude B tým Bavorovic posílen o nějaké pendly z A týmu, který hraje před námi. My uvidíme jestli se někdo uzdraví z naší marodky. Šance na bodový zisk jsou otevřené.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou