Přebor Žďárska na podzim ovládla „Radešínka“

0

Před startem jarní části okresního přeboru OFS Žďár nad Sázavou jsme pro čtenáře fotbalunas.cz vyzpovídali Ladislava Šebka. Jednatele TJ Radešínská Svratka, tedy klubu, který žďárský okres po podzimu trochu nečekaně vede.

Jak moc Radešínskou Svratku překvapilo, že přezimuje v čele okresního přeboru?
Do sezóny jsme vstupovali jako řada jiných klubů s přáním hrát ve středu tabulky a vyhnout se sestupovým starostem. První místo je proto pro nás všechny překvapivé. Paradoxně jsme soupeře nijak nepřehrávali a v některých zápasech při nás stálo i hodně štěstí.

Kdo byl na podzim oporou mužstva?
Nerad bych někoho chválil, ale při pohledu na tabulku je vidět, že jsme hráli výborně v defenzivě. Pouhých devět obdržených branek hovoří za vše.

Které utkání je pro Radešínskou Svratku v soutěži nejprestižnější?
Tak samozřejmě derby s Novou Vsí a pak zápasy s celky z horních pater tabulky.

Jak jste spokojený s návštěvností domácích utkáních?
V blízkém okolí hraje více celků, a tak naše průměrné návštěvy okolo 100 diváků jsou myslím solidní.

Brzy vypukne fotbalové jaro. Jak jste na odvety připraveni?
Přípravu jsme začali v lednu. Chodíme jednou týdně běhat, druhý trénink probíhá v tělocvičně. Na začátku března nás ještě čeká čtyřdenní soustředění.

Přivedli jste během zimní pauzy nějaké posily?
Na začátku sezony jsme získali na hostování z Vrchoviny Ondru Šustáčka, ten ale stihl odehrát na podzim jenom patnáct minut. Pak už ho zranění na hřiště nepustilo. Tak doufáme, že po uzdravení bude tahounem týmu právě on.

Sehráli jste už nějaké přípravné zápasy?
Zatím jsme se střetli jen s dorostem Žďáru a po vyrovnaném průběhu jsme prohráli 2:3. Na umělé trávě ve Žďáře nás ještě čekají Počítky a béčko Vrchoviny. Generálku sehrajeme na našem přírodním trávníku s béčkem Bystřice.

Za celý podzim jste ani jednou neprohráli, ale na úvod jara jede na horkou půdu druhých Hamrů nad Sázavou…
Ano, start jara slibuje velkou podívanou. Těšíme se. Hamry už třetí sezonu hrají špici přeboru a udělají vše proto, aby letos končili na jejím vrcholu. Také Křižanov po sestupu z bétřídy bude mít choutky vrátit se zpět, ale já černého koně jara vidím v zatím čtvrtém Bohdalovu.

Jste připraveni na případný postup?
Zázemí pro krajskou soutěž je u nás podle mě zatím neodpovídající ,ale asi bychom udělali maximum pro to, abychom si I. B třídu zahráli.

Děkuji za rozhovor

 

Čelo okresního přeboru

1. Radešínská Svratka 33 bodů
2. Hamry nad Sázavou 29 bodů
3. Křižanov 25 bodů
4. Bohdalov 23 bodů
5. Osová Bitýška 23 bodů

Petr Procházka – redaktor pro soutěže OFS Žďár nad Sázavou


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou