Hráč 3. kola Milan Bulva: Fotbal ve Všestudech mě baví!

0

Příjemným oživením Okresního přeboru Mělník jsou pro tuto sezonu fotbalisté Všestud. Ti se na hřišti prezentují velmi sympatickými výkony a ty jim vynášejí i bodové zisky. Navíc byl hráčem 3. kola fanoušky zvolen jejich stoper Milan Bulva. Od toho jsme se v rozhovoru mimo jiné dozvěděli, kdo je ve Všestudech pokladníkem a jak napjaté jsou vztahy mezi Čechií a Kaučukem. Na fotografii najdete Milana Bulvu s míčem v ruce..

Jako nováčkovi se vám skvěle povedl vstup do soutěže - ze 3 zápasů máte 9 bodů. Čekali jste to? Jaké byly před startem sezony ambice?

 

Samozřejmě, takto povedený vstup do sezóny je povzbuzující a asi málokdo z nás to očekával. Nutno ale podotknout, že jsme měli příznivý los. Zatím jsme hráli s týmy, které možná i díky absenci některých hráčů, nepředvedly dobrou formu. Naším jednoznačným cílem je udržet okres a pokud možno se pohybovat v klidném středu tabulky.

 

Můžete porovnat úroveň III. třídy s Okresním přeborem?

 

Myslím, že úroveň okresního přeboru, od doby, kdy jsem ho hrával ještě za Čechii, šla výkonnostně dolů. Některé zápasy špičky třetí třídy kolikrát nabízejí hezčí fotbal, než zápasy spodní poloviny tabulky okresního přeboru. Na čele okresu je to už o něčem jiném, hráči jsou lépe technicky vybaveni a vše probíhá ve vyšší rychlosti. To už je pro mě osobně dost problematické. (smích)

 

Všestudy jsou i na poměry Okresního přeboru malá vesnička. Jak dáváte dohromady tým? Jste místní, nebo se sjíždíte k zápasům z okolí?

 

Já bydlím v Kralupech, ale dětství jsem strávil u prarodičů ve Všestudech. Tady jsem i začínal v žácích, tak bych se možná mohl počítat mezi místní... Spolu se mnou jsou místní další 4 kluci, hlavně největší patriot a náš kapitán Ivo Lorenc, který se společně se svým otcem o všechno stará. Většina kluků dojíždí z Kralup a pár kluků z Prahy.

 

Jak prožíváte ve Všestudech zápasy proti velkému městu, jako jsou Kralupy? Jsou pro vás v něčem jiné, než proti jiným vesnicím?

 

Kralupy jsou specifické, protože se všichni vzájemně známe. Ale jinak je nám to jedno. Pro Všestudy jsou zajímavější derby proti sousedním vesnicím Veltrusům a Vojkovicím. Vojkovice jsem shodou okolností viděl hrát v sobotu a musím říct, že hráli výborně!

 

Jaké mělo utkání náboj pro Vás osobně jako pro kmenového hráče Čechie? Panuje stále mezi Čechií a Kaučukem velká rivalita?

 

Já to osobně moc neprožívám. V dorostu jsem chytával za Kaučuk, v dospělých jsem strávil spoustu krásných let na Čechii, která pro mne vždy bude srdeční záležitostí. Za Kaučuk hraje většina kluků, s kterými se znám. S Vaškem Růžičkou a Romanem Polákem hrajeme společně za staré pány Čechie, takže šlo spíše o vzájemné pošťuchování a hecování. To k tomu patří.

 

Jak byste zhodnotil výkon celého týmu v utkání?

 

Hodně nám pomohla první branka, kterou nám soupeř po hrubé chybě věnoval. Ale celkově si myslím, že jsme byli lepším týmem a vyhráli zaslouženě. V obranné fázi jsme utkání celkem zvládli, soupeř měl asi dvě šance po standardních situacích. Dá se říct, že nám vycházel i rychlý přechod do útoku. Vytvořili jsme si spoustu přečíslení, které se nám ale nepodařilo dobře vyřešit. Máme relativně mladý tým a občas to řešíme příliš zbrkle. Proti silnějším soupeřům je potřeba takovéto příležitosti proměňovat. Ale věřím, že postupně nasbíráme potřebné zkušenosti a budeme se dále zlepšovat.

 

A Váš osobní výkon? Čím jste si vysloužil nominaci do ideální jedenáctky kola?

 

Hodnocení osobního výkonu bych nechal na jiných, pro mě je důležité, že jsme v obraně udrželi nulu, to vždy potěší. Co se týče druhé části otázky, tak to fakt nevím – pravděpodobně jde o nějaké spiknutí, abych zaplatil dostatečný příspěvek do společné kasy, kterou jsem si vzal na starost a pečlivě hlídám placení dle přísně nastaveného sazebníku. (smích) Ocenění by měli dostat moji spoluhráči, kteří to za mě musí oběhat. Dobře to vystihl můj devítiletý syn Filip. Když se ho jednou babička ptala, jestli tatínek hrál a jak mu to šlo? Odpověděl: „Hrál babičko, celý zápas, on už tam jenom tak chodí...“

 

Jaké máte ambice na celkové umístění? Nepomýšlíte po povedeném začátku na útok na postup?

 

U pozápasového pivka už jsem samozřejmě připíjel na postup! (smích) Ale teď nás čekají čtyři kola se silnými soupeři. V těchto zápasech se ukáže, jak na tom opravdu jsme. Reálně by bylo hezké konečné umístění v první polovině tabulky.

 

Vám už pomalu táhne na čtyřicítku. Jak dlouho ještě plánujete vydržet na trávnících?

 

Já už před rokem na podzim nehrál. Skloubit práci, rodinu a fotbal je čím dál víc náročnější. V zimě mě Ivo ukecával, ať si jdu zahrát za Všestudy o postup do okresu. Nakonec jsem na to kývnul a musím přiznat, že jsem rád. Kluci jsou fajn a mě to teď baví. Fotbal budu hrát dokud mi to zdraví dovolí a manželka bude tolerovat. Jestli to bude pouze za staré pány Čechie nebo ještě v nějaké soutěži, se uvidí. Teď jsem do konce sezony na hostování ve Všestudech.

 

Máte ještě nějaký cíl či sen, kterého byste chtěl ve fotbale dosáhnout?

 

Sen už žádný nemám a cíl mám jediný. Abych každé utkání, ve kterém nastoupím, ve zdraví přežil...

 

Znáte náš portál Fotbalunas.cz? Co na něj říkáte?

 

Znám. Je to zajímavý projekt, který se dle mého názoru stane velmi oblíbeným.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou