Oficiální tváří portálu je Petr Švancara: Jsem milovníkem nižších soutěží

0

V úterý jsme vás zde informovali, že máme novou tvář portálu. Spousta z vás nás hned odhlalila. Ano, Petr Švancara se stává oficiální tváří portálu. Jak o sobě sám říká, je milovníkem nižších soutěží a proto se chce podílet na rozvoji fotbalunas.cz. My jsme s ním udělali rozhovor, kde se můžete třeba dozvědět, co hráčům z amatérského fotbalu vždy záviděl. 

Petr Švancara je oblíbený fotbalista, který při našem prvním setkání okamžitě kývl na nabídku stát se tváří portálu a rád by pomohl ke zvýšení fotbalové úrovně v amatérských soutěžích. Je velmi reálné, že by se Švanci mohl objevit zrovna na vašem tréninku a ukázat vám živě některé ze svých triků. Nejvíce ale závisí na vás, čtenářích, hráčích a klubech, aby s námi spolupracovali. Proto neváhejte, spolupracujte s námi a s našimi redaktory, vyhlížejte registrovanou sekci, chystanou tip ligu a tam kde nemáme obsazené soutěže, dejte vědět a staňte se naším redaktorem. Vše na email info@fotbalunas.cz

 

V létě jste prožil rozlučku s kariérou ve velkém stylu. Umíte si představit něco, díky čemu mohla být „Akce Lužánky“ ještě lepší, nebo to prostě byla dokonalost sama?

To popravdě moc nedokážu, snad jen představa, že by se otevíral nové stadion - to by asi byla ještě větší euforie :) byl to pro mě neskutečně emotivní zážitek!

 

Další velký Brňák hokejista Petr Hubáček řekl, že tolik lidí by v Brně nepřišlo, ani kdyby přijel na Zbrojovku Real Madrid. Tak čím myslíte, že jste si vysloužil takovou popularitu? Je to známka toho, že se lidé prostě chtějí fotbalem bavit a baviče tak dokážou ocenit?

Ano může to byt i tím, že mě mají fans rádi a přišli se se mnou rozloučit, samozřejmě to bylo i tím že jsme po 14 letech vzkřísili náš milovaný stadion, prostě se sešlo víc věci a to, že Lužánky je fenomén :)

 

Když konec, tak samozřejmě musíme rekapitulovat. Nezeptám se na fotbalové milníky, ale na to, na jaký nevšední kousek, který jste na hřišti předvedl, vzpomínáte nejraději? Je naopak něco, co jste měl v hlavě, ale nikdy nedošlo k realizaci?

Začnu tím, že bych asi nešel tak brzy do Slavie, povedený kousek je gól roku za Žižkov proti střížkovské Bohemce :)

 

Jak vaše „švancarovinky“, jak jste v některém rozhovoru zmínil, brali trenéři? Byl nějaký, kterému to vyloženě vadilo?

Trenér, který to relativně bral a podporoval, byl jen Karel Jarůšek, jinak od všech trenérů byly pokuty :)

 

Je něco, čeho za kariéru litujete, nebo to berete tak, že co se mělo stát, se stalo?

Nikdy jsem si nezahrál za A tým ČR, to mě mrzí! 

 

Bývalí profíci si od klandrů vesnických hřišť kolikrát dost vyslechnou… Jak byste to bral, myslíte, že i vám něco podobného hrozí, když teď na Brněnsku asi není oblíbenější postavy?

Samozřejmě si vyslechnu hodně i od protihráčů, to k tomu patři a počítám s tím! A co hlavně, čím nižší soutěž tím víc nakopáno :))

 

Srdcaři v nižších soutěžích kolikrát hrají fotbal, dokud dokážou alespoň trochu popoběhnout, do velmi pokročilého věku. Co si o těchto typech myslíte, chcete být třeba jednou takový?

Fandím tomu a i já tohle hodlám praktikovat :)

 

Přátele, kteří hrají nižší soutěže, jste asi měl a máte. Záviděl jste jim něco jako profík, nebo se naopak spíš divil, co na tom vidí?

Záviděl jsem jim, že si už v kabině můžou dát pivečko a cigárko :)

 

Sám jste ale hrál vždy na té nejvyšší úrovni, začátkům na nějakém vesnickém plácku jste se vyhnul a zkušeností z nižších soutěží moc nemáte, že? Nebo ano? Co poslední rakouské angažmá v nižší soutěži, jaké poznatky jste si odtud odnesl?

Zkušenost mám opravdu jen z Rakouska, ale tam to opravdu nejde srovnávat s našim fotbalem, jsme na tom mnohem fotbalově líp :)

 

Jaký vztah vlastně máte k vesnické kopané, k „pralesním“ ligám?

Opravdu hodně sleduji nižší soutěže, každé pondělí kupuju noviny, abych měl přehled. Proto mě mrzelo, že dosud nebyl portál, který by mě informoval už hned o víkendu - nejlépe hned po utkání!

 

Jak jste se dozvěděl o fotbalunas.cz a jaká byla Vaše první reakce na tento portál?

Už ani nevím, jak jsem se o tom dozvěděl, důležité je, aby to fungovalo, proto to rád podpořím a pomůžu :) tohle tu moc chybí!

 

Je pravda, že na rozvoji portálu se budete i Vy osobně angažovat? Jaká bude Vaše role?

Ano pravda to je, určitě to chci podpořit marketingově a i třeba pomoct s komunikací s kluby! Oni to musí podpořit a věřit tomu, že je to dobrý - může to zvednout samotnou popularitu fotbalu v daném regionu!

 

Co říkáte na cíl projektu - informovat podrobně a na jednom místě o dění z nižších soutěží České republiky?

Jak už jsem řekl, moc to tady chybí, skvělý nápad!

 

Pro fotbalunas.cz je velmi důležitá spolupráce s kluby. Co byste jim vzkázal?

Pomozte, podpořte ve svém vlastním zájmu!

 

Je něco, co Vám na portále chybí a rád byste to tam našel?

Zatím ne, nechci hledat chyby, chci pomoct ;)

 

Od září je v plánu tzv. Registrovaná sekce, která nabídne možnost komukoli, kdo se na zápase nachází vkládání fotografií, videí, komentářů, zajímavých hodnocení a spoustu dalšího. Co na to říkáte?

Skvělý nápad, doufám, že budu mít každý zápas hodně fotek :)

 

Dále bude moci veřejnost vstoupit do Tip Ligy. Budete také tipovat některé zápasy?

Samozřejmě a velmi rád - su hravé :)

 

Zajímal jste se, co, kde a jak se o vás píše? Byl jste jako fotbalista v tomto ješitný? 

Samozřejmě že zajímal! Vždy respektuji názor novinářů nebo fanoušků ! 

 

Vynadal jste někdy novináři, že napsal něco, co nebylo podle vašich představ?

Ne. 

 

Co byste na závěr vzkázal čtenářům?

Věřím, že společně vytvoříme něco, co se vám bude líbit a opravdu to pomůže i vašemu týmu:) 

 

Zdarec, váš Mercedes :)

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou