Parádní gól, vymknuté rameno a operace. Sezona pro kanonýra Reindla začala smolně

0

Stroj na góly jménem David Reindl je hráčem Sedlce, ale v loňské sezoně pálil do černého v dresu Netolic. Tam ho chtěli udržet i pro letošní sezonu. Jenže kluby se nedohodly, a tak se fotbalový rychlík vrátil. Nebyl by to on, aby na první mistrák nepřijel s drobným zpožděním, ale když sudí písknul do píšťalky, hned ho bylo plné hřiště. Ve Vyšším Brodě dal krásný gól na 2:0, z kraje druhé půle ale přišel hloupý zákrok domácího beka a pro mladého hráče musela záchranka. Rozhovor s Reindlem vedl spoluhráč Jan Pavlíček.

Davide, první otázka je zcela jasná. Jak to s tebou vypadá, jaká je diagnóza?

Nevypadá to se mnou úplně zle, ale operace mě nemine. Mám přetrhané vazy a vymknuté rameno, které se bude muset zdrátovat. Myslím, že rentgenový snímek hovoří jasně.

 

Pověz nám, jak si celou tu klíčovou situaci viděl?
Bylo to hrozně rychlé, vím, že stoper běžel pro míč směrem ke své brance, tak jsem ho chtěl předběhnout, to se mi povedlo. Byl jsem před ním a utekl bych mu. Ještě jsem si stihl předkopnout míč, ale hráč šel do skluzu a srazil mě. Bohužel jsem nestihl dát ruku před tělo a v plné rychlosti jsem šel ramenem k zemi.

 

Věděl si hned, že je to zlé?

Nevzpomínám si, jestli jsem slyšel nějaké křupnutí, ale hned jsem věděl, že je zle. Cítil jsem kost, která tam doslova plandala. Měl jsem obličej směrem k zemi, snažil se nehýbat a spoluhráčům říkal, ať na mě nesahají a volají sanitku, že to odnesla asi klíční kost.

 

Obránce dostal jen žlutou a tvoji spoluhráči byli hodně rozčarovaní a dávali to sudímu „sežrat“. Byl to podle tebe zákrok na červenou kartu?

Nebyl to žádný hrůzostrašný zákrok. Prostě skluz obránce ve chvíli, kdy bylo jasné, že pokud mě nesejme, půjdu sám na bránu. Kdyby rozhodčí vytáhl červenou kartu, nikdo by se nemohl divit.

 

V prvním poločase si dal parádní gól na 2:0, když si vyškolil domácí obranu. Popiš nám to.

Nebýt kolegy z útoku Tomáše Kučery, tak k tomu nedošlo, krásně mi sklepl míč do běhu, a pak mi stačilo jen pohrát si trochu s obranou, udělat kliku gólmanovi a dát gól.

 

Teď trochu z jiného soudku. Loni si hrál v Netolicích, letos si na Sedlci a to zejména kvůli tomu, že se kluby nedohodly. Jak to vnímáš? Nejsi třeba zklamaný?

Jsem zklamaný, že se kluby nedokázaly mezi sebou domluvit. Kvůli práci by pro mě bylo lepší, kdybych hrál v Netolicích. Ale na Sedlec jsem také zvyklý, většinu kluků znám. Bohužel si s nimi na podzim už nezahraji.

 

Se Sedlcem si odehrál jeden přípravný zápas a teď mistrák ve Vyšáku. Co říkáš týmu, sedí ti hráči?

Přípravný zápas byl pro mě krutý, v Netolicích byl jiný styl hry, takže chvíli trvalo, než jsem se s tím srovnal. Sedlec má zkušený a kvalitní tým a věřím, že to bude šlapat. I když bohužel teď na podzim beze mě.

 

Na závěr… Je něco, co bys vzkázal sedleckému fotbalu a spoluhráčům?
Že moc děkuju za podporu týmu, kterou mi teď dává. Kluci i trenér mi psali, měli a pořád o mě mají starost. Věřím, že po operaci se hned jako divák přijdu podívat právě na derby s Netolicemi.

 

Davide, díky za rozhovor, držíme palce, ať středeční operace dobře dopadne, ať se vše dobře hojí a ať si zase brzy na trávníku.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou