Příprava: 10 branek se urodilo v zápase Sokol Kralovice - FK Žlutice 8:2 (2:2)

0

V mezikrajském přátelském souboji Plzeňského účastníka 1. A třídy Kralovic a týmu Žlutic, které hrají stejně vysokou soutěž Karlovarského kraje, nebyla nouze o góly. Radost fanouškům ale udělali jen Plzeňané, kteří v druhé půlce odevzdaného soupeře vyprovodili šesti zásahy.

Hosté ze Žlutic do utkání nevstoupili šťastně a hned od úvodu se nechali zatlačit na svojí polovinu, kde se v bloku snažili čelit útočným nájezdům domácího Sokola Kralovice. Zdálo se, že první gól v síti Žlutic je jen otázkou času. Po počátečním náporu Kralovic, které hrou v pohybu dělaly obraně hostů velké problémy, se však dostalo i na několik nebezpečných výpadů hostů, kdy jejich záložní řada dokázala kombinovat ve středu hracího pole. Hra se od té doby trochu vyrovnala a přelévala se od vápna k vápnu. Zanedlouho se do nebezpečnějších šancí opět začal dostávat útok Kralovic. Po několika zmařených pokusech aktivního Havlíčka, který měl možnost postupovat dvakrát sám na brankáře, se prosadil domácí Volín. Kralovický záložník po přiťuknutí Řenče napálil dva metry za šestnáctkou balón nádherným "volejem" levačkou přímo pod břevno. Nádherný fotbalový moment. Zakrátko ale obrana Kralovic nabídnula Žluticím příliš prostoru a jejich útočník obešel snadno Vlka a srovnal na 1:1. Po pár minutách ale Kralovice do vedení vrátil pohotovou střelou Koča, který vyžil přihrávku z levé strany od Mareše. Skóre se opět za malou chvíli měnilo, Žlutice odpověděly gólem na 2:2, který pro ně byl snadnou záležitostí. Důrazem v útoku využil hostující forvard špatný odhad Běhounka, který v tísni nestačil dát dostatečně razantní hlavičku na brankáře Šotta. Do poločasu zabránil několikrát změně skóre hostující gólman a do kabin se šlo za nerozhodného stavu 2:2. Kralovice více gólu ze svojí převahy nevytěžily.

  Druhý poločas se změnil v jednoznačnou záležitost Kralovic

Nevyužité šance pravděpodobně donutily domácího trenéra do druhého poločasu vyměnit útočnou dvojici a na hřiště se dostali domácí ostrostřelci Purkar a Lavička. Jejich přítomnost byla na hřišti hned znát, zejména kvalitnějším pokrytím balonu a tahem na bránu. Ze zvýšené aktivity v útoku Kralovic těžil Mareš, který uklidil balon z deseti metrů k levé tyči po přihrávce čerstvého Purkara. Za několik minut následovala rychlá akce po levé straně Kralovic, která přenesla na několik doteků balon až do pokutového území Žlutic, jejich obrana nedokázala dostat míč do bezpečí a Mareš si připsal svojí druhou branku, 4:2. Hosté se od čtvrté branky už soustředili jen na obranu, ale jejich snaha nenesla ovoce. Naopak bylo ještě hůře a rychlé přenesení hry od Vlka našlo snajpra Lavičku, který po souboji se stoperem Žlutic překonal pátým gólem jinak výborně chytajícího brankáře hostů. Lavička zařídil i změnu ukazatele na 6:2 technickým obstřelením brankáře po přihrávce Mareše. Gólman hostí si pak připisoval jeden výborný zákrok za druhým. Mohl se jen vztekat na svojí obranu, která nestíhala zachytávat šance domácích. Ve vyložených šancích se střídali domácí Purkar a Lavička. Daleko od zásahu nebyl ani obránce Hyneš, který hlavičkou jen těsně minul, ale také Ježek, který se řítil z levé strany do pokutového území, ale celou situaci nevyřešil dobře.  Debakl hostů podtrhl na 7:2 Běhounek, kterého vybídnul k rozšíření brankového účtu Purkar. Běhounek prohodil efektně gólmanovi míč do jesliček. Poslední ránu zasadil již totálně rezignovaným hostům hlavičkou Volín, který si naběhl na přetažený centr a ukázal, že umí zakončit nejen nohou. 

  Branky

Kralovice: Volín 2, Koča, Mareš 2, Lavička 2, Běhounek

Žlutice:

  Sestavy

Sokol Kralovice

Šott - Horyna, Vlk, Koudele, Hyneš -  Mareš, Volín, Řenč, Běhounek - Havlíček, Koča. Střídání: Purkar, Lavička, Ježek. Trenér: Petr Havlíček

FK Žlutice

Trenér: Radim Suchánek

  Ohlasy po utkání

Sokol Kralovice

Trenér Petr Havlíček: "Byl jsem trochu zklamaný ze soupeře, který nás moc neprověřil, ale každý přátelák je pro kluky zábavnější, než výběh do lesa (smích). Dnešek nám nepřinesl žádné zranění a s chutí jsme si zastříleli, ikdyž druhý poločas už byl pro nás od 15. minuty skoro zbytečný. Za povážení stojí, že jsme soupeři góly doslova darovali chybami v obraně, které se bohužel už druhý zápas opakují jako přes kopírák. To si musíme rozebrat a poučit se z toho." 

FK Žlutice

Trenér Radim Suchánek: "V prvním poločase jsme ještě se štěstím drželi krok, ale v druhé půlce to byl od nás tragický výkon, který je vidět podle skóre. Malou omluvou může být absence několika stabilních opor v čele s Marcelem Majerem. Věřím, že v plné sestavě bychom podali mnohem lepší výkon a domácím byli vyrovnaným soupeřem."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou