Reportáž z 8.ročníku Memoriálu Pavla Outraty

0

Kalendář ukazuje, že je pondělí 29.6. a svátek má Petr a Pavel. Shodou okolností právě o uplynulém víkendu proběhl už 8.ročník turnaje v malé kopané, který je vzpomínkou na nositele jednoho z těchto jmen. V Podolí u Brna totiž proběhl Memoriál Pavla Outraty a kromě velkého množství návštěvníků na něm nechyběli ani dva pánové stejného jména a to jak pořadatel a syn bývalého fotbalisty a trenéra několika brněnských týmů, tak i jeho vnuk.

Pojďme ovšem popořadě. Už v pátek se to v krásném přírodním areálu v Podolí u Brna začalo hemžit lidmi. Organizátoři chystali veškeré zázemí a týmy z daleka přijely dřív, aby se před sobotními zápasy stihly aklimatizovat. Holky z Brušperka by o tom mohly vyprávět. No a v sobotu ráno to pak vypuklo naplno. Od brzkého kuropění byla k vidění zajímavá utkání mužského i ženského turnaje. Bojovalo se sice o každý centimetr hřiště a nikdo nedaroval soupeři nic zadarmo, ale všechny zápasy se  nesly v duchu Fair Play. Na mužský turnaj tentokrát dorazily týmy z ČR, ale i například ze Slovenska a velkým okořeněním byl tým z Argentiny. Co se týče výsledků, tak celý turnaj vygradoval na maximum. Tým RKM Brno se totiž mohl radovat z celkového vítězství až po penaltovém rozstřelu, ve kterém přemohli Klikaře. Třetí skončila Toka Brno, která v utkání o bronzové medaile přehrála tým Doživotí. Tedy tým, který byl pojmenován podle toho, že měl kromě sportovního i další poslání. Na to upozorňovala i černá páska na rukávech jeho hráčů. Jeden z nich se bude v brzké době ženit a tento turnaj měl být zároveň rozlučka se svobodou. Co se týče ženského turnaje, tak toho se  nakonec zúčastnilo 7 týmů, které se střetly systémem každý s každým. Z vítězství se radovaly holky z týmu Srbouš, které turnajem prošel bez ztráty kytičky. Stříbrné medaile si domů odvezly holky z Brušperka a na třetím a čtvrtém místě se pak umístil rakouský dvojblok ATSV Hollabrunn a SV Horn. Všichni přítomní pak své výsledky, ať už byly jakékoliv, probrali do podrobna na následující Letní noci, kde hudbu na přání pouštěl DJ Michal Chylík. No a vzhledem k tomu, že dojmů bylo hodně, tak bylo co probírat hodně dlouho.

Druhý den memoriálu patřil už tradičně mládeži. Tentokrát ovšem k turnaji starších přípravek přibyl i turnaj jejich mladších kolegů. I tady byly k vidění velmi kvalitní utkání. Ti co hrají fotbal delší dobu i začátečníci nechali na hřišti vše co šlo. Občas sice po konečném hvizdu rozhodčího padla nějaká ta slzička z toho, že se něco nepovedlo tak, jak si mladí fotbalisté představovali. Se začátkem dalšího utkání se ovšem na vše zapomnělo a opět se bojovalo o co nejlepší výsledek. Ve starší kategorii se z celkového vítězství radoval tým Kyjova, který ve finále porazil kluky z Čebína 5:4. V zápase o třetí místo byl na konci k vidění podobný výsledek a to 5:3. Šťastnějším týmem byly Židenice, které přehrály Kuřim. U nejmladších účastníků turnaje se ve finále potkaly dva týmy, které jsou geograficky od sebe co by kamenem dohodil. Líšeň ve finále přehrála domácí Podolí 4:2 a radovala se ze zisku zlatých medailí. Třetí skončil Vyškov, který přehrál Židenice v utkání o bronz 9:4. 

8.ročník Memoriálu Pavla Outraty je tedy úspěšně za námi. Ohlasy od jednotlivých týmů byly pozitivní a některé se dokonce hned na místě přihlásily na další ročník. Ten už brzy začnou dávat organizátoři dohromady. Takže sláva vítězům, čest poraženým a příští rok se opět na vás budeme těšit.

 

TURNAJ MUŽŮ:

1. RKM Brno

2. Klikaři

3. Toka Brno

4. Doživotí

5.-8. Aston Piva (ARG), Horná Súča (SVK), Helas C, Agromeli

9- 12. Bandolero, MCBP, Klement, Otto Team

13.-15. ČP Monako, SK Líšeň, Alhmut Riders

 

Nejlepší hráč: Jaromír Grim (RKM Brno)

Nejlepší brankář: Michael Pokiser (Klikaři)

 

 

TURNAJ ŽEN:

1. Srbou

2. SK Brušperk

3. ATSV Hollabrunn

4. SV Horn (oba AUT)

5. OFK Dunajská Lužná (SVK)

6. Tatranky

7. SK Líšeň

 

Nejlepší hráčka: Tereza Kubicová (Srbou)

Nejlepší brankářka: Linda Bečicová ( SK Brušperk)

 

 

TURNAJ ST.PŘÍPRAVEK:

1. FC Kyjov 1919

2. FC Čebín

3. ČAFC Židenice 2011

4. FC Kuřim

5.-8. SK Líšeň, MFK Vyškov, Slovan Rosice A, Tatran Rousínov

9.-11. Slovan Rosice B, TJ Malinovo (SVK), SK Šlapanice

 

Nejlepší hráč: Karel Tomek (FC Kyjov 1919)

Nejlepší brankář: Tomáš Jahoda (FC Kuřim)

 

 

TURNAJ ML.PŘÍPRAVEK:

1. SK Líšeň

2.  TJ Sokol Podolí

3. MFK Vyškov

4. ČAFC Židenice 2011

5.-8. Sokol Troubsko, SK Šlapanice, FK SK Bosonohy, FC Kuřim

9.-11. SK Pozořice, Velké Meziříčí, Slovan Rosice

 

Nejlepší hráč: Filip Řezník (SK Líšeň)

Nejlepší brankář: Lukáš Pelikán (TJ Sokol Podolí)


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou