Konec Jindřicha Berana v Sulkově

0

I další ukončení trenérské kariéry v soutěži Plzeň - Sever III. třída nám neuniklo a pro trenéra TJ Sparta Sulkov Jindřicha Berana jsme si připravili několik otázek. Mnoho jsem se dozvěděl z fotbalového života tohoto zkušeného trenéra a hráče. Celý rozhovor si můžete přečíst níž.

Proč jste se rozhodl přestat s trénováním?

Trénuji už přes 40 let. Je to už moc dlouho. Kluci potřebují, aby s nimi někdo mladší na trénincích běhal. To po mě nemůže nikdo chtít, vždyť mi je 75 let.

 

Jak jste začínal s fotbalem a kolik vám tehdy bylo?

Když mi bylo 9, tak jsem začínal hrát v Líních. Hrál jsem tam do svých 17ti let. Hrál se tam krajský přebor s dorostem a mužský A tým hrál dokonce divizi. Poté jsem přestoupil do Sulkova, protože tenkrát se za muže nemohlo hrát, dokud vám nebylo 17 let. Poté jsem šel na vojnu. To jsem hrával za Rudá hvězda Plzeň (dnes Rapid Plzeň).

 

Jak se rozvíjela dál vaše hráčská kariéra po vojně?

Poté jsem se vrátil zpět do Sulkova. Hrál jsem do svých 40ti let. Poté jsem si udělal trenérskou licenci pro IV. třídu a nato i pro III. třídu.

 

Co vaše trenérská činnost?

Začal jsem trénovat v Sulkově od těch nejmenších. Dotáhl jsem to až na mužské A mužstvo. Pak jsem přesel na 4 roky do Tlučné. Tam jsem spolu s Michalem Vašákem trénoval žáky. Michal hrával za Most. Pak jsem se vrátil zpět do Sulkova. Začínal jsem se staršími žáky, poté dorost, se kterým jsme se dostali až do krajské soutěže. Poté jsem se chopil A mužstva, které mi zůstalo až do dnes.

 

Jaké soutěže hrál Sulkov za vaše hráčské působení?

Tenkrát jsme hráli 7 let krajský přebor, tehdy se jmenoval oblastní přebor. Neměli jsme špatné výsledky i s ohledem na to, že v týmu hráli pouze kluci ze Sulkova. Poté se sestoupilo do 1. A třídy na dalších 7 let. To jsem už pomalu přestával hrát, jelikož jsem stárnul. Poté už jsem nehrál, ale Sulkov sestoupil rovnou do přeboru, protože B třídy tenkrát nebyly.

 

Jaké jsou vaše největší hráčské úspěchy?

Výhra s dorostem v krajské soutěži. Postup z 1.B do 1.A třídy.

 

A vaše trenérské úspěchy?

S žáky v Tlučné výhra krajské soutěže a poté úspěchy s dorostem v Sulkově. Jako trenér jsem slavil úspěchy především u mládeže.

 

Jak bude pokračovat vaše fotbalová činnost, pokud vůbec bude pokračovat?

Budu pokračovat jako funkcionář v Sulkově.

 

Jakému týmu vy osobně fandíte?

Tak jelikož jsme tady všichni od Plzně, tak rozhodně Viktorka. Té tady fandí asi každý. Hraje pěkný a atraktivní fotbal.

 

Na které vaše trenérské a hráčské angažmá vzpomínáte nejraději?

Jako hráč na Sulkov a jako trenér na Tlučnou. V Tlučné hrával i můj vnuk a byl maximálně spokojený.

 

Kdyby jste měl příležitost, dát mladému, začínajícímu fotbalistovi jednu radu, jak by zněla?

Věnovat se tomu fotbalu poctivě, makat na sobě, celý život se učit a získat nějaký ten úspěch. Vychoval jsem několik velmi dobrých fotbalistů a tohle se vždy osvědčilo.

 

Moc děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších, nejen fotbalových úspěchů.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou