Bříza vyhrála, postup se ale slaví v Lubech!

0

Po středeční prohře 2:3 byl pro hornobřízské jasně vytyčený cíl do sobotní odvety. Ani výhra 1:0 je ovšem v nejvyšší krajské soutěži neudržela a návrat mezi plzeňskou elitu se slaví v Lubech.

 

Po prvním středečním barážovém zápase měli lepší výchozí pozici hráči Lub, kteří zvítězili po poctivém výkonu 3:2. Když se oba celky v sobotní podvečer sešly za nepříznivého počasí na podmáčeném terénu lubského hřiště, bylo všem zúčastněným jasné, že pánbůh fotbalu nepřeje. 

 

Na domácích hráčích bylo od začátku znát, že se na soupeře takticky dobře připravili, a tak se oko diváky mohlo soustředit vesměs jen na jednu polovinu hřiště, kde se hráči Horní Břízy, tu dobu týmu krajského přeboru, snažili, většinou neúspěšnou kombinací, překonávat obranný blok domácích, který se snažil kontrovat především z následných brejků. V prvním poločase jsme se tak mohli dočkat po jedné gólové šanci na obou stranách, ovšem ani jedna nenašla svůj cíl mezi třemi tyčemi. Jak Zavadil na jedné straně, tak Švátora na straně druhé nedokázali své střely nasměrovat do branky, a tak se hráči odebrali do šaten za stavu 0:0.

 

V poločase druhém začali hosté nabírat na obrátkách a snažili se zahnat soupeře před svou bránu. Velký tlak domácí obrana neustála až v 77. minutě, kdy se na hranice pokutového území dostal k míči Čermák a líbivou střelou rozvlnil síť. To vhnalo hornobřízským znovu síly do žil. K postupu jim v tu chvíli chyběl ještě jeden gól. Ten visel ve vzduchu až do konečného hvizdu. Hostující hráči nedokázali své šance přetavit v gól znamenající záchranu, a tak i přes výhru odjížděl z Lub zklamaný.

 

K utkání se vyjádřil dosavadní trenér hostů, pro kterého byl sobotní zápas posledním odkoučovaným zápase u týmu Horní Břízy, pan Michálek.

" I na těžkém terénu jsme chtěli hrát fotbal a byli jsme fotbalově lepší. Snažili jsme si vytvořit trvalý tlak a měli jsme dost šancí, halvně v závěru. Bohužel se nám nepodařil vstřelit ten kýžený druhý gól a výsledek se nám nepodařil uhrát. Soupeř zápas odkopal. Chtěl bych ale pochválit všechny hráče za celou sezónu."

  Zápis Utkání

 

Start Luby vs. Horní Bříza 0:1 (77' Čermák)

 

Domácí

Kalaš - Voráč (85. Voráček), Sýkora, Koželuh, Vejskal, Rückl (67. Cole Jerome), Čipera, Švátora (90. Šleis), Sysel, Čížek, Havlovic (75. Křížek)

 

Hosté

Mizera - Šimice, Sedlecký, Sudík, Zavadil, Vrla, Něměček, Čermák, Chocholatý, Mornštajn, Tobrman

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou