Jedovnice postupují, ale hrdinové jsou z Vysočan

0

    Každý autor detektivek má rád, když je v nich napětí a rozuzlení není známo až do samého konce. Diváci, tak stále přemýšlí a kombinují, aby zjistili, kdo je vrah. Stejnou, ne-li větší zápletku jsme zažili v posledním kole okresního přeboru. Třetí Vysočany hostily druhé Vilémovice. Domácím již o nic nešlo, hostům o vše. Potřebovali získat bod, aby mohli nahlédnout do krajské soutěže. 

 

        Samotné drama se začalo rodit několik kol před finišem. Souboj o vítězství se zúžil na dva celky a to Jedovnice a Vilémovice. Hráči z Jedovnic si cestu za titulem hodně zkomplikovali. Poté, co porazili Vilémovice na jejich půdě 2:0, utrpěli několik zbytečných ztrát. Remizovali například doma s rezervou Kunštátu. Naopak jejich soupeř působil suverénně a postupně je dokázal v tabulce přeskočit. Vše se zdálo být jasné v době, kdy Jedovnice remizovaly v předehrávce posledního kola v Doubravici. Tehdy byli všichni od rybníka Olšovce skleslý. Jenomže tím, jakoby se zbavili veškeré zodpovědnosti a dali ji na bedra borcům z Vilémovic. Ti v předposledním kolem remizovali v Olešnici a v posledním jeli na půdu Vysočan. Mimochodem, ty byly také dlouho dobu v boji o první místo, ale připravily se o ně samy například remízou s Lipůvkou. Oči všech tedy směřovaly na sobotní duel do Vysočan.

       Již dlouhou před tímto zápasem se vyrojily různé myšlenky, že vše je jasné. Po okrese kolovaly zaručené zvěsti, že domácí ten bod hostům věnují. Dohoda je zaručená! I proto byly ochozy našlapané až k prasknutí. Vše začalo nečekaně. Již ve 4 minutě poslal do vedení domácí celek Hejč. Dost času na to, aby Vilémovice srovnaly. Vše mělo jít dle předem dohodnutého scénáře. I takové hlasy zaznívaly mezi diváky. Opak byl však pravdou. Domácí bojovali o každý metr hřiště. Nevypustili žádný souboj a zápas dovedli do vítězného konce. Dali, tak facku zvěstem o korupci či dohodě. To nazvěme, jak chceme. Mnoho lidí se ptalo, proč to vlastně domácí, tak odbojovali. Na mysli přišla i možná motivace z jiné strany. Motivaci však domácí určitě měli. Tu vlastní. Před plnými ochozy se jinak hraje a oni chtěli vyhrát pro svůj vlastní pocit. Chtěli vyhrát, aby se zdárně rozloučili se sezónou. Chtěli vyhrát, aby ukázali, že na celek plný hvězd mají. Palec nahoru pro borce z Vysočan. Tak, kdyby vypadaly všechny fotbalové zápasy v našich končinách, tak je všude vyprodáno a lidé se chodí na fotbal bavit. V každém případě Vysočany udělaly pro fotbal krásnou službu a vrátil víru poctivých diváků v čistotu hry.

.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou