Mistři proti mistrům, aneb i tak může vypadat posezónní rozlučka

0

Sobotní dopoledne na Petříně patřilo mistrům.

Ačkoliv je již všech 30 kol za námi a vrata krajského přeboru se v Plzni zavřela, někteří z nás si nedopřávají relaxaci ani nyní. Ačkoliv bychom si mohli myslet, že zvlášť u mistrů trvají posezónní radovánky v řádech dnů až týdnů, u ZČE Dynama nic takového neplatí.

 

Tamější borci nevydrželi bez fotbalu ani týden a sobotní dopoledne si okořenili o přátelský zápas. Ovšem vesnický pouťák byste v tu dobu na zaplněném petřínském stadionu hledali jen těžko. Zdejší příznivci mohli sledovat malé derby. Derby dvou městských týmů, derby dvou mistrů. Na trávníku se vedle krajských mistrů proháněli i mistři ligoví. Hráči, které můžeme sledovat jen v televizi a pokud je chceme vidět naživo, musíme si náležitě zaplatit. Nemluvím o nikom jiném, než úřadujícím mistru české ligy, Viktorii Plzeň, která si přijela na začátek přípravy sehrát zápas s úřadujícím mistrem krajského přeboru, Dynamem ZČE.

 

Kdo by ale vsadil barák na to, že si prvoligoví fotbalisté přijeli zastřílet a hnát skóre do dvouciferných čísel, ten si mohl pomalu hledat místo pod jedním z plzeňských mostů. S trochou nadsázky byli hráči, vycvičeni vesnickým fotbalem, pro Viktorii těžším soupeřem než některé prvoligové kluby v této sezóně.

Držení míče sice od prvních minut hrálo jasně pro jediný prvoligový klub ze západu Čech, první šance ovšem měli na kopáčkách hráči, kteří ještě před týdnem měli dvě třetiny zápasu problém prolomit domažlickou obranu v závěrečném kole krajského přeboru. Velké šance Dynamo ovšem končili buď na gólmanovi Bolkovi nebo mimo branku. Skóre zápasu otevřel až 3 minuty před koncem první půle někdejší člen užší reprezentace ČR, v té době hrající za severočeský Jablonec, Ondřej Vaněk. 

Do druhé půle vstoupila Viktoria v obměněné sestavě a začaly se projevovat první herní a kondiční rozdíly. Skóre zápasu se nakonec zastavilo při výsledku 7:1, kdy se domácím podařilo kosmeticky upravit výsledek zásluhou Bednáře. Zajímavostí bylo nastoupení odchovance dynamáckého fotbalu, Dana Černého, v dresu soupeře.

 

OHLASY

 

„Dokud měl soupeř síly, velmi odpovědně bránil a poměrně těžko jsme se dostávali do šestnáctky. Na konci první půli se nám podařilo vstřelit branku, ve druhém poločase jsme již po prostřídání dominovali. Tým ZČE musím pochválit, je to mladé a bojovné mužstvo, které se určitě ve své soutěži neztratí. Nicméně bylo by smutné, pokud by se kvalita v obou kádrech neprojevila.“ komentoval utkání plzeňský mentor Koubek.

„Muži dostali k postupu dárek v podobě přípravného utkání proti českému mistrovi a bylo se na co koukat. Kluci byli Viktoriánům možná důstojnějším soupeřem, než letos na jaře například Slavia a pořádně zaplněné petřínskému stadionu ukázali, že do divize patří právem. Kaňkou, jinak celého super dopoledne, bylo nepředání poháru za vítězství v krajském přeboru mužů, na které se všichni přítomní (a že jich nebylo zrovna málo) velmi těšili." vyjádřil se k utkání zástupce vítěze krajského přeboru.

 

 

 

zdroj fotografie: fcviktoria.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou