Částkov srazila do kolen vlastní branka, Měčín se v 1.B Třídě udržel

0

První barážové utkání na hřišti Částkova skončilo vítězstvím domácího Hraničáře v poměru 2:1, což vlastně zase tak moc nikomu nezaručovalo a boj o 1.B Třídu byl tím pádem stále v plném proudu. Favorizovanějšímu Měčínu se ale v prvním utkání moc nedařilo a pokud se chtěl ve své soutěži udržet, musel dát tentokrát do zápasu všechno. Začal velmi nadějně, ale poté polevil a Částkov dokázal utkání opět zdramatizovat. Ale ve druhé půli nebylo, co řešit. Hosté brzy inkasovali a poté si dali i vlastní branku, a protože se bbaráž hrála pohárovým systémem, v tuto chvíli postupoval Měčín a Částkov potřeboval alespoň gól. Ale Hraničáři se už poté vůbec nedařilo a jediné s čím vlastně bojoval, byl sudí. Měčín se naopak snažil už nic nepodcenit a pouze přidával další záshy do sítě klečícího soupeře. Po jednoznačné druhé půli tak úděl v podobě OP spadl opět do klína Částkovských, kdežto domácí se úspěšně udrželi v 1.B Třídě. 

Sokol Měčín 8:1 (1:1) Hraničář Částkov A


Sestavy:
Hraničář Částkov A:
Valenta – Veleta, Sňozík, Říha, Štípek – Jakubec, Herout, Kopecký, Bydžovský – Papoušek, Boček
Sokol Měčín: 
Jarolím – Malán, Krotký Z., Bureš (Krotký J.), Němec – Klíma, Čejka, Duchek P. (Duchek J.), Šlais – Drmola, Knap 

Statistiky:
Góly: 6. Čejka, 50. Malán pen., 68. vl. Sňozík, 72. Malán, 74. Drmola, 84. Němec, 89. Duchek J., 90. Němec – 21. Papoušek
Žluté karty: 1:1
Červené karty: 0:4
Diváci: 250

Reportáž:
Měčín přistoupil k utkání velmi zodpovědně a začal hodně aktivně. Kombinační hrou Částkov jasně přehrával a vytvářel si dobré šance. Už v šesté minutě toho dokázal využít Lukáš Čejka, když hlavou otevřel skóre utkání. Tento zásah však domácí tým poněkud ukolébal, což dostalo Částkov více do hry. Hosté většího prostoru dokázali perfektně využít a začali to být oni, kdo měl na hřišti navrch. A také hosté dokázali své převahy využít, když v jedenadvacáté minutě vyrovnal Papoušek na 1:1. A až do konce poločasu si hosté svou převahu dokázali udržet, ale, bohužel pro ně, nedokázali svůj výkon už gólově podpořit a vytvořit si náskok. Brankář Jarolím byl zkrátka k nepřekonání, chytal skvěle a lapil vše, co letělo jeho směrem. Při skvělém postavení tak ztroskotali například Papoušek, nebo i Boček.

To druhý poločas nabral úplně jiný spád, než konec druhého. Taktovky se chopili domácí a do hry už soupeře téměř nepustili. Vše ale odstartovalo především sporné rozhodnutí sudího, který nařídil proti hostům už v padesáté minutě pokutový kop, díky němuž dostal Měčín opět do vedení Malán, a když si hosté dali vlastní branku, bylo už definitivně hotovo. Sudí navíc nechal hru hodně plynout, což nabízelo mnoho dalších sporných okamžiků, které Částkov úplně ochromily. Od té doby se Hraničář nezmohl herně téměř na nic, jen více a více dával najevo svou nespokojenost s některými rozhodnutími sudího, které velmi ovlivnili utkání, jako například inkasování červených karet. Hraničář dostal nakonec hned čtyři a dvě z toho dokonce dostali hráči z lavičky. Hru měli ve svých rukou tím pádem pevně domácí. A aby nedali hostům ani nejmenší naději, tentokrát už raději nic nevypustili a přidávali proti bezmocnému, rozladěnému a oslabenému soupeři jednu branku za druhou. Nejprve se podruhé trefil Malán a o chvíli později Drmola. V poslední desetiminutovce pak ještě Němec a mezi jeho dva zásahy se vklínil ještě Jan Duchek. Gól-paráda Měčína se tak nakonec zastavila až na osmi brankách, což mu k udržení se v 1.B třídě bohatě stačilo.

 


Ohlasy:
Evžen Veselý (Sokol Měčín): My jsme chtěli doma vyhrát, protože jsme si v úvodním utkání vydobyli skvělou výchozí pozici. Kluci k tomu přistoupili naprosto zodpovědně, což potvrdil i první bleskový zásah v našem podání. Poté jsme sice měli menší výpadek a soupeř toho využil. Poté už se ale celý zápas, především od stavu 3:1, odehrával v naší režii. Naši hráči zaslouží za kolektivní výkon a bojovnost obrovskou pochvalu. Zasloužili jsme si jak vítězství, tak udržení v 1.B třídě, což je pro nás skvělý úspěch. 

Milan Maczko (Hraničář Částkov A):
První poločas jsme jasně ovládli, především tedy jeho druhou polovinu, ve které jsme mohli nasázet do sítě soupeře klidně čtyři další branky a nikdo by se nedivil. Rozhodoval však až ten druhý, ve kterém jsme dostali čtyři červené kraty a osmkrát jsme inkasovali. Vše začalo pochybným nařízením pokutového kopu proti nám, což navíc poté sudí podpořil vyloučením jednoho z našich hráčů, po zákrokou, kterých, podle mě, bylo na hřišti k vidění předtím ještě tak alespoň pět. Na druhé straně našeho nejlepšího hráče, Papouška, neustále ostře a trvdě soupeři dohrávali a ani jednou za to potrestání nebyli. Poté jsme dostali další zajímavou červenou kartu a nebylo v našich silách s tím ještě cokoli udělat. My jsme poté závěr vypustili a odepsali jsme se sami. Velmi nás mrzí, že jsme udělali tímto výsledkem ostudu okresnímu přeboru, dostali jsme osm branek a čtyři červené, ale bohužel, zkrátka to nešlo. My jsme se chtěli snažit a snažili jsme se, i v deseti jsme si stále vytvářeli z rychlých brejků šance, ale za těchto podmínek se hrálo velmi špatně. A jestli to takto v kraji chodí, tak my raději budeme kopat ten náš okres. Závěrem bych samozřejmě klukům rád poděkoval za celou sezónu a za výkony, které poctivě odváděli. Myslím, že za tu poslední prohru tak úplně sami nemohli a myslím, že všichni odvedli kus dobré práce. Doufám, že se opět chytneme a příští sezónu budeme opět hrát minimálně na této úrovni.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou